Kadena Ekosistemindeki Coinler: Tanıtım ve İnceleme

Kadena ekosistemindeki coinler olumlu piyasa koşullarıyla birlikte değer kazanmaya devam ediyor. Bilinirliğini ve popülerliğini artıran Kadena, içeriği oluşturduğumuz tarihte 1.166.960.065 dolarlık piyasa değeriyle, en değerli kripto paralar arasında 101. kendi ekosistemine sahip kripto paralar arasında ise 19. sırada yer alıyor.

Kadena 2016 yılında Stuart Popejoy ve Will Martino tarafından kuruldu. Blok zincirin üzerinde akıllı kontratlar oluşturmak için‘Pact‘ adında kullanımı kolay özel bir yazılım geliştirildi. Yol haritası incelendiğinde hem Kadene coin'in hemde kadena ağının geleceği oldukça parlak gözüküyor.

Kadena Ekosistemindeki Coinler


Kadena ağında, içeriği oluşturduğum tarihten itibaren yaklaşık 18 adet token bulunmakta. Bunlar arasında en çalışkan ekiplere sahip, Kadena ağındaki coinleri sizler için derledim.

Kadena Ekosistemi'nde çalışan projeler şunlardır:

  • Whale Coin Talk: Web3 topluluğuna blok zinciri temelleri hakkında eğitim veren bir Web3 medya grubudur. Kadena Ekosistemi'ne pazarlama desteği sağlar.
  • Kadena Explorer: Kadena blok zinciri için bir analitik platformu ve blok gezginidir. Kadena ağındaki işlemleri, blokları, akıllı sözleşmeleri ve tokenleri görüntülemeye olanak tanır.
  • Koala Wallet: Kadena'nızı satın almanızı, göndermenizi, almanızı ve güvenli bir şekilde saklamanızı kolaylaştırır. Ayrıca Koala NFT platformuna erişmenizi sağlar.
  • BITMAIN: ASIC madencileri ve madenci aksesuarları üreten lider bir üreticidir. Kadena'yı destekler.
  • Eucalyptus Labs: Kadena UX ve altyapı yazılımı geliştiricisidir. Kadena ağındaki akıllı sözleşmeleri oluşturmak ve yönetmek için araçlar sunar.
  • KDSwap: Kadena üzerinde çalışan devrim niteliğinde bir merkeziyetsiz borsadır. İşlem ücreti olmadan Kadena ağındaki herhangi bir tokeni takas etmenize olanak tanır.
  • Crankk: Proof-of-coverage LoRaWAN kripto ağıdır. Kadena ağına bağlı cihazlar için güvenli ve verimli bir iletişim sağlar.
  • Unmarshal: Çok zincirli veri altyapısıdır. Kadena ağındaki akıllı sözleşmelerden veri çekmenize ve görüntülemenize olanak tanır.
  • Electron Labs: Sıfır bilgi (ZK) ve zincir üzeri gizlilik teknolojisidir. Kadena ağındaki akıllı sözleşmeler için gizlilik katmanı sağlar.
  • Kalend Finance: DeFi borç verme/alma protokolüdür. Kadena ağındaki tokenleri faizle ödünç vermenize veya almanıza olanak tanır.
  • ZoidPay: Kripto likidite çözümleri sunar, kripto ödemeleri kolaylaştırır ve web 3.0 finansal hizmetlerine benimsemeyi sağlar.
  • Decasonic: Blok zinciri kurucularına ürün piyasa uyumunu hızlandırmak ve büyümeyi ölçeklendirmek için yardımcı olan bir girişim laboratuvarıdır.
  • Obsidian Systems: Haskell, nix, merak ve yenilik konusunda uzmanlaşmış bir yazılım danışmanlığıdır. Kadena ağı için altyapı ve araçlar geliştirir.
  • Transfer Tool: Transfer etmek, ledger ile transfer etmek, zincirler arası transferi tamamlamak, hesap bakiyesini kontrol etmek veya KeyPair oluşturmak için bir araçtır.
  • Anedak: Kadena ağındaki ilk token'dir. Kadena ağındaki akıllı sözleşmeler için bir ödeme aracı olarak kullanılır.
  • Marmalade: Oyun değiştiren NFT pazar yerlerini başlatmak ve çalıştırmak için Kadena'nın tam altyapısıdır. Seri ve Kesirli NFT'ler oluşturmanıza ve alıp satmanıza olanak tanır.
  • DNA: NFT'leri kullanarak markaların sahteciliğe karşı savaşmasına ve müşterileriyle güven inşa etmesine yardımcı olan blok zinciri tabanlı bir platformdur.
  • Immutable Record: Blok zincirinin 30 yılını kutlayan NFT koleksiyonu.
  • Kadenamint: Tendermint üzerinde Pact akıllı sözleşme dilinin bir uygulamasıdır. Kadena ağı ile uyumlu bir şekilde çalışır.
  • Pact: En güçlü ve en güvenli akıllı sözleşme dilidir. Kadena ağı için özel olarak tasarlanmıştır.
  • Immunefi: Web3'in lider hata ödül platformudur. Kadena ağındaki akıllı sözleşmeler için güvenlik testleri sunar.
  • NCC: Çekirdek blok zinciri ve akıllı sözleşme denetçileridir. Kadena ağı için güvenlik denetimleri yapar. 
  • API3: Birinci taraf oracle'dır. Kadena ağındaki akıllı sözleşmelere gerçek dünya verileri sağlar.
  • Flux: Web3 merkeziyetsiz hesaplama ağıdır. Kadena ağındaki akıllı sözleşmeler için hesaplama gücü sağlar.
  • Goldshell: ASIC madencileri ve madenci aksesuarları üreten lider bir üreticidir. Kadena'yı destekler.
  • iBeLink: ASIC madencileri ve madenci aksesuarları üreten lider bir üreticidir. Kadena'yı destekler.
  • Kuro: Kadena'nın katman 2 blok zinciridir. Kadena'nın katman 1'i ile birlikte 20 zincirli bir yapılandırmada 480k tps'ye ulaşır.
  • Hypercent: Başlatma platformu ve IDO platformudur. Kadena ağındaki projeleri başlatmak ve desteklemek için hizmet verir.
  • KDLaunch: Başlatma platformu ve IDO platformudur. Kadena ağındaki projeleri başlatmak ve desteklemek için hizmet verir.
  • Celo: Mobil finansal uygulamalara odaklanan bir katman 1 akıllı sözleşme blok zinciridir. Kadena ağı ile entegre olur.
  • IBC Cosmos: Cosmos IBC köprü altyapısıdır. Kadena ağı ile Cosmos ağı arasında token ve veri transferi sağlar.
  • Chain Relay: EVM merkeziyetsiz köprü altyapısıdır. Kadena ağı ile Ethereum ağı arasında token ve veri transferi sağlar.
  • UFO Gaming: Oyna-kazan (P2E) metaverse oyunlarıdır. Kadena ağındaki NFT'leri kullanır.
  • Tokensoft: Tokenizasyon platformudur. Kadena ağındaki tokenleri oluşturmanıza, yönetmenize ve dağıtmanıza olanak tanır.

