Pencere Süngeri Nasıl Yapıştırılır?

Pencere süngeri nasıl yapışılır merak ediyorsanız en doğru adrestesiniz. Pencere bandı özellikle kış aylarında dışarıdan gelen soğuk havanın engellenmesi için kullanılmaktadır.

Pencere süngeri dışarıdan iç ortama soğuk havanın girmesini engellediği gibi içeride bulunan sıcak havanında dışarı kaçmasını engelleyen minimal izolasyon yöntemlerinden birisidir. Pencere süngeri kullanarak kışın ısınmak için yaptığınız doğalgaz faturasında yüksek ölçüde tasarrufa gidebilirsiniz. Peki pencere bandı nasıl yapıştırılır?

Pencere Süngeri Nasıl Yapıştırılır?


Piyasada farklı pencere süngerleri bulunmaktadır. İki kanallı ya da tek kanallı olabilir. Her iki modelde pencerenin iç kanal kısmı ısı yalıtımı için en uygun alandır ve üreticilerin önerdiği alandır.

Adım 1: Pencerenin iç kısmını yani pencere süngerini yapıştıracağımız alanı hafif nemli bir bezle silerek kurumaya bırakalım. Bu sayede pencere süngerinin altında bulunan bandın daha uzun süre yapışmasını sağlıyoruz.

Adım 2: Pencere süngerinin arka kısmında bulunan çift taraflı bandın yaklaşık 10 santimlik alanının üzerinde bulunan koruma kağıdını kaldırın.


Adım 3: Yukarıdaki resimde gösterilen alana pencere süngerini yapıştırmaya başlayın. Pencere bandını yapıştırdıkça korumayı kaldırın. Pencerenin 4 kenarına süngeri uygulayın.


Adım 4: Çift kanallı pencere süngeri uygulaması pencerenin dış kenarlarına sıfır olacak şekilde yapıştırılmaktadır.

Pencere süngeri kullanıl süresi ortalama bir kış mevsimidir. Süresi dolan süngerler ısı izalasyon özelliğini kaybettiği çin her yıl yenilemek gerekmektedir. Uygulama hatasından dolayı yapışkan özelliğini kaybeden süngerler tekrar çift taraflı bant kullanarak yapıştırıla bilir.

Pencere süngeri nasıl yapıştırılır sorusuna adım adım cevap olan rehberin sonuna geldik. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url