Solana (SOL) Ekosistemindeki Coinler: En Çok Kazandıranlar!

Solana ekosistemindeki coinler olumlu piyasa koşullarıyla birlikte değer kazanmaya devam ediyor. Anatoly Yakovenko, Greg Fitzgeraldi ile birlikte Solana Labs adlı projeyi başlatarak ilk defa 2020 yılında Solana protolulü ve Sol coin'i halka sunmuştur.

Başlatıldığı ilk günden beri oldukça popülerliğini koruyan Solana, içeriği oluşturduğumuz tarihte 36.346.462.315 dolarlık piyasa değeri ile, en değerli 9. Coin, kendi ekosistemine sahip 5. Coin olarak yer alıyor.

Solana (SOL) Ekosistemindeki Coinler

Solana ağında, içeriği oluşturduğum tarihten itibaren 13053 adet token bulunmakta. Bunlar arasında en çalışkan ekiplere sahip, Solana ağındaki coinleri sizler için derledim.

  1. Samoyedcoin (SAMO): 2021'de “memecoins” ve Solana'nın yükselişinin ortasında, Samoyedcoin (SAMO), kripto para birimi ile ilgili olarak doğdu. Topluluğa katılarak Solana ekosisteminin benimsenmesini, geliştirilmesini ve büyümesini hızlandırın.
  2. Serum (SRM): Serum, merkezi olmayan finansa benzeri görülmemiş hız ve düşük işlem maliyetleri getiren merkezi olmayan borsalar için bir protokoldür. Solana üzerine kuruludur ve tamamen merkeziyetsizdir
  3. Genopets (GENE): Genopets, Solana'da aktif bir yaşam tarzı yaşamayı eğlenceli ve ödüllendirici kılan, dünyanın ilk Oynaması Ücretsiz, Kazanmak için Oyna NFT mobil oyunudur.
  4. GenesysGo Shadow (SHDW): GenesysGo Shadow, web2 yığınını merkezi olmayan hale getirmeye ve onu web3 wo için uyarlamaya odaklanan bir dizi güvenilmez merkeziyetsiz altyapı katmanıdır.
  5. Orca (ORCA): Solana'daki en kullanıcı dostu DEX.
  6. Meanfi (MEAN): Crypto ve DeFi'yi günlük bankacılığa getiriyor
  7. Enrex (ENRX): DeFi, milyarlarca dolarlık karbon ödenekleri ve yenilenebilir enerji sertifikaları pazarlarına açılan kapı.
  8. Media Network (MEDIA): Dünyanın ilk topluluk destekli dCDN'si.
  9. Solend (SLND): Solend, ödünç verme ve ödünç alma için algoritmik, merkezi olmayan bir protokoldür.
  10. Dexlab (DXL): Dexlab, jeton basım laboratuvarı, başlatma paneli(Launchpad) ve tüm listeler için özel bir DEX ile Solana'da proje başlatmayı kolaylaştırır.
  11. Aldrin (RIN): Aldrin'in misyonu, DeFi'yi basitleştirmek ve daha fazla eşitliğe yol açan tüm yatırımcıların başarılı olmasına yardımcı olacak güçlü araçlar oluşturmaktır.
  12. Zebec Protocol (ZBC): Zebec, gerçek zamanlı, sorunsuz ve sürekli ödeme akışlarını destekleyen devrim niteliğinde bir DeFi teknolojisidir.
  13. Taki (TAKI): Sosyal medya platformu.
  14. basis.markets (BASIS): Temel Piyasalar, kullanıcıların likidite havuzumuz aracılığıyla delta-nötr stratejilerden getiri elde etmelerini sağlayan bir Merkezi Olmayan Finans (DeFi) projesidir.
  15. Tulip Protocol (TULIP): Otomatik birleştirme kasa stratejileri ile Solana üzerine kurulu ilk getiri toplama platformu.
  16. MonkeyLeague (MBS): MonkeyLeague, yeni nesil e-spor meta veri tabanıdır.
  17. Aurory (AURY): Aurory, Solana ve Serum tarafından desteklenen bir oyun platformudur.
  18. Ninja Protocol (NINJA): Ninja Protokolü, $NINJA adlı bir ekosistem belirteci ile oyun ve NFT'lere odaklanan Solana blok zincirindeki bir uygulama ekosistemidir.