Bu, Kadena Ekosistemi'nde çalışan projelerin bir listesidir. Daha fazla bilgi için, lütfen okymaya devam edin.

Anedak (ADK) - Aswap

Anedak, Kadena blok zinciri üzerinde oluşturulmuş ilk token olma unvanına sahip. ADK token toplam 1.000.000 milyon arza sahiptir ve defi projesi olarak kategorize edilebilir. Proje üzerinde kripto para takas (Swap) işlemleri, likidite ekleme işlemleri yapılabilmektedir. Yapılan her kripto para takasından elde edilen %0.3'lük pay likidite sahiplerine dağıtılmaktadır.

Anedak platformu üzerinden farklı cüzdanlara ADK token transferi yapmanızı sağlayan bir sekme bulunmaktadır. Yapılan işlemden sıfır gaz ücreti alınmaktadır.

KDLaunch (KDL)

Kadena'daki ilk merkezi olmayan IDO platformu olan KDLaunch ile tanışın. Bu içeriği oluşturduğum tarihte ilk İDO'su olan Timpi için kayıt açmış durumda. Platform üzerinde KDL token stake ederek ön satışlara katılmak mümkün.

KDL token maksimum arzı 100.000.000 adettir. Token sahipleri, Başlatılan yeni projelerin satışına öncelikli erişim sağlayabilir, staking yaparak pasif gelir elde edebilirler. Ayrıca ileride yapılacak güncellemeler sonrasında KDLauch hakkında alınacak kararlarda oy kullanabilirler.

Bir İDO'ya katıldığımızda o projeye yatırım yapmış oluruz. Bu nedenle projenin kaliteli ve gelecek vaat ediyor olması gerekmektedir. KDLaunch burada kendi farklarını ortaya koyarak yeni projelere sadece fon sağlayan bir platform olmadıklarını yeni projelerin kodlarını titizlikle incelediklerini, pazar rekabetlerini analiz ettiklerini, yol haritalarını ve projenin güvenli olup olmadığını detaylıca analiz ettiklerini söylemektedirler.

Babena (BABE)

Babena platformu üzerinden Kadena coinleri ve BABE tokenleri stake ederek gelir elde imkanı bulabilirsiniz. Bunu bir örnekle açıklamak gerekirse, örneğin; hepimizin bankalardan aşına olduğu "mevduat hesabını" biraz hatırlayalım.

Bir banka daha yüksek faiz karşılığında paranızı belirli bir zaman diliminde çekmeme garantisi altında sizlere mevduat hesap üzerinden yüksek gelir vaat eder. Babena platformu bu sistemi Kadena ağı üzerinde kendi platformu ile gerçekleştirmektedir.

Kaddex (KDX)

Kadena ekosistemindeki coinler arasında en çok ses getireceğine inandığım proje, Kaddex. Sıfır gaz maliyeti ile işlem yapmanıza olanak sağlayan defi platformu. Daha önce sıfır gaz ücreti vaadinde bulunan platformlar olsa da bunu ilk defa gerçekleştirebilen Kaddex oldu.

KDX token platform üzerinde ayrıcalıklardan faydalanmak isteyenler tarafından tutulması gerekmektedir. Maksimum arzı 1.000.000.000.000 adettir. Kaddex ile sonsuza kadar sıfır gaz ücreti ile kripto para takası yapabilir, likidite sağlayarak yüksek getiri elde edebilirsiniz.

Hypercent Launchpad

Hypercent Launchpad, Kadena ağında doğrulanmış projelerin başlatıldığı İDO platformudur. Hypercent projelerin inşasında ve başlatılmasında yeni projelere destek olmayı amaçlamaktadır. Proje üzerinde HYPE ve Stardust isminde iki adet token bulunmaktadır.

Hypercent ekibi, piyasada bulunan mevcut İDO platformlarından farklı olarak daha adil bir sistem için ikili token modelini geliştirdiklerini ve asıl amaçlarının Kadene ağının gelişmesine destek olmak olduğunu söylemektedir. HYPE token toplam arzı 10.000.000 milyon adettir.

Kadena ekosistemindeki coinler listesi yeni projeler geldikçe güncellenmeye devam edilecek. Lütfen bizi sosyal medya hesaplarından takip etmeyi unutmayın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url