Kartondan Cep Telefonu Nasıl Yapılır?

Kartondan cep telefonu nasıl yapılır, sorusuna cevap bulacağınız yapması kolay ve kullanışlı olan bir kendin yap projesi sizleri bekliyor. Bu çalışma için, 6 farklı malzeme ve yaklaşık 30 dakika süreye ihtiyacınız var.

Kartondan yapacağımız cep telefonunu anaokulunda etkinlik olarak gerçekleştirebilir ya da çocuklarınızla birlikte evde basitçe yapabilirsiniz. Bu sayede çocuklarınızla kaliteli vakit geçirebilir ve motor gelişimine katkı sağlamış olursunuz.

Kartondan yapacağımız cep telefonu için Iphone 7s Plus modelini seçtik. Telefon üzerine yerleştirdiğimiz puzzle sayesinde çocukların ilgisini çeken haraketli bir oyuncağa sahip olduk.

Kartondan Cep Telefonu Nasıl Yapılır?

İnternet sitelerinde paylaşılan kendin yap projelerinin en büyük eksiği genellikle kullanılması gereken malzemelerdir.

Kartondan cep telefonu nasıl yapılır sorusuna cevap bulacağınız bu makalede ihtiyacınız olan tüm malzemeleri rahatlıkla temin edebilirsiniz. Biz telefon modelimizi yapmak için kalıp olarak Iphone 7S plus, modelini kullandık. Siz elinizde bulunan telefonu kullana bilirsiniz.

Kartondan cep telefonu yapmak için gerekli malzemeler:

  • Karton
  • Yapıştırıcı
  • Maket bıçağı
  • Keçeli kalem
  • Cetvel
  • Puzzle için resim (6*8)

Kartondan cep telefonu yapmak için gerekli olan malzemeleri temin ettiyseniz yapım aşamasına geçebiliriz.

#1 Şablonu Çizin ve Kesin


Ben kartondan telefonu yapmak için 7s model telefonumu kullandım. Öncelikle 2 adet 20x12 ölçülerinde 2 adet karton kesiyoruz. Kesilen kartonlardan sadece 1 tanesi üzerine telefonu şablon olarak koyarak kenarlarını kalem ile çiziyoruz.

Kalem ile çizdiğimiz şablon çizgisi üzerinden maket bıçağı ile kesimi gerçekleştiriyoruz.

#2 Puzzle Yerleşimi


İkinci adım olarak kartondan telefonun en çekici kısmı olan puzzle'nin yerleşimini gerçekleştiriyoruz. Benim elimde 6 x 8 santim boyunda bir resim bulunuyor ve buna istinaden ölçüleri yukarıda belirtiler oranında çizerek bir maket bıçağı yardımıyla kesiyorum.

#3 Yapıştır ve Bitir


İlk olarak iki şablonu yapıştırıcı kullanarak birleştiriyoruz. Puzzle oluşturmak için hazırladığımız resmi bir karton üzerine yapıştırdıktan sonra 2 x 2 boyutlarında kesiyoruz. Kesilen parçaları telefonun içerisine yerleştirdikten sonra cetvel ve kalem yardımıyla telefon üzerine tuş ve sembollerin çizimini gerçekleştiriliyoruz.

#4 Kartondan Cep Telefonu Hazır


Son dokunuşları yaptıktan sonra artık kartondan cep telefonumuz hazır durumda. Anaokulunda ya da evde çocuklarınızla birlikte bir etkinlik şeklinde hazırlaya bileceğiniz harika bir telefon projesinin ve kartondan cep telefonu nasıl yapılır sorusuna cevap olacak bir paylaşımın sonuna geldik.

Daha fazlası için lütfen E-posta bildirimlerine abone olun.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url