En iyi Elektrikli Cezve Hangisi?

En iyi elektrikli cezve hangisi sorusu aklınıza takılıyorsa doğru adrestesiniz. Türk kahvesi tiryakilerinin yüzünü güldürmeye hazırım, çünkü tarafsız ve güvenilir en iyi elektrikli cezve listesini hazırlamış bulunuyorum.

Listemizde elektrikli cezve fiyatları, modelleri, teknik özellikleri, kullanımı ve bir kaç püf noktadan bahsediyoruz. Türk kahvesine evde, iş yerlerinde hızlı bir şekilde ulaşmak istiyorsanız günümüzün teknolojisinin buna bir çok çözümü var.

Bu cihazlar çözüm modellerinden sadece bir tanesi. Yaklaşık 6 fincan kahveyi, ortalama 75 saniye gibi sürede servis etmenizi sağlıyor. Model ve markalarına göre avantaj ve dezavantajları bulunuyor. Sizin için hangisi uygun hadi karar verelim.

Sinbo İnox Elektrikli Cezve

Sinbo marka elektrikli cezve modelleri gerçekten çok başarılı. İnox' da bu başarıdan pay almış gibi görünüyor. Paslanmaz çelikten üretilmiştir ve metal cezve gri renktedir. Öne çıkan en önemli özelliği, içerisinde su kalmadığı taktirde kendini otomatik kapatır. Bu sayede daha güvenli hissetmenizi sağlar.

400ml su kapasitesi ile tek seferde 5 fincan kahve servis edebilirsiniz. 360 derece dönen cezve sayede kablo dolanmasından doğacak olan kazalar engellenmesi amaçlanmıştır. Gizli rezidans suyla temas etmediği için kireçlenme riski yoktur. Çalışmak için 1000 watt enerjiye ihtiyaç duyar aşırı ısınma ya da açık unutulması durumda cihaz kendi kendini kapatır. İnox güvenlik tedbirleriyle en iyi elektrikli cezve olmaya aday, satın almak isteyen herkese şiddetle tavsiye ederim.

İlgili içerik : En iyi Türk Kahvesi Markası Hangisi?

Şu an piyasa fiyatı 85 lira. Alışveriş sitelerinde en çok satılan elektrikli cezve modeli olma unvanına sahip. Ayrıca yapılan tüm yorumlar neredeyse olumlu ve 7200 değerlendirmeden 4.4 yıldız puanı almış durumda.

Schafer Kaffeefan Elektrikli Cezve

Tasarımı, kalitesi ve işleviyle fiyatını geride bırakan bir cihazdan size bahsedeceğim ve benden hediye etmek için elektrikli cezve tavsiyesi isteyecek olsanız kesinlikle Schafer Kaffeefan Elektrikli Cezveyi öneririm.


Öncelikle gerçekten çok şık bir tasarıma sahip olduğunun altını çizmek istiyorum. Siyah, mavi, pembe olmak üzre 3 farklı rengi bulunuyor. Gizli rezidans sayesinde güvenlik artırılmış. Cezvede bulunan dönen ağız tasarımıyla her iki elde de rahatlıkla kullanılabiliyor. Çalışırken 800 watt enerjiye ihtiyaç duyuyor. Aynı anda 4 fincan kahve yapabilme kapasitesi bulunuyor. Yer kaplamaması için minimal boyda üretildiğini lütfen unutmayın.

Karaca Antrasit Çelik Elektrikli Cezve

Karaca markasına ait Antrasit modeli en iyi elektrikli cezve olmaya aday. Yaklaşık 130 liralık fiyatıyla hem şıklığı hem de kaliteyi mutfağınıza getiriyor. Alışveriş sitelerinde bu model hakkında yapılan yorumlar gerçekten harika.


Tek seferde 3 fincan kahve yapma kapasitesine sahip. Açma, kapatma düğmesi fincanın altında bulunuyor ve yıkanırken kolaylık sağlıyor. Çalışmak için 800 watt enerjiye ihtiyaç duyuyor. Birbirinden farkı 5 rengi bulunuyor ve en önemlisi 2 yıl garantisi var. Yapılan yorumların geneli yorumlu ve kullanıcılar lezzetli köpüklü kahveler yapıp içtiklerini açıkça söylüyor.

İlgili içerik : Americano Kahvenin Adı Nereden Geliyor?

Kiwi Kcm 7514 Cam Elektrikli Cezve

En iyi elektrikli cezve unvanına sahip olamayacağını bilsem de alışa gelmişin dışında olan cam tasarımıyla dikkatleri üzerine çeken Kiwi kcm 7514 modelini sizlere tanıtmak istedim. Öncelikle şunu söylemeliyim, Kiwi marka bir kaç mutfak robotu kullandım ama hiç birisinden memnun kalmadım. En uzun soluklu kullandığım kiwi markası su ısıtıcısı oldu. Ondan da çok memnun olduğumu söyleyemem.


Kcm 7514 Cam tasarımı ile dikkatleri üzerine çekiyor. Çalışmak için 800 Watt enerjiye ihtiyaç duyuyor. Taşma emniyeti bulunuyor bu sayede taşan kahve ile kirlenme önlenmiş oluyor. 400ml su alma kapasitesiyle aynı anda 6 fincan Türk kahvesi yapmanıza olanak sağlıyor. 360 derece dönebilen tasarıma sahip olan cezvenin temizlenmesi de çok kolay. Piyasadaki fiyatı 110 lira.

Tefal Turkish Coffee Click Elektrikli Cezve

Tefal marka elektrikli cezve modelleri arasında en ucuz olanı. Ucuz olması sizi endişelendirmesi internet alışveriş sitelerinde en fazla iyi yorum ve tavsiye alan bir cihaz. Fiyatı 140 lira ve Tefal 2 yıl garanti sağlıyor.


