Pi Network Kimin? Kuruculari Kimlerdir?

Pi network kimin ve pi network kurucuları kimlerdir, sorularına cevap arıyorsanız en doğru adrestesiniz.

Son günlerde çok popüler olan Pi Network Coin hakkında akla gelen bir çok soruya cevap bulduk. Şimdi ise kripto para adayı Pi Network kimin ve kimler tarafından kurulduğuna dair detaylı bir içerik hazırladık.

Pi Network kolay para kazanmak isteyenler için cezbedici bir uygulama. Hali hazırda kripto para borsasına girmeye hazırlanan Pi Coin uygulaması üzerinden madencilik simülatörü ile pi kazanmak şimdilik çok kolay.

İlerleyen dönemde borsaya girmesiyle birlikte çok değer kazanacağı yönündeki düşünceler uygulamaya olan talebi fazlasıyla arttırıyor. Peki, Pi Network uygulaması arkasında kimler ve sahipleri kim, kurucuları kim daha yakından inceleyelim.

Pi Network Kimin? Kurucuları Kimlerdir?

Uygulamayı kullananlar için en güzel haberlerden biriside asıl kurucularının kimliklerini saklamıyor olması. Pi Network, 14 Mart 2019'da California Stanford Üniversitesi'nden üç mezun arkadaş tarafından kurulmuştur. Pi network kurucuları kimlerdir, işte cevabı.

  • Nicolas Kokkalis (Bilgisayar Bilimcisi), Teknoloji Başkanı
  • Chengdiao Fan (Antropolog), Ürün Müdürü
  • Vincent McPhillip (İşletme Başkanı), Topluluk Başkanı

Şimdi hep birlikte Pi Network kimin sorusuna cevap olan 3 ismi daha yakından tanıyalım.

Nicolas Kokkalis

Doktorasını Stanford’da tamamlayan Nicolas Kokkalis, kripto paraları herkese ulaştırmak üzere dağıtımlı sistemleri insan-bilgisayar etkileşimiyle birleştirerek Stanford’ın ilk merkeziyetsiz uygulamalar dersini veriyor.


Hayatı boyunca bir teknoloji uzmanı olması, Nicolas’ı Stanford’da doktora yapmaya ve ardından Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde post-doktora eğitmeni olmaya yönlendirmiştir.

Post-doktorasının bir parçası olarak Stanford’a Blok zincir Üzerinde Merkeziyetsiz Uygulamaları (Uygulama Kodu: CS359B) tanıtmış ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde derslerini vermiştir.

Blok zincirdeki teknolojik gelişmeleri sıradan insanların kullanımına sunabilmenin ne kadar zor olduğunu ilk elden deneyimleyen Nicolas, günümüz teknolojisinin insanları her zamankinden daha çok güçlendirebileceğine inanıyor.

Doktorasının ilk zamanlarında henüz blok zincirin ve Ethereum’un varoluşundan önce hata toleranslı dağıtımlı sistemler üzerinde bir akıllı kontratlar çerçevesi hazırlamış ve bunu yüksek lisans tezi olarak sunmuştur. Bunun yanı sıra Gameyola adındaki çevrimiçi oyun platformunu kurmuştur.

Stanford öğrencilerinin startup projelerini hızlandıran kâr amacı taşımayan bir kuruluş olan StartX’in kurucusu ve CTO’sudur. (Chief Technology Officer – Baş Teknoloji Sorumlusu) StartX bünyesinde 2000’in üzerinde girişimciye yardımcı olmuştur.

Nicolas kripto paraların teknik, finansal ve sosyal potansiyeline güçlü ve uzun süreli bir inançla bağlı olmakla birlikte mevcut sınırlamalar yüzünden yaşadığı hüsranı, mevcut deneyimi geliştirip herkes için bir değer yaratarak blok zincirin gücünü daha fazla insana ulaştırmak üzere çalışıp yenme yolunu seçmiştir.

Bunu başarmak üzere de PI Network’e hayat verdi.

Pi Network ile üye merkezli tasarım felsefesi benimsenerek blok zincir gelişim süreci baştan aşağı değişiyor: Bu sistem henüz beta sürecinde yayınlanıyor ve ağa üyelerini davet ediyor, protokolü üyeleriyle birlikte tekrarlıyor ve son tasarımı merkeziyetsizleştiriyor.

Şu anda 150+ ülkede ve 32+ dilde faal olan PI Network, Nicolas’ın %100 profesyonel bağlılığını kapsarken, sevgili eşi ve çocuğu ise özel hayatının %100 bağlılığını oluşturuyor.

