Sussex Tavuk Yumurta Verimi: Rengi ve Fiyatı

Sussex tavuk yumurta, denince akla gelen tüm sorulara cevap bulabileceğiniz detaylı bir içerik hazırladım. Bir çok kullanıcı google üzerinden sussex tavuk yumurta verimi, sussex tavuk yumurta rengi, sussex tavuk yumurta fiyatı ve benzeri aramalar yapıyor.

Sussex tavuk, ülkemizde hobi tavuk yetiştiricileri tarafından popüler şekilde yetiştirilmektedir. Hem yumurta hemde etlik olarak beslenen kombine tavuk türüdür. Farklı renk çeşitleri ile görsel olarak hobicileri cezbeden İngiltere menşeli harika bir tavuk türü.

Sussex Tavuk Yumurtası


Öncelikle, Sussex tavuk yumurtası hakkında kısaca bilgiler vermek istiyorum. Ülkemizde ticari yumurta sektöründe tercih edilmeyen bir ırk olmasına rağmen hobiciler tarafından talep görerek yetiştirilmektedir. Yetiştirilme amacı süs tavuğu olarak kuluçkalık yumurta, anaç ve civciv satışıdır.

Sussex tavuklara ait kuluçkalık yumurta 7 lira - 25 lira arasın da değişen fiyatlara satılmaktadır. Fiyat aralığındaki değişkenlik anaçların kalitesi, çeşidi ve satıcının inisiyatifine bağlı olarak değişmektedir.

İlgili içerik : Sussex Tavuk Özellikleri ve Çeşitleri

Sussex Tavuk Yumurta Verimi


Sussex tavuk yumurta verimi hobi yetiştiricileri tarafından oldukça çok merak edilmektedir. Özellikle tavuk yetiştiriciliğine yeni başlayanlar için verimin yüksek olması ve hastalıklara dayanıklı olmalarından dolayı tavsiye edilmektedir. Sussex tavuk yumurta verimi yıllık 260 ile 290 arasındadır.

Sussex tavuk besleyen biri olarak kendi edinmiş olduğum tecrübelerden sizlere bahsetmek istiyorum. Kuluçka makinesinden çıkan civcivlerin yaklaşık 6,5 aydan sonra ilk yumurtaları salmaya başladılar. İlk yıl yumurtalar diğer yıllara nazaran daha küçük boyut ve ağırlıkta seyretti. İlk yıl yumurta ağırlıkları 55 ile 65 gram ağırlığında.

Sussex tavuklar 2. yıl ortalama 65 ile 80 gram arasında yumurtlamaya devam ettiler. Eğer hobi amaçlı ya da küçük çaplı yumurta üretip satmak için bir tavuk ırkı arıyorsanız tavuklar tam size göre diyebilirim. 10 adet tavuktan günlük 6 ile 9 adet yumurta almak mümkün.

Sussex Tavuk Yumurta Rengi


Sussex tavuk yumurta rengi kahve rengi ve açık kahve rengi tonlarda olmaktadır. Aynı kümes içinden almış olduğum yumurta renklerinde gözle görülür renk tonlu farklılıklarını sizde aşağıdaki fotoğraftan inceleyebilirsiniz.

Yumurta kabuğu renginin yumurtanın içermiş olduğu besin değeri arasında uzaktan yakından alakası yoktur. Kahverengi yumurta organik beyaz yumurta işe yaramaz algısı yanlıştır. Yumurtanın besin değeri kalitesi sussex tavuğun yemiş olduğu besin ile belirlenmektedir.

Eğer sussex tavuk beslemeye karar verirseniz kabuğu, kahverengi ve açık kahverengi tonlarına sahip 73 gram ve üzeri XL boy çok büyük yumurtalara sahip olabilirsiniz.

İlgili içerik : Paçalı Tavuk Cinsleri

Sussex Tavuk Yumurta Fiyatı


Sussex tavuk yumurta fiyatı, tavuk cinsine ve kalitesine göre değişkenlik göstermektedir. Kuluçkalık yumurta fiyatı ile yemeklik olarak satış fiyatı farklıdır. Kuluçkalık yumurta, horoz tarafından döllenmiş ve civciv çıkımına hazır olan yumurta anlamına gelmektedir.

Facebook grupları ve sahibinden gibi mecralarda hobi kümes sahipleri tarafından bir çok türe ait kuluçkalık yumurta satışı yapılmaktadır. Bu tür mecralardan alınmış ortalama fiyatlar aşağıdadır.

  • Light Sussex kuluçkalık yumurta fiyatı 5 lira ile 10 lira arasındadır.
  • Buff Sussex kuluçkalık yumurta fiyatı 8 lira ile 15 lira arasındadır.
  • Speckled Sussex kuluçkalık yumurta fiyatı 10 lira ile 20 lira arasındadır.

Eğer kuluçkalık yumurta alarak civciv çıkımı yapmak istiyorsanız satıcıya hayvanların orijinal ırk özelliklerini taşıdığından emin olun. Taşımadan kaynaklı çıkım oranını etkileyecek olan etkenleri azaltmak adına yakın mesafelerdeki satıcıları tercih ediniz.

Çiflik İstanbullu'dan orjinal sussex yumurtası satın almak için; Arama Yap (0541 349 37 37) nolu telefondan sipariş verebilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url