İnternetten Para Kazanma Yalanları

İnternetten para kazanma yalanları hakkında doğru bilinen yanlışları anlatan detaylı bir makale hazırladım. Aslında ben İnternet'ten para kazanmak hakkında 20 farklı yazıdan oluşan güzel bir rehber hazırlama peşindeyken yaptığım araştırmalar sonucu o kadar çok yalanla karşılaştım ki, bunları sizlerle de paylaşmak istedim.

Daha çok ziyaretçi ve para kazanmak için bir çok Blog yazarı, Site sahibi ve Youtuber takipçilerini kandıran paylaşımlar da bulunuyor. Maalesef bir çok kişide bunlara inanıp bu uyanıkların çıkarlarına hizmet ediyor.

Video izleyerek, şarkı dinleyerek, anket doldurarak veya paylaşım yaparak para kazanın bilinen en yaygın yalanlar arasında. Lafı daha fazla dolandırmadan, İnternet'ten para kazanma konusunda şehir efsanesi haline gelmiş 4 yalanı açıklıyorum.

İnternetten Para Kazanma Yalanları

Google üzerinden "internetten para kazanmak istiyorum" yazdığınızda karşımıza onlarca içerik ve yöntem çıkıyor. Peki bunların gerçeklik payı nedir hiç merak ettiniz mi?

Aslında bir çoğumuz bu yalanlara kanarak fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor. Kimsenin hiç bir mecrada bedava para dağıtmayacağından emin olun ve gerçekten emin olduğunuz yöntemlerin peşinden gidin.

İnternetten para kazanma yalanlarını hakkında oluşturmuş olduğum bu içeriği gerçek verilere dayanarak geliştireceğimi unutmayın ve takipte kalın. Merak ettiğiniz yöntemleri yorum yazarak bana iletebilirsiniz.

  • Anket doldurarak para kazanma yalanı
  • Video izleyerek para kazanma yalanı
  • Reklam izleyerek para kazanma yalanı
  • Mail okuyarak para kazanma yalanı
  • Müzik dinleyerek para kazanma yalanı

Anket Doldurarak Para Kazanma Yalanı


İnternetten para kazanma yalanları listesinde ilk sırada, anket doldurarak para kazanmak var. Mail adresinizi kontrol ederseniz, spam klasöründe anket doldurarak para kazanmayı vaat eden onlarca mail görebilirsiniz.

Oturduğun yerden anket sorularına cevap vererek para kazanmak kulağa çokta hoş geliyor ama üzülerek söylüyorum tamamen yalan! Araştırmam, Google'de aylık ortalama 8.100 defa aratılan "anket doldurarak para kazan" kelimesini ile başladı.

Aranan kelimeleri çeşitlendirdiğim de ise ortalama aylık 35.000 kişinin bu konuyla ilgilendiğini öğrendim. Bu konuda yazacağınız bir makale ile Google'de ilk sırada çıkmayı başarırsanız 35.000 kişinin aylık sitenizi ziyaret etmesi için davet ediyorsunuz anlamına geliyor. Aynı şekilde Youtuber de bu trafikten pay almak için yalan yanlış videolar çekip insanları kandırıyorlar.

Ben bu konuda işin inceliklerini öğrenmek için Google araması sonucu ilk sayfada çıkan 8 farklı sitenin içeriklerini okudum ve toplamda 15 farklı anket sitesine üye oldum. Üşenmedim, Youtube'de bu şekilde para kazandığını iddia eden youtuberlerin videosunu izledim.

Sonuç olarak onlarca anket çözdüm kişisel bilgilerimi iç çamaşırı rengime kadar paylaştım ve anket doldurarak kazandığım para 0 sıfır lira. Buradan beni 2 hafta boyunca uğraştıran blog sahiplerine ve Youtuberlere selam olsun.

Video ve Reklam İzleyerek Para Kazanma Yalanı


Google üzerinde yaptığım araştırmalara göre ayda yaklaşık 12.00 kişi video ve reklam izleyerek para kazanmanın yollarını arıyor. Bende bu konuyla alakalı detaylı bir araştırma yaptım ve karşılığında gördüm ki, bu işi ya dolandırıcılar yada araştırma şirketleri yapıyor. Video ve reklam izleyerek para kazanmanız mümkün ama internetten izleyerek para kazanmanız maalesef mümkün değil.

Para Kazandıran Yöntem: Ben reklam veya video izleyerek para kazanmak istiyorum diyen kişilerin araştırma firmaları ile iletişime geçmeleri gerekiyor. Burada Büyük kurumsal firmaların veya film dizi fragmanlarının son hallerini farklı seçenekler ile hedeflenen kitleye uyan bir avuç insana izletiyorlar ve sonunda bir kaç soruluk anket doldurmalarını rica ediyorlar. Sonuç olarak o günlük size bir ücret ödüyorlar, devamlı gelir elde etmenizi sağlayacak bir iş değil.