Vincent McPhillip

Vincent McPhillip toplumun varlığı tanımlama, oluşturma ve dağıtma yöntemlerini demokratikleştirme göreviyle yola çıkmış Yale ve Stanford eğitimli bir sosyal hareket yaratıcısıdır.


Yale Üniversitesi Politik Bilimler’den mezun olduktan sonra Wall Street’de yatırım bankacılığı iş teklifini geri çevirip toplum temelli WellWyn’i kurmuş ve ardından daha fazla insana etki edebilmek üzere Bridgespan adlı sivil toplum örgütüne katılmıştır.

Amerika’daki toplulukların eğitimi ve işgücü gelişimine yüz milyonlarca dolar dağıtan Bridgespan’de hayırseverler ve diğer sivil toplum örgütleri ile birlikte çalışma imkanı bulmuştur.

Bridgespan’de geçirdiği zaman onu, insanlara eşit fırsatlar sağlamak için derin temelleri olan şu efsaneyi yıkmak gerektirdiğine inanmıştır:

“Dünya için iyi bir şeyler yaparken, finansal refaha ulaşamazsın.”

Vincent bunun gerçekleştirilebilmesi için çalışmak üzere Stanford College ve Silikon Vadisi’nden liderler, iş insanları, mühendisler ve avukatlardan oluşan 750 kişilik bir grup olan Stanford Blockchain Collective kurucu ortakları arasına girmiştir.

Bunun yanı sıra insanların hayatlarını değiştirmek üzere kripto paraları nasıl kullanabileceklerini iyi anlamak ve çözümleyebilmek için Kripto’ya giriş atölye dersleri vermeye başlamıştır.

Kripto paraların, refaha yeni anlam kazandırmayı sağlamak üzere insanlara fırsatlar sunan en güçlü araçlardan biri olduğuna inansa da (bu potansiyele rağmen) onlara, kripto paraların hayatlarını nasıl geliştireceğini anlamalarına yardım ettiğimiz sürecin henüz çok başında olduğumuzu düşünüyor.

Pi bunu değiştirmek üzere yola çıktı, varlığı yeniden tanımlayarak insanları geliştirmek için çıkılan bireysel ve ömür boyu sürecek misyonun zirvesini temsil ediyor.

Vincent özel hayatında Pi’den kalan boş zamanlarında ise meditasyon, yoga ve tai-chi yapıyor. Dans etmeyi seven Trinidad-Tobago kökenli Vincent, İngilizce, İspanyolca ve Portekizce konuşuyor.

Chengdiao Fan

Stanford Üniversitesi’nde Bilgisayımsal Antropoloji alanında doktora derecesi olan Chengdiao Fan, küresel ölçekte insan potansiyelini ortaya çıkarmak üzere sosyal programlamayı işliyor.


İnsan davranışı ve insan grupları çalışmalarında uzmanlığı olan Fan’in araştırmalarının odak noktasında insan / bilgisayar etkileşimi ve sosyal hesaplamalar (özellikle teknolojiyi insan ve toplum davranışlarını pozitif etkilemede kullanım yöntemlerimiz) vardır.

Daha önceki araştırma projeleri ve makaleleri; verimliliği artırıcı yazılım sistemleri tasarımı, sosyal iletişimin ölçeklendirilmesi ve insanlar için müdahale edilmemiş bir sosyal sermayeye zemin oluşturulması üzerinedir.

Bunun yanı sıra Fan, kitle kaynağıyla ileti dizilerini ölçekleyen bir e-posta verimlilik platformu girişiminin de kurucusudur. (MyriadHUB)

Cfan’a göre blok zincir teknolojisinin merkeziyetsizlik ile ekonomi araçlarını birleştirmesi heyecan verici ve bu teknolojik mucize dünyanın her yerinden bireylerin sisteme katılmasını ve katkıları ölçüsünde kazanmalarını sağlayacak.

İnternetin bilgi takasıyla dünyanın daha bağlantılı bir hale gelmesini mümkün kıldığı gibi, blok zincir ve kripto paralar da, değer takasıyla daha yakın ve sık işbirliğini mümkün kılacak.

Pi’den beklentisi dünya vatandaşlarının kendi değerlerini ortaya çıkarıp ele geçirecekleri kapsayıcı bir ekonomi yaratmaları ve karşılığında toplum ve dünya için değer üretmeleri olan Chendiao Fan, İngilizce ve Çince konuşuyor. Bilim insanı, mühendis, bir eş ve 3 yaşında bir çocuğun da annesi.

Pi Network kimin? Pi Network kurucuları kimlerdir? sorusuna cevap olacak 3 kilit ismi sizler için derledik. Daha fazlası için lütfen takipte kalın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url