Klozetten Fare Gelmemesi için Ne Yapmalıyım?

Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalı, sorusuna açıklık getirmek için kesin ve alternatif çözümlerden bahsettiğim makaleye hoş geldiniz.

Bir önceki yazımda klozetten fare çıkar mı sorusuna cevap bulduk. Klozetten sadece fare çıkmadığını, böcek, yılan hatta kurbağa istilasının bile gerçekleşe bileceğinden bahsettik. Evin atık su tesisatını takip ederek klozetten tuvalete giren lağım fareleri ciddi sağlık problemlerini beraberinde getiriyor.

Bu duruma son vermek adına, Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalı başlıklı yazımda, kısa vadeli çözüm, uzun vadede kesim çözüm üreten yöntemlerden, klozet fare zehiri, klozet fare kapağı gibi aklınıza takılan diğer soru ve yöntemlerden bahsedeceğim.

Çek Valf - [KESİN ÇÖZÜM]

Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalı sorusuna kesim çözüm olarak çek valf öneriyorum. Çek valf nedir, ne işe yarar, montajı nasıl yapılır tüm detayları şimdi inceleyelim.


Çek valf'in bir çok modeli bulunuyor. Bizim ihtiyacımız olan atık su tesisatına takılan 100'lük yada 120'lik ebatta olan modeli. Nasıl çalışıyor diye soracak olursanız, resimde gösterilen "stop kapağı" evimizden kanalizasyona giden atık suyun geçişine izin verirken, ters istikametten yani kanalizasyondan gelecek olan atık su, lağım faresi, sıçan yada benzeri bir şeyin gelişini engelliyor. Bu ürün aynı zamanda su taşkınlarını ve kötü kokuyu da engelleme özelliğine sahip.

Çek valf montajı eve ait atık su tesisatının kanalizasyonla birleştiği noktalara yapılıyor. Bunun için öncelikte toprak kazılarak tesisat borularının çıkartılması gerekiyor. Borular iki uçtan kesilerek terazide olacak şekilde çek valf montajı sağlanıyor. Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalı sorusunun kesin çözüm veren yöntem budur. Bundan sonra bahsedeceğim yöntemler kısa vadede ve anlık olarak sonuç almanıza yardımcı olur.

İlgili içerik : Fare Nasıl Yakanalır?

Klozet Fare Zehiri Kullanımı

Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalı sorusuna cevap olacak diğer bir adım klozet fare zehiri olarak piyasada satışı yapılan ürünleri kullanmaktır. Kanalizasyon arıza ve bakımı bildiğiniz üzre belediyeler tarafından yapılmaktadır.

Belediye hizmetleri, belirli periyotlarla kanalizasyonların içine fare zehri bırakarak fare nüfusunu azaltmaya yönelik çalışma yürütür. Bu hizmet aksadığında ya da yetersiz geldiğinde öncelikle bulunduğunuz belediyenin beyaz masa birimine şikayetinizi bildirmenizi tavsiye ederim.

Peki biz klozet fare zehirini nasıl kullanacağız? Bu ürünün adı pasta fare zehri olarak geçmektedir. Büyük marketlerden, nalburdan ya da İnternet'ten sipariş vererek temin edebilirsiniz. Pasta fare zehrini klozetin içine atarak şifon çekin. Lağım fareleri bu zehri yiyerek ölecektir. Klozet fare zehiri kullanımı kısa vadede ya da sürekli takip ile daha uzun vadede klozetten fare gelmesini engelleyecektir.

Alaturka Tuvalet ve Klozet Fare Kapağı

Klozet fare kapağı var mı sorusunu oldukça fazla alıyorum. Maalesef klozet fare gelmesini engellemek için özel olarak üretilen bir kapat yok. Zaten bilinen klozet kapağının görevlerinden bir tanesi de atık su tesisatından gelecek olan istenmeyen zararlıları engellemek ama ne kadar başarılı olduğu tartışılır. Çünkü kanalizasyondan klozete kadar gelen lağım faresi kesinlikle kapağı kaldırarak tuvalete geçiş yapacaktır. Eğer klozetten fare geldiğini bir defa gözlemlediyseniz klozet kapağı üzerine hafif bir ağırlık koymanızı tavsiye ederim.


Aynı problem alaturka tuvaletlerde kullanılan tuvalet fare kapağı içinde geçerli. Klozet kapağından daha başarılı olduğu aşikar ama kesin olarak farenin gelmesini engeller diyemeyiz. Farelerin elleri olarak adlandırabileceğimiz ön pençelerini neredeyse insanlar kadar kombine şekilde kullanabilir. Çok zeki ve problem çözme yeteneklerinin gelişmiş olduğunu düşünecek olursak tuvalet fare kapağı 'da kısa vadede çözüm olacaktır.

Çamaşır Suyu

Klozetten fare çıkmaması için ne yapmalı sorusuna anlık ve kısa vadeli bir cevap arıyorsanız temizlik ürünleriyle fareyi tuvaletten uzak tutmayı deneyebilirsiniz. Tuvalet deliğine baktığınızda içerisinde biriken suyu görebilirsiniz.


Atık su tesisatına eklenen "ES" borusu bir miktar suyu klozet deliğinde tutar ve kanalizasyondan gelebilecek olan kokunun bir miktar engellenmesi sağlanır. Eğer bu su haznesini çamaşır suyu, tuz ruhu gibi fareyi zehirleyerek öldürecek sıvılarla doldurursanız fare gelmeyi denemeyecektir. Ama kısa süreli ve anlık bir çözüm olduğunu unutmayın.

Son Sözler

Klozetten fare çıkmaması için ne yapmalı: Tuvalet giderinden kanalizasyona giden atık su tesisatının eski olması, kanalizasyonların eski ve bakımsız olması gibi durumlar nedeniyle fareler, sıçanlar tuvaletten eve girerek zararlı istilaya sebep veriyor. Bu durumu engellemek adına denenmiş bir çok yöntem bulunmasına rağmen kesin olarak çözüm üreten tek bir yöntem var.

Kanalizasyondan evin tuvaletine gelen farelerden tek seferde kesin olarak kurtulmak istiyorsanız şuan paylaşacağım yöntemi kesinlikle değerlendirin.

Klozetten fare gelmemesi için ne yapmalıyım problemini yaşayan kullanıcılarımız için üç farklı yöntemden bahsettik. Daha fazlası için lütfen takipte kalın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url