  19. Cope (COPE): COPE ödülleri için bir dizi PlayFi protokolüyle etkileşim kurun. Oyunlaştılırmış defi platformu.
  20. Saber (SBR): StableSwap, Solana'da Sabitlenmiş Varlıkların Ticareti için İlk Düşük Kaymalı AMM.
  21. Bancambios AX (BXS): Kurumsal düzeyde ESG odaklı DeFi Ticareti.
  22. Heavenland (HTO): Kullanıcıların varlıklarını deneyimleyebilecekleri, geliştirebilecekleri ve para kazanabilecekleri bir sanal gerçeklik platformu, Metaverse.
  23. Republic Credits (RPC): Solana ekosisteminde yeni bir metaverse oyunu.
  24. Rollbit Coin (RLB): Kripto'nun En Yenilikçi Kumarhanesi
  25. Cryowar Token (CWAR): Savaşa hemen katılın ve aksiyon dolu mobil ücretsiz pvp arena kavgasında cesaretinizi kanıtlayın.
  26. Mercurial (MER): Solana'da Durağan Varlıklar İçin Likidite Platformu.
  27. Parrot Protocol (PRT): Borç Verme ve Borç Alma için Likidite Ağı.
  28. Fabric (FAB): FABRIC, Solana ağı üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir sentetik varlık ihraç protokolüdür.
  29. Hawksight (HAWK): SOL ve USDC'nizi takas, stake, eşleştirme, köprüleme veya havuzlama olmadan en iyi optimize edilmiş getirilerden büyütün. Basitçe USDC yatırın ve USDC kazanın - 1,8 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan robotumuzla en iyi APY fırsatları hakkında uyarılar alın.
  30. Grape Protocol (GRAPE): Merkezi olmayan Sosyal ağ. Solana'nın gücünden yararlanarak herhangi bir çevrimiçi topluluğu oluşturun ve ödüllendirin.
  31. Only1 (LIKE): Solana'daki İlk NFT Destekli Sosyal Platform.
  32. Mango (MNGO): Kalıcı, spot ticaret ve çapraz teminat marjı ile Solana'nın lider DEX'i.
  33. Realy Token (REAL): Realy Metaverse, Solana'daki ilk Live-to-Earn metaverse'dir. Unreal Engine üzerinden gelişen Realy Metaverse, 3A grafiklere sahip gökyüzünde sanal bir şehir olacak. Realy, moda markaları, grafiti sanatçıları, şık oyuncak markaları, rapçiler ve kaykay markaları gibi gerçek dünya isimlerini Metaverse'de birleştirerek sokak kültürüne odaklanıyor.
  34. DeFi Land (DFL): Oyunlaştırılmış Merkezi Olmayan Finans, Defi platformu.
  35. Oxbull Solana (OXS): Blockchain projesi inkübatörü.
  36. Allbridge (ABR): Allbridge, hem EVM'den hem de EVM olmayan ağlardan DeFi servis sağlayıcılarını birbirine bağlayan DAO tarzı çok zincirli bir merkezdir.
  37. Cricket Star Manager (CSM): 2022'deki en sıcak Oyna-Kazan oyunlarından birinde takımınızı kurun ve başarılı bir Cricket Star Manager olun. Cricket Star Manager'da bir oyuncu olarak, diğer yeni başlayanlarla birlikte en düşük ligden başlayarak kendi kriket takımınızı yaratırsınız. Yetenekler geliştirin, oyuncularınızı eğitin ve yeni transferler için keşif yapın.
  38. SolChicks (CHICKS): Solana'da Önde Gelen Oyna-Kazan Fantezi Oyunu
  39. Crypto Cavemen (CAVE): Crypto Cavemen Club, dünyanın en tarih öncesi insan neslinden oluşan özel bir NFT topluluğudur.
  40. TabTrader (TTT): Kripto borsaları için bir ticaret terminali.
  41. PUFF (PUFF): Kendi Taşlanmış Metaverse'yi Oluşturun. $PUFF kazanmak için bahis yapın ve bunu Cannabis, Breed Nukes Apes satın almak veya Genesis Ape NFT'nizi geliştirmek için kullanın.
  42. Kin (KIN):Sosyal medya platformu.