Çalışırken 500 watt enerjiye ihtiyaç duyuyor. Üzerinde On-off düğmesi bulunuyor ve on düğmesine basıldığında ışıklı uyarı aktif hale geliyor. Dış kısmı plastik ve bu sayede temizliği daha kolay hale geliyor. Toplam 700 gram ağırlığında. İki parçadan oluşuyor, kablonun bağlı olduğu alt taban ve kulplu cezve. İki parçalı modeller kazayı önlemek adına her zaman daha güvenli.Tüm bunlara rağmen en iyi elektrikli cezve olmaya aday mı bilemiyorum ama gönül rahatlığıyla alınabilir.

En Ucuz Elektrikli Cezve

En ucuz elektrikli cezve denince aklınıza kesinlikle ödeyeceğiniz tutarın az olması gelmesin. Bir elektrikli cezve makinesine 40 lira ödersiniz 10 defa kullanırsınız bir diğerine 60 lira ödersiniz benim gibi 3 yıl boyunca kullanırsınız. Bu nedenle en ucuzu aslında en tasarruflusu anlamına gelemez Ben yinede şu an piyasada bulunan en ucuz elektrikli cezve makinesi sizleri tanıştıracağım.


Awox Caffeen Elektrikli Cezve, 40 liralık fiyatıyla şu an piyasada bulabileceğiniz en ucuz elektrikli cezve makinesi. Resimde görüldüğü kadarıyla çok şık bir tasarıma sahip, bir birinden farklı 7 renk seçeneği bulunuyor. Tek tuşla açılma özelliği, kahve taşma önleyici sensörler sayesinde kendini kapatabiliyor ve bu sayede bol köpüklü Türk kahvesi yapmanızı sağlıyor. Çalışmak için 1000 watt enerjiye ihtiyaç duyuyor.

Saltbilgi'den Elektrikli Cezve Tavsiyesi

Makalemi okuyan bir çok takipçim, elektrikli cezve tavsiye etmemi istedi. Ben tüm markaları tek tek kullanmadım ya da inceleme fırsatı bulmadım ama kendi kullanmış olduğum makineden çok memnunum. Yaklaşık 3 yıldır kullandığım ve hala daha lezzetli kahve içmeye devam ediyorum.


Bu nedenle elektrikli cezve önerisi yapacaksam kesin olarak Sinbo SCM-2928 Elektrikli Cezve derim. Plastik dış kısmının temizliği çok kolay ve fiyat performans olarak üst seviyede. Eğer marka ve şekil takıntınız yoksa gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

Elektrikli Cezvede Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Standart ölçülere sahip bir elektrikli cezve ortalama 6 fincan Türk kahvesini aynı anda pişirebilir. Çalışma prensibi bildiğimiz bakır cezvelerle aynıdır sadece ısı kaynağı ocaktan değil elektrik ile çalışan rezistans gelir.

  1. Elektrikli cezve içerisine istenen miktar kadar su eklenir.
  2. Türk kahvesi ve şeker cezvenin içerisine eklenir.
  3. Plastik kaşık kullanarak su, kahve ve şeker birbirine karışılır.
  4. Elektrikli cezve fişe takılır ve makine üzerindeki düğme açılarak kahvenin pişmesi beklenir.
  5. Kahve piştikten sonra cezve sigorta tuşundan kapatılarak Türk kahveleri fincanlara servis edilir.

Yorumlarda elektrikli cezvede bol köpüklü kahve nasıl yapılır ve elektrikli cezvede kahve yapmanın püf noktaları nelerdir ve buna benzer bir çok soru ile karşılaştığım için konuya bunları da ilave etmem gerektiğini düşündüm.

  • Bol köpüklü Türk kahvesi yapmak istiyorsanız, Her servis için 1.5 tatlı kaşığı kahve eklemeyi unutmayın.
  • Kahvenin bayat ya da nemli olması köpürmesine engel olur.
  • Pişerken kahvenin içerisine kaşık sokarsanız köpükler sönecektir.
  • Türk kahvesini yapacağınız su ne kadar soğuk olursa o kadar bol köpüklü olacaktır.

Makineyi kullandıkça eliniz alışacak ve zamanla daha köpüklü lezzetli servisler yapacaksınız. Eğer Türk kahvenizi otomatik pişiren bir makine arıyorsanız En iyi Türk Kahvesi Makinesi Hangisi? adlı yazıyı okumayı unutmayın.

Elektrikli Cezve Nasıl Yıkanır?

İlk kahvemi pişirdikten sonra bende bu elektrikli cezve nasıl temizlenir sorusunu kendi kendime sordum. Öncelikle şunu kesin olarak söylemeliyim, asla bulaşık makinesine atmıyoruz. Elektronik bir cihaz ve her an içerisine su alabilir buda istenmeyen kazalara sebep olabilir.

Cihazın kutusunda, elektrikli cezve nasıl yıkanır ibareleri bulunuyor. Musluk altında yıkanması tavsiye edilmiyor. İç hazneyi bulaşık süngeri yumuşak kısmı ile temizleyin ve içerisine su doldur boşalt yaparak duralayın. Dış kısmı metal ya da plastiktir, çok çizmeden süngerle sabunlayın ve kuru bir bez yardımıyla silin. Elektrikli cezve nasıl temizlenir sorunun cevabı işte bu kadar.

En iyi elektrikli cezve hangisidir sorusuna en net şekilde cevap bulmaya çalıştım, farklı bir çok modelin satışı yapılıyor olmasına rağmen onları listeye eklemedim. Çünkü ya bu cihazların birebir taklitleri ya da çok kötü yorumlar almışlardı. Yine de hangi makineye almak istediğinize siz karar vereceksiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url