Keçeden Maske Nasıl Yapılır?

Keçeden maske nasıl yapılır, sorusuna cevap bulabileceğiniz kısa ama pratik bir paylaşım sizleri bekliyor. Anaokulu öğretmenimiz, Miraç Eren ile birlikte keçeden bir maskeyi beraber yapmamızı ve pazartesi günü okula hazırlamış olduğumuz maskeyi takıp gelmesini söyledi.

Keçeden nasıl bir maske yapabilirim diye elleri sıvadım ve Miraç bey ile aldığımız ortak kararla keçe ve eva kullanarak kaplan maskesi yapmaya karar verdik. Şimdi hep beraber keçeden kaplan maskesi nasıl yapılır inceleyelim.

Keçeden Maske Nasıl Yapılır?

Miraç göstermiş olduğum bir çok örnek maske arasından kaplan olanını seçti. Yapım aşamasına geçmeden önce keçeden maske yapımı için gerekli olan malzemeleri temin ediyoruz.


Keçeden maske yapmak için gerekli malzemeler;

  • Maske için şablon (Şablon indirme linki makalenin sonunda)
  • Makas
  • Maket bıçağı
  • Yapıştırıcı
  • Lastik
  • Farklı renklerde eva ve keçe

Malzemeleri hazırladıktan sonra ilk adım olarak şablonu keçenin üzerine iğne ile sabitleyerek dış çizgilerden kesmeye başlıyoruz. Biz maskenin ana kısmını, yüzü tahriş eder düşüncesiyle keçeden değil eva malzemeden yaptık.


Dış kenarların kesimini makas ile yaptıktan sonra gözleri şablonda belirtilen yerlerden maket bıçağı yardımıyla keserek çıkartıyoruz ve lastikleri geçirmek üzre belirtilen noktalardan iki ufak delik açıyoruz. Tüm işlemler bittikten sonra Miraç Eren üzerinde kısa bir deneme gerçekleştiriyorum.


Deneme sonrası görüldüğü üzere eva ve keçeden hazırlanan maskemiz gayet başarılı duruyor. Kaplan maskenin şimdi sırasıyla kaplanın yüzünü dolduracak olan, burun, yanaklar, kulak ve alın kısmındaki parçaları kahve rengi geçe üzerinden kesiyoruz.


Kesim işlemleri bittikten sonra sırasıyla parçaları ilk kesilen parça üzerine yerleştirerek son durum kontrollerini sağlıyoruz ve yapıştırma işlemine geçiyoruz.


Biz keçeyi yapıştırmak için Faber castel marka yapıştırıcı kullandık. Yapıştırıcı dahil tüm malzemeleri kırtasiyeden temin edebilirsiniz. Yapıştırıcılar kuruduktan sonra lastiği bağlıyoruz ve keçeden maskemiz artık takılmaya hazır hale geliyor.


Şablon : Keçeden kaplan maskesini indirmek için tıklayınız.

Son olarak, keçeden maske nasıl yapılır makalesinin ilham kaynağı olan ve tüm yapım aşamalarında hem kontrol hem de fiziksel yardımlarıyla başarılı sonuç elde etmemi sağlayan, canım oğlum Miraç Eren'e çok teşekkür ediyorum. :) Daha fazlası için E-posta aboneliğine kayıt olun.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url