Kertenkele Pisliği Nasıl Olur?

Kertenkele pisliği nasıl olur sorusu aklınızı kurcalıyorsa doğru adrestesiniz. Bu içerikte kertenkele pisliği neye benzer ve nasıl teşhis edilir öğrenebilirsiniz.

Doğada yaşayan ve yaşam alanını istila eden kertenkelede Salmonella bakterisi bulunabilir. Salmonella bakterisi insan ve hayvanların bağırsaklarında bulunur. Dışkılama ile dışarı çıkan bu bakteri eğer dışkıya temas edilirse size de bulaşabilir. Şimdi hep birlikte kertenkele pisliği nasıl olur ve nasıl ayırt edilir görseller ile inceleyelim.

Kertenkele Pisliği Nasıl Olur?

Kertenkele pisliğinin ayırt edilmesi çok kolaydır ve siyah renktedir. Kertenkele idrarını ve dışkısını aynı çıkarttığı için dışkının ayrıca beyaz ucu bulunur. Kertenkele pisliğinin beyaz ucu ürik asitten meydana gelir. Dışkının boyutu kertenkelenin boyutu ile doğru orantılı olarak büyümektedir. Baştan kuyruğa ortalama 25 santim uzunluğunda olabilen İstanbul kertenkelesinin dışkısının uzunluğu 3 ile 5 santim arasında değişmektedir.


Kertenkele pisliği neye benzer sorusuna yukarıda bulunan fotoğrafa bakarak en net cevabı bulmak mümkün. Kristalleşmiş ürik asitten oluşan beyaz kısım dışkıdan ayrılmış bir konumda bulunabilir. ama genellikle birbirine yapışık vaziyette bulunurlar.


Kertenkele pisliği nasıl olur sorusuna yine yukarda bulunan fotoğraf ile cevap bulmak mümkün. Burada kristalleşmiş ürik asitten oluşan beyaz kısım ve siyah dışkı bir arada görüntülenmiş. Ayrıca dışkının bir ucunun sivri ve siyah parlak formu kertenkele dışkısının en ayırt edici özelliklerindendir.

İlgili içerik : Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?

Kertenkele Pisliği Zararlı Mıdır?

İnsanların yaşam alanını istila eden canlılar taşıdıkları bakteri ve virüsler ile bir çok hastalığa sebep olabilirler. Kertenkele pisliğinde Salmonella bakterisi bulunabilir. Salmonella virüsü insana içilebilir su kaynaklarına bulaşan kertenkele pisliğinden ya da bahçede yetişen sebzelerin iyi yıkanmaması sonucu dışkı bulaşmış sebze ve meyvelerin yenilmesi sebebiyle bulaşabilir.

Kertenkele pisliği ile birebir temas etmek, istemsizce yemek ve solumak bu nedenle sakıncalı olabilir. Eğer evde kertenkele olduğu konusunda şüpheniz varsa iyi bir araştırma yaparak yaşam alanından uzaklaştırmanız sağlığınız açısından tavsiye edilir.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url