Kertenkele Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

5 adımla kertenkele evden nasıl uzaklaştırılır sorusuna cevap buluyoruz. Kertenkele istilası ile bir çok içerik ürettik. Şimdiyse kertenkelenin yaşam alanına bir daha girmesini engelleyecek 5 etkili yöntemden bahsedeceğiz.

Evin içinde ve dışında yapacağınız 5 etkili düzenleme ile kertenkelenin yanı sıra diğer zararlıları evden uzaklaştırmanız mümkün.

Kertenkele Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

Kertenkele nasıl uzaklaştırır arama sonrası İnternet üzerinde gezinen bir çok asılsız yönteme rast gelmişsinizdir. Bunlardan bir kaçı şunlardır.

  • Naftalin: Naftalin kokusunun kertenkeleyi evden kaçıracağı iddia edilir ama kertenkele yetiştirenler bilir ki bu asılsızdır.
  • Nane Yağı: Nane yağının keskin kokusu kertenkele gibi zararlıları evden uzak tutacağı iddia edilmektedir. Bazı faydaları bilimsel olarak açıklanmış olsa bile nane yağının böyle bir etkisi bulunmamaktadır.
  • Yumurta Kabuğu: Yine yaptığım araştırma sonucu gördüğüm bir diğer yöntem ise yumurta kabuğunun kertenkele üzerinde itici bir özelliğinin olduğu iddia edilmektedir. Yumurta kabuğunun kertenkelenin gezindiği alanlara bırakılması tavsiye edilmektedir. Bu yöntem tamamen yanlıştır. Çünkü bazı kertenkele türlerinin ana besin kaynağı zaten yumurtadır.

Kertenkele evden nasıl sorusuna gerçek bir cevap arıyorsanız öncelikle evin içinde bulunan zararlılar yakalanmalı sonraysa tekrar girmesini engelleyecek düzenlemeler yapılmalıdır.

İlgili içerik : Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?

Pencere ve Balkon Kapısına Sineklik Takın


Kertenkele evden nasıl uzaklaşır sorusuna ilk etapta verilecek en etkili cevap pencere ve balkon kapısına sineklik takılması gerektiğini söylemektir. Kertenkele eve giriş yapmak için kullandığı en popüler yöntem açık pencereler ve balkon kapılarıdır. Düz duvara rahatlıkla tırmanan kertenkele eğer pencere açıksa ve girişi engelleyecek bir sineklik yoksa anında eve girer ve evin içinde dolanmaya başlar.

Evin Duvarlarındaki Delikleri Kapatın


Siz fark etmiyor olabilirsiniz ama muhtemelen evin duvarından dışarı açılan bir delikten kertenkele girebiliyor olabilir. Bu delikler genellikle sonradan ilave edilen atık su boruları, menfez delikleri ya da sonradan dahil edilen uydu televizyon kablosu nedeniyle gerçekleşir.

Öncelikle duvardaki delik alanların tümü tespit edilmeli ve az miktarda hazırlanmış beton harcı ile delikler komple kapanmalıdır.

Kapı Eşiğini Kontrol Edin


Kertenkele evden nasıl uzaklaşır sorusuna verilecek 3. cevap ise kapı eşiklerinin kontrol edilerek varsa açıklığın giderilmesidir. Evin dış kapısı apartman boşluğuna ya da direkt olarak sokağa açılıyor olabilir. Her iki durumda da eğer kapı eşiği ile kapı arasında kertenkele girecek kadar boşluk varsa dışarıdan eve kertenkele ve böceklerin girmesi muhtemeldir.

İlgili içerik : Kertenkele Eve Yuva Yapar mı?

Geceleri aktif olarak gezen hamam böceği ve türevi böcekler kertenkele gibi doğal avcılarından saklanmak için çok dar deliklere saklanırlar. Eğer kertenkele o delikten geçebilirse böceği avlayacağı bilir. Bir kovalama sonucu kertenkele kapı eşiğinden eve girmiş olabilir.

Pencere ve Balkondaki Saksıları Kontrol Edin


Balkon ve pencere önünde sebze yetiştirmek oldukça keyifli bir hobi olmasına rağmen kimi zaman davetsiz misafirlere sebep olabilir. Böcek ve sinekler saksıda yetişen sebzelere yapışırlar. Kimi zaman onları yiyen bir böcek görebilirsiniz. Sinek yoğunluğunu yine bu saksılarda yetişen bitkilerin civarında toparlanır.

Kertenkelenin en sevdiği yiyecek olan sinek ve böcekleri avlamak için saksılara yaklaştığı ve eve girdiği bilinmektedir.

Eve Uzanan Ağaç ve Sarmaşıklar


Eve direkt teması olan ağaç ve sarmaşıklar eve zararlı girmesindeki en büyük etkendir. Ağaçlar varlıkları ile bir çok canlıya gıda ve yaşam alanı sağlar. Eğer ağaç bir şekilde evin duvarlarına temas ediyorsa eve girecek olan kertenkele ve türevi zararlılara kolaylık sağlıyor olacaktır. Ağaca zarar vermeden gerekli dalların budanması etkin bir çözümdür.

Sonuç

Kertenkele evden nasıl uzaklaştırılır ve kertenkelerden korunma konusunda paylaştığımız bu 5 etkili yöntemle evinizi rahatça koruyabilir ve doğal yaşam alanınızı güvenle sürdürebilirsiniz. Bilinçli önlemler almak, sadece kertenkeleri değil, aynı zamanda ev içindeki diğer zararlıları da kontrol altında tutmanıza yardımcı olacaktır.

Sağlıklı ve huzurlu bir ev ortamı için doğru adımları atmaktan çekinmeyin. Pencere ve kapılarınıza sineklik takarak, duvarlardaki delikleri kapatıp, kapı eşiklerini kontrol ederek, saksılardaki bitkilerinizi düzenli olarak gözden geçirerek ve eve uzanan ağaç ve sarmaşıkları kontrol ederek, evinizi kertenkelerden ve diğer zararlılardan koruyabilirsiniz.

Evinizdeki bu basit düzenlemelerle, sağlıklı ve konforlu bir yaşam sürmek artık daha yakın. Doğal yaşam alanınızı korumak için bu önerileri uygulayarak, rahat bir ortamın tadını çıkarabilirsiniz. Unutmayın, küçük önlemlerle büyük farklar yaratabilir ve evinizi istenmeyen konuklardan koruyabilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url