Para Kazandırmayan Yöntem: Yaptığım araştırmada bir siteyle karşılaştım, kendi sistemleri üzerinden Youtube üzerindeki videoları izleterek reklam kazançlarından ödeme yaptıklarını iddia ediyorlardı. Sisteme kayıt oldum ve videoları izlemeye başladım üç saat sonra videolar açılmamaya başladı.

Kendilerince bir destek sistemi hazırlamışlar oradan siz kimsiniz ki Google mühendislerine kafa tutacaksınız demek geldi içimden. Kendilerince kendi kanal vidalarının izlenme sayılarını arttırarak elde ettikleri reklam kazançlarını cebe indirmeyi planlayan bir grup. Tamamen illegal ve kalitesiz bir iş. Üç saat boyunca video izleyerek kazandığım tutar 0 sıfır Türk lirası.

Mail Okuyarak Para Kazanma Yalanı


İnternetten para kazanma yalanları listesinde sırada mail okuyarak para kazanma yalanı var.E -mail reklamcılığı İnternet aleminin bilinen en eski reklam modeli ama günümüzde maalesef para etmiyor. Yazılım teknolojisinin gelişmesiyle, e-mail adresinize gelen gerekli gereksiz reklamlar zaten siz okumadan spam klasöründe saklanıyor.

Ama iddia edilen şey aslında bu yönteme de ters çünkü mail okuyarak para kazanılacağı vaat ediyor.

Aylık ortalama 5.00 kişi bu yöntem ile para kazanmayı hayal ediyor ve Google'de arama yapıyor.Tabi ki bende yılmadım akla mantığa sığmayan bu yöntemi denemeye çalıştım!

Arama karşısında karşıma çıkan siteler o kadar saçma açıklamalar ile bu işi yutturmaya çalışmışlar ki o adresleri hemen terk ettim. Youtube girerek videolar izlemeye başladım, bu seferde video altında verilen linklerin hepsinin ölü olduğunu gördüm. Yani mail okuyarak para kazanmayı vaat eden sitelerin hepsi kapanmış gitmiş. Yaklaşık bir saatlik araştırma sonucu mail okuyarak tam 0 sıfır lira kazandım.

Müzik Dinleyerek Para Kazanma Yalanı


Bir başka yalan İnternet'ten para kazanma yöntemine daha hoş geldiniz. İnsanın aklına şu soru gelmiyor mu ? Neden müzik dinlediğim için bana para ödesinler? Oysaki bildiğimiz üzre ses sanatçıları eserlerini para kazanmak için söylüyorlar.Yani kim Sezen Aksu'dan seni dinliyorum diye para isteye bilir. Çok saçma çok.

Ne kadar saçma olsa da Google'de aylık ortalama olarak 5.100 kere " müzik dinleyerek para kazan " kelimesi aranılıyor. Bu konuyla alakalı diğer anahtar kelimeleri de ekleyince aylık ortalama 12.000 arama sayısına ulaşmak mümkün.

Güzel trafik, yalan da olsa ziyaretçi sayısını yükseltmek isteyen siteler ve izlenme sayısını arttırmak isteyen Youtuberlar bu konuda içerikler üretip paylaşıyorlar. Bende Müzik Dinleyerek Para Kazanma konusun da denemelerde bulundum. Ama TR ziyaretçilerine hiç bir ödeme yapılmadığını öğrenmiş bulunuyorum.

Avrupa ülkesinde yaşayan internet kullanıcıları bu tarz sitelere üye olarak dinledikleri müziklerden mikro kazançlar elde ediyorlarmış ve bu kazançları nakit olarak değil'de web site üzerinden indirim kazanmak için kullanıyorlarmış. Yani tamamen tanıtım amaçlı, reklam kampanyası diyebiliriz. Sonuç olarak müzik dinleyerek 0 sıfır lira kazandım.

Son Sözler

İnternetten para kazanma yalanları adlı içeriğin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer yukarıda geçen yöntemler arasında para kazandığınızı iddia ediyor ve bunu kanıtlaya bilirseniz bana iletişim sayfasından ulaşın.

İnternet aleminin, yan gelip yatarak para kazanılan bir sektör olmadığını öğrenmiş olduk. İnternet'ten para kazanmayı kendinize hedef edindiysen. Para Kazan etiketini takip ederek faydalı bir çok makaleye erişebilirsin.

Ben amatör bir blog yazarı olarak, Google üzerinden açtığım blog sayesinden para kazanmaya başladım bile. Blog yazarak nasıl para kazandığımı anlatan detaylı bir rehber hazırlamaya da başladım. Eğer takip etmek istersen, en üstteki Abone ol yazısına tıklayarak en güncel yazılarımı takip edebilirsin.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url