Solana ekosistemindeki coinler listesi sürekli güncel tutulmaktadır. Solana ağında başlatılan en yeni projelerden ilk siz haberdar olmak istiyorsanız her gün kontrol etmeyi unutmayın.

StepN (GMT)


Solana ekosistemindeki coinler listesinde yer verdiğimiz ilk proje Stepn. Koşarak kripto para kazanabileceğiniz farklı bir proje. Projenin ana token'i GMT'nin lauchpad'i Binance borsası üzerinde yapıldı ve oldukça rağbet gördü.

GMT token'in anlık olarak 1.150.690.516 milyon dolarlık market hacmi ile 99. sırada yer alıyor. Maksimum arzı 6.000.000.000 milyar ve dolaşımdaki arzı ise 600.000.000 milyon adet. GMT token salınımı uygulama içinde ödül olarak dağıtılarak tamamlanması bekleniyor.

Koşarak GMT token kazanmak için Stepn'in bir mobil uygulaması indirmeniz ve markette satılan ayakkabı nftlerinden satın almanız gerekiyor. Ayakkabı nftleri özelliklerine göre 1 sol ile 10 sol fiyatları arasında satılmaktadır.

Marinade staked SOL (MSOL)


Solana ağında, Sol coinlerinizi stake ederek kazanç sağlamanıza yardımcı olan bir platform. Platformun ana token'i MSOL anlık olarak 729.086.146 milyon dolarlık market hacmi ile 132. sırada yer alıyor.

Projeyi bir örnekle anlatmak gerekirse. örneğin; 100 adet Sol coin'e sahipsiniz. Marinade uygulaması üzerinden 100 adet Sol stake etmeniz karşılığında cüzdanınıza 96 adet mSol veriliyor. Stake ettiğiniz Sol coinlere tahmini yıllık %6 apy oranı ile kazanç sağlamaya devam ederken cüzdanınızda bulunan mSol ile Solana ağında bulunan bir çok projede işlem yapabiliyorsunuz.

Raydium (RAY)


Raydium, solana ekosistemi kullanıcılarına defi ürünleri ve Solana projelerine likidite sağlayan bir uygulamadır. Projenin ana token'ı Ray 319.101.608 milyon dolarlık market hacmi ile 218. sırada yer almaktadır. Ray token'in maksimum arzı 555.000.000 milyon, anlık olarak dolaşımdaki arzı ise 95.000.000 milyon adettir.

Raydyum platformu üzerinde kripto para takası, Nft ticareti ve limit emirli alım-satım yapabilirsiniz. Ayrıca proje AcceleRaytor ile Yeni Solana projeleri için başlatma paneli hizmeti sunuyor. Verim çiflikleri, likidite havuzları RAY token kazanabilir ve platform üzerinde bulunan ayrıcalıklardan faydalanabilir siniz.

İlgili içerik : Avax Ekosistemindeki Coinler

Bonfida (FIDA)


Bonfida, solano ekosistemi kullanıcıları için platformu üzerinden kaldıraçlı işlemler yapmaya olanak sağlamaktadır.

Kaldıraçlı işlemler genellikle tehlikeli olarak bilinmektedir ve eğer gerçekten iyi araştırılması gereken bir konudur. Kaldıraçlı işlemler verilen emrin belirlenen çarpan ile sonuçlanması anlamına gelmektedir.  Örneğin; 10 çarpan ile 1000 dolarlık bir işlem sonucunda mevcut ürün %10 arttığında bunun 10 katı kazanç, düştüğünde ise 10 katı zarar edebilirsiniz. 

Bonfida platformunun ana token'ı FIDA anlık olarak 105.301.252 milyon dolarlık market hacmi ile 445. sırada yer almaktadır. Maksimum arzı 1.000.000.000 milyar adet dolaşımdaki arzı ise 54.000.000 adettir. Platform üzerinde yapılan işlemler sonrasında ödenen ücretlerin %30 ile FIDA token piyasadan satın alınarak yakılmaktadır.

Maps (MAPS)


Maps kendisini, "en iyi seyahat arkadaşı ve yeni finansal sisteme açılan pasaportunuzdur." tanımlıyor. MAPS token, 100 milyondan fazla kullanıcısı olan MAPS.ME 2.0 uygulamasının en önemli ödeme aracıdır.

