Vücuttaki Bant İzi Nasıl Çıkar?

Vücuttaki bant izi nasıl çıkar, sorusuna cevap olabilecek detaylı bir paylaşım sizleri bekliyor. Genellikle ameliyat sırasında, pansuman uygulandıktan sonra ya da serum tedavisi sonrası vücudumuzda arta kalan bant izleri bulunur.

Özellikle bantlar kıllı bölgeye geldiyse çıkartılması çok acı verici olabilir. Bantlar söküldükten sonra dahi izleri geride kalır. Bu makale sayesinde vücuttaki bant izi nasıl çıkar soruna detaylı bir cevap bulacağız.

Vücuttaki Bant İzi Nasıl Çıkar? [ Ameliyat - Pansuman - Serum ]

  1. El dezenfektanı: Vücuttaki bant izleri nasıl çıkar soruna pratik bir cevap arıyorsanız burada yazacaklarım tam size göre. Size geçen hafta hastanede yaşadığım ve bana uygulanan bir yöntemden bahsedeceğim. Doktorun tedavi amaçlı yazdığı serumun uygulanması için öncelikle damar yolu açıldı ve bir kaç bant kolumun iç kısmına yapıştırıldı. Serum bittikten sonra damar yolunu çıkarttılar ve bu işlemi uygularken bantları sökmek için öncelikle bant üzerine "El Dezenfektanı" sıktılar. Ben açı çekeceğimi düşünmeme rağmen, sıfır acı ile tüm bant tek seferde söküldü. Kolumda kalan bant izleri içinse yine aynı dezenfektanı pamuğa dökerek izlerin üzerine uyguladım ve kısa sürede hepsinden kurtuldum.
  2. Medikal yapışkan çözücü: Bu ürün sağlığınıza kötü etkide bulunmadan acısız şekilde vücuttaki bant izlerinden kurtulmanızı sağlayan ve eczanelerde satılan bir üründür. Reçetesiz satın alınabilir, internet üzerinden sipariş verilebilir. Sprey ve mendil şeklinde olan 2 türü bulunmaktadır. Basit yara bandı izlerinden, ciddi ameliyatlar sonrası oluşan izlere kadar tüm durumlarda bu ürünü kullanabilirsin.
  3. Bebek yağı: Bu yöntem ile teninizde iz bırakan bant izlerinden kurtulmanız mümkün. Mevcut olan bölgeye biraz bebek yağı dökün ve parmağınız ile ovalayarak çıkartın. Eğer bant vücudunuzdaki kıllara yapıştı ise ya da direk sökmenin acı verici olacağını düşünüyorsanız bu yöntemi deneye bilirsiniz.
  4. Kolonya: Kolonya ciltte iz bırakmış olan yapışkanın üzerine döküldüğünde yumuşamasını sağlar, sonrasında hafif bir ovuşturma hakareti ile kolaylıkla sökülür.
  5. Ilık su: Bant izinin bulunduğu bölgeyi temiz tutmak ve mikrop kaptırmadan bu işlemi uygulamak gerekir. Bu nedenle mümkünse önce kaynamış ve sonrasında cildi yakmayarak sıcaklıkta ılımış su ile bant izlerini yumuşatarak sökebilirsiniz. 
  6. Sıcak su torbası: Sıcak su torbasını bant izinin bulunduğu bölgede bir süre beklettikten sonra parmaklarınla hafif hakaretler uygulayarak çıkarta bilirsin.

Sağlığınızı kötü etkilememek adına, vücuttaki bant izlerini çıkartmak için size en uygun olan yöntemi uygulamanızı tavsiye ederim. Ameliyat sonrası, dikişlerin üzerinde, etrafında ya da açık yara çevresinde bulunan izler için doktora başvurmalısınız.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url