Klozetten Fare Çıkar mı?

Klozetten fare çıkar mı, sorusu aklınızı kurcalıyorsa doğru adrestesiniz. Alaturka tuvaletler içinde aynı sorun geçerli. Özellikle lağım fareleri nasıl oluyor da 4. katta bulunan evin klozetin'den ya da alaturka tuvaletinden çıkıyor?

Tuvalet deliğinden evin banyosuna giren fare, yılan ve böceklerle ilgili bir çok şehir efsanesini duymuşsunuzdur. Aslında onların hiç birisi efsane değil. Bu makalede sizler için derlediğim resim ve videolarla bunu daha net anlayacaksınız.

Şimdi hep birlikte, klozetten fare çıkar mı ve klozette fare gördüm ne yapmam lazım sorularına daha detaylı cevaplar bulalım.

Klozetten Fare Çıkar mı?

Fare ile mücadele eden herkes farelerin tırmanma, koşma ve yüzme konusunda çok başarılı olduğunu bilir. Bu nedenle klozetten fare çıkar mı sorusuna kesin olarak evet, çıkar cevabını vermeliyim. Tabi ki bu cevabı kanıtlayacak resim ve videoları hemen şimdi paylaşacağım.

Yukarıda görmüş olduğunuz resim, klozetten fare çıkar mı sorusuna kanıt olacak netlikte. Aynı zamanda uzman ekip tarafından farenin yakalandığını da net olarak görebilirsiniz. Şimdi izlemeniz için bir video paylaşıyorum.

Klozetten fare çıkar mı adlı video için Youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz. 40 saniye süren videoda farenin klozetin içinden çıkarak tuvalete girmeye çalıştığını görebilirsiniz. Ev sahipleri çok şanslı çünkü erkenden fark edip fareyi yakalama görevini kedilerine vermişler.

Üzgünüm ama klozetten sadece fareler gelmiyor. Yılan, kurbağa ve bir çok böcek atıksu tesisatından tuvalete girebilir. İşte bir kaç örnek;


Kurbağa, kanalizasyon kanalarında yaşayan canlılar arasındadır. Yüksek nem, bol su ve böcek popülasyonun bu bölgede yoğun olması kurbağaların kalıcı olmasına neden olur. Genellikle yoğun yağışlar sonrası yükselen su miktarıyla birlikte klozetten çıktığı görülür.


Su yılanı, avı ola lağım faresini kovalarken soluğu tuvalette bulunan klozette alabilir. Yılanın boyutu 10 santim ile 3 metre arası değişebilir. Yılan, klozetten çıkan lağım faresi kadar tehlikeli değildir. Geri kaçamaz, saklanamaz ve genellikle insanlara saldırmaz.


Fare davranışlarını izleyen uzmanlar bu durumun üç sebebi olduğunu söylüyor.

  1. Kıtlık: Kanalizasyonda yaşayan lağım fareleri (sıçanlar) bazı dönemlerde yiyecek bulmakta zorlanıyor. Açlığını gidermek için arayışa geçen bu kemirgenler zaman zaman tuvaletlerden evlere girebiliyor.
  2. Nüfus artışı: Bu durum kıtlığa sebep olabilir. Nüfus artışı yüksek olan alanlarda fare ve insan karşılaşması sıklıkla görülür. Fareler arasında çıkan yuva çatışmaları yeni yerler arayışına sebep olmaktadır.
  3. Yoğun yağış: Yoğun yağış olan dönemlerde kanalizasyon içindeki su miktarı normalden çok fazla yükselir. Bu durum farelerin boğulmamak için evleri istila etmesine sebep olmaktadır.;

İlgili içerik : Fare Nasıl Yakalanır?

Lağım Faresi Tuvalet Deliğinden Nasıl Çıkar?

Fareler dar alanlara tırmanma konusunda çok başarılı sonuçlar elde ederler. Labirent gibi karışık yapılarda yön bulma duyuları çok gelişmiştir. Lağım fareleri sudan çıkmadan ortalama 3 gün hayatta kalabilirler. Eğer eve ait atık su tesisatında girişi engelleyen bir çekvaf yoksa lağım faresi tesisatı izleyerek klozetten tuvalete rahatlıkla giriş yapabilir.


Ülkemizde çok yaygın olmasa da Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Eyaleti'de klozetten fare (sıçan) çıkması çok yaygındır. Öyle ki New York' da eve giren fareleri etkisiz hale getirmek için acil durum ekipleriyle hizmet verilmektedir.

Klozette Fare Gördüm Ne Yapmam Lazım?

Tuvalete girdiniz, klozetin kapağını açtınız ve karşınıza bir lağım faresi çıktı. Zor olabilir ama öncelikle sakin olup kapağı tekrar kapatmanız gerekiyor. Lağım faresinin boyutu çok büyükse klozet kapağını açabilir. bu nedenle mümkünse kapak üzerine hafif bir ağırlık konulmasını tavsiye edebilirim.

Klozetten çıkan fare için ilk karşılamayı yaptığımıza göre şimdiki adımda ondan kurtulmamız gerekiyor. Evinizde bulunan çamaşır suyunu delikten içeri boşaltarak kapağı tekrar kaptın, yaklaşık 10 dakika sonra fare ölmüş olacaktır.

Bünyesinde bir çok hastalığı barındıran lağım faresi, tehlikede hissettiğinde insanlara saldırabilir. Bu nedenle temastan kaçının, elinizle yakalamaya çalışmayın.

Şimdilik tuvaletten çıkan fareden kurtuldunuz ama kalıcı çözüm istiyorsan, "klozetten fare gelmemesi için ne yapmalıyım" okumanızı tavsiye ederim.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url