MAPS.ME uygulamasını App Store ve Google Play üzerinden indirerek inceleye bilirsiniz. Uygulama içerisinde seyahat edenler için çevirim içi ve çevirim dışı haritalara erişim, en yakın otel, konaklama servisleri, ulaşım servisleri, restoranlar, sağlık hizmetlerini kolayca bulabilir, özel anlaşma yapılan işletmeler ile daha uygun fiyata hizmet alabilirsiniz. Ayrıca uygulama üzerinden gittiğiniz yerler hakkında faydalı yorumlar yaparak daha fazla MAPS token kazanma şansına sahipsiniz.

Aurory (AURY)


Aurory, Solana protokolü üzerinde çalışan Play&Earn yani oyna kazan mantığı ile sürdürülen masaüstü bilgisayar oyunudur. Oyun üzerinde PVE ve PVP olmak üzre iki oyun modu bulunmaktadır. AURY token oynanarak kazanılabilir, oyun içinde satışa sunulan NFT'ler satın almak için kullanılır ayrıca stake edilerek pasif gelir elde edilebilir.

AURY token, 91.900.321 milyon dolarlık market hacmi ile 467. sırada yer alıyor. Maksimum arzı 100.000.000 milyon adet, anlık olarak dolaşımdaki arz ise 6.500.000 milyon adettir. Solana ağında oldukça popüler olan Aurory oyunu Nft satışları ve token lansman'ı sırasında yoğun talep görmüştür.

Star Atlas (ATLAS)


Star Atlas, Solana ağında oluşturulmuş, sinema kalitesinde video oyunu görsellerini sağlayan oyna kazan mantığı ile çalışan, oyun içerisinde strateji, savaş ve klan sistemlerini barındıran Atlas token kazanmaya  Metaverse oyunudur.

Atlas token oyun içindeki markette yaygın olarak kullanılmaktadır. 70.416.185 milyon dolarlık market hacmi ile anlık olarak 538. sıradadır. Maksimum arzı 36.000.000.000 milyar adet dolaşımdaki arzı ise 2.160.000.000 milyar adettir. 

Oyun içerisinde kullanılan bir diğer coin ise POLIS token'dir. Oyun içindeki geliştirme ve kararlarda oy kullanmak için POLIS token tutma zorunluluğu bulunmaktadır.

İlgili içerik : Kadena Ekosistemindeki Coinler

Genopets (GENE)


Genopets, kazanmak için oyna (Play&Earn) kalıplarının dışına çıkara Move&Earn yani kazanmak için hareket et sloganıyla karşımıza çıkıyor. Bir çoğumuzun önceden aşına olduğu PokemonGo oyunu anımsatıyor diyebiliriz ama sistem çok farklı.

Öncelikle bir ücretsiz bir yumurta sahiplenerek kendi özel hayvanımıza sahip oluyoruz. Genopets adı verilen özel hayvanımızı çeşitli görevler sayesinde güçlendiriyoruz. Oyunun iki adet token'i bunuluyor. Bunlardan ilki ana token olan GENE diğeri ise marketplace kullanımı içinse KI token.

GENE token 60.055.691 milyon dolarlık market hacmi ile 585. sırada bulunuyor. Maksimum arzı 100.000.000 token dolaşımdaki arzı ise 3.605.000 milyon adettir.

Solanium (SLIM)


Solana ekosistemindeki coinler listesinde son sırada bir İDO platformu bulunuyor. Solanium, solana ağında yeni başlatılacak olan projeleri erken aşamada keşfetmenize ve satın almanıza olanak sağlıyor. Platform üzerinden İDO'lara katılmak için SLIM token bulundurmanız gerekiyor.

Garanti alım hakkı bulunmuyor onun yerine piyango sistemi mevcut ve her bir piyango bileti için 100 adet xSLIM biriktirmeniz gerekiyor. Örneğin 1000 adet SLIM tokene sahipseniz ve platform üzerinde stake ederseniz yaklaşık 37 gün sonunda 1 piyango biletine sahip olabilirsiniz.

SLIM token 42.108.350 milyon dolarlık market hacmiyle 679. sırada yer alıyor. Toplam arzı 100.000.000 adet dolaşımdaki arzı ise anlık olarak 62.000.000 adettir.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url