İnstagram'da Trendyol Reklamı Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

Sizde instagramda trendyol reklamı yapanlar ne kadar kazanıyor ya da trendyol fenomenlere ne kadar ödüyor sorusunun cevabını arıyorsanız doğru adrestesiniz.

İstisnasız, hepimiz en az bir instagram fenomeni, diğer adıyla influencerlar'dan birini takip ediyoruz. Influencer'lar, biz farkında olmadan takipçilerine ürün tanıtarak para kazanıyor. Fenomenlere ödenen paraysa bir çok kişi tarafından merak konusu. (Bu konuda paylaşılan sahte içeriklere itibar etmeyin.)

Bu makalede, Trendyolun sağlamış olduğu "Trendyol Affiliate Sistemine" ait tüm detayları anlatmaya karar verdim. Şimdi, fenomenler trendyol'dan ne kadar kazanıyor detaylı şekilde inceleyelim.

İnstagram'da Trendyol Reklamı Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

Trendyol fenomenlere ne kadar ödüyor sorusuna en net cevabı vermeden önce şunun altını çizmek istiyorum. Konu başlığında "instagram" yazıyor olmasına rağmen Youtube, Facebook, Tik-tok, Twitch içinde anlattıklarım geçerli olacaktır. Kısacası, fenomenler ya da influencer'lar trendyol reklamını bu mecralarda yaprakta aynı paraları kazanabiliyor.

İlgili içerik : İnstagram'da Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?

Şimdi gelelim en merak edilen sorunun cevabına, instagramda trendyol reklamı yapanlar ne kadar kazanıyor ? Trendyol fenomenlere ödeme yapmak için 2 yöntem izliyor.

  1. İnstagram story'de ürün tanıtımı.
  2. Ürüne ait link paylaşımı yaparak satılan üründen komisyon.

İnstagram'da Ürün Tanıtımı Yapan Fenomenler Trendyol'dan Ne Kadar Kazanıyor?

Ortalama 1 milyon ve üstü takipçiler için uygulanıyor. Teklif Trendyol ekibinden, ürün için en uygun instagram fenomenine iletiyor. Fenomen, sabit bir ücret karşılığı bir ürünün tanıtımını story'de paylaşıyor.

Bu yönteme laik görülen fenomenler trendyol'dan ne kadar kazanıyor diye soracak olursanız, her paylaşım için ortalama 2.000 ile 4.000 lira arası ödeme alıyorlar. Bu rakamlar temsili, reklam verenin bütçesine göre şekilleniyor.

Trendyol kendi bünyesinde mağazası bulunan şirket ile birlikte çalıştığı influencer'lar arasında bir köprü görevi görüyor. Örnek bir çalışma göstermek için aşağıdaki resmi paylaşıyorum.

Bu yöntemin amacı satıştan çok ürünün ve ürünün satışını yapan mağazanın bilinirliğini artırmak. Gerçekten reklam bütçesi olan ve instagram'da tanıtım yapmak isteyenlerin tercih ettiği bu yöntem için Trendyol, ortalama 15.000 liralık bütçenin harcanması gerektiğini söylüyor.

Bu paranın hepsi fenomenlere ödenmiyor, yapılan çalışmanın geri planında tanıtım öncesi ve sonrası raporları tutan ve inceleyen bir ekip bulunuyor. Trendyol bu yöntem için Türkiye'nin en çok tanınan 2500 influencer ile birlikte çalışıyor.

İnstagram'da Link Paylaşan Fenomenler Trendyol'dan Ne Kadar Kazanıyor?

Şimdi bahsedeceğim yöntem irili ufaklı instagram fenomenleri için geçerli. 10k takipçisi olanda 100 bin takipçisi olanda bu yöntemden faydalanabilir. Aslında herkes tarafından bilinen Affiliate Sistemi. Adım adım anlatmak gerekirse.


  • Trendyol Affiliate Sistemine kayıt olunulur.
  • Kayıt olduktan sonra Trendyol'da satılan her ürün için kendine özel bir link oluşturabilir.
  • Oluşturduğu link, eğer bir elektronik ürüne aitse ve takipçileri o ürünü satın alırsa, toplam tutarın %2'si influencer'ın olur. Yani 10.000 liralık bir telefon, link üzerinden satılırsa 200 kazanmış olur.
  • Oluşturduğu link, diğer kategorilere aitse toplam tutarın %15'i influencer'ın olur. Yani elektronik olmayan 10.000 liralık ürün satışının 1.500 lirasını kazanmış olur.
  • Aynı zamanda Trendyol'dan alınan tüm diğer ürünler içinde %5 oranında para kazanır.

İnstagram'da Trendyol reklamı yapanlar ne kadar kazanıyor, sorusuna cevap bulduğumuza göre bu sisteme dahil olmak isteyenlerin izlemesi gerekenleri paylaşabilirim.

Trendyol ile influencer Nasıl Olunur?

Trendyol'dan para kazanan bir influencer olmak istiyorsanız kesinliklikle bol takipçiye sahip Instagram,Youtube, Facebook, Tik-tok ya da Twitch hesabınızın olması gerekiyor. Takipçi hazırsa ikinci önemli husus fatura kesebiliyor olmanız. Çünkü trendyol kurumsal bir firma ve karşısında en azından bir sahıs şirketi görmek istiyor.

Trendyol bu hizmetten faydalanmak isteyen fenomenlerden ödeme öncesi fatura talep ediyor. Bunun için kendinize ait bir şahıs şirketi kurabilir ya da tanıdığınız bir şirkete ait faturalandırma yapabilirsiniz.


Üye olmak için arama motoruna "Trendyol Affiliate Sistemi" yazın ve siteye giriş yapın. Burada karşınıza "influencer başvuru formu" çıkacak. Ad, soyad, iletişim bilgileriniz, beden bilgileriniz, instagram hesabınızın adresi başta olmak üzre buna benzer bir çok soruyu cevapladıktan sonra başvurunuzu bitirebilirsiniz. Başvurunuz en geç 1 hafta içresinde sonuçlanır, olumlu ya da olumsuz geri dönüş alırsınız.

İlgili içerik : İnstagram Canlı Yayından Para Kazanma

Çoğu takipçim, instagramda trendyol reklamı yapanlar ne kadar kazanıyor sorusunun cevabını merak ediyordu. Yapılan örnek ödemelerle soruya en doğru cevabı vermeye çalıştım. Daha fazlası için lütfen takipte kalın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url