İnstagram'da Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?

İnstagram'da kaç takipçiden sonra para kazanılır? ve instagram kaç takipçiye para ödüyor? gibi sorular aklınızı kurcalıyorsa en gerçekçi cevapları bulacağınız adrestesiniz.

Bugün arkadaş ortamında bana aynen şu soru soruldu ; instagram'da 1 milyon takipçisi olan bir hesap ne kadar para alıyor ? Soruyu duyunca anladım ki instagram kullanıcıları arasında bile bu mecradan nasıl para kazanıldığı tam olarak bilinmiyor. Bende bu soruları ve daha fazlasını kapsayan açıklayıcı bir makale yazmaya karar verdim.

2020 yılının ilk çeyreğinde yapılan araştırmaya göre, dünyada instagram kullanıcı sayısı 1 milyar olmuş durumda. Hal böyle olunca, nerede çokluk orada bolluk politikası devreye giriyor ve işini bilen çok para kazanıyor diyebiliriz.

Şimdi hep birlikte, instagramda kaç takipçiden sonra para kazanılır detaylı şekilde inceleyelim.

İnstagram'da Kaç Takipçiden Sonra Para Kazanılır?

Öncelikle bir çok kişi tarafından yanlış bilinen bir konuya açıklık getirmek istiyorum, instagram kaç takipçiye para ödüyor ya da kaç takipçidem sonra para kazanılır gibi sorular temelinden yanlıştır. İnstagram size takipçi sayınız kadar para ödemesi gibi bir durum söz konusu değildir.

Eğer takipçi sayınıza göre instagram'dan para ödemesi alacağınızı düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Bu durum, 1 milyon takipçiye ulaşan hesaplar içinde geçerlidir.


Evet arkadaşlar, yukarıda bulunan resimde ülkemizde neredeyse herkes tarafından tanınan Nusret, Tüm Dünyada bilinen adıyla, Saltbae. Şu anda güncel instagram takipçi sayısı 31 milyon. Çok büyük bir takipçi sayısına ulaşmasına rağmen Nusret, instagram'dan para almıyor.

İlgili içerik : İnstagram'da Trendyol Reklamı Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

Nedeniyse, instagramın kimseye para ödemiyor olması. Hatta bizden para istiyor bile diyebiliriz.

Peki, instagram hesapları takipçilerinden nasıl para kazanıyor?

İnstagram'da 5.4 Milyon Takipçisi Olan İnfluencer Kaç Para Kazanıyor?

İnstagramda kaç takipçiden sonra para kazanılır sorusuna cevap olacak bir örnekle karşınızdayım. Arkadaşlar ünlü 1 milyon ve daha fazla takipçisi olan instagram hesap sahipleri kendilerini influencer olarak tanımlıyor. Nedir bu influencer diyorsanız tanımı aynen şu.

Etkileyici pazarlama ya da özgün adıyla Influencing, sosyal etkiye sahip olan İnternet ünlülerinin onaylarını veya ürün yerleşimlerini içeren bir sosyal medya pazarlaması türüdür.

Kısacası çok takipçili hesaplar ürün tanıtmak için ücret alıyor. Bunu tv ekranlarında izlediğimiz reklamlar gibi düşünebilirsiniz. Hemen bir örnek vermek istiyorum.


Evet arkadaşlar herkesin yakinen tanıdığı bir isim, danlabilic. İnstagram fenomeni ya da influencer olarak tanımlayabiliriz. 5.8 milyon takipçisi olduğu için yok yüksek fiyatlara reklam alıyor ve takipçilerine her gün yeni bir ürün tanıtıyor.


;Bu hikaye danlabilic hesabına ait. Lysol marka bir dezenfektan spreyi hikayesinde paylaşmış ve altına  "Türkiye'ye gelmiş oOoO" yazarak takipçilerine tanıtımda bulunmuş.

Peki kilit soru şu kaç para kazandı ? Bunu net olarak söyleyemeyiz ama yakın zamanda bir haber postunu paylaşabilirim.


Evet, 5,8 milyon takipçinin bir paylaşımdan 70 ile 100 bin lira kazandığını öğrenmiş oldunuz. Biz bir danlabilic değiliz muhtemelen bu kadar takipçimiz olmayacak 1000 takipçi ile instagramda para kazanamaz mıyım diye düşünüyorsan okumaya devam et.

İnstagram'da 1000 ile 1 Milyon Arası Takipçisi Olan Hesap Kaç Para Kazanır?

İnstagram'da 1000 takipçisi olanda 1 milyon takipçisi olanda para kazanır. Önemli olan aslında takipçinin çokluğu değil, takipçinin ne kadar aktif olduğudur.

100 bin takipçisi olan bir instagram hesabı düşünün. Bir video paylaşıyor ve sadece 1000 gösterim alıyor. Bir de 10 bin takipçili bir hesap düşünün aynı resmi oda paylaşıyor ama 5 bin gösterim alıyor. Şimdi sizce hangisi daha çok parayı hak ediyor. Tabi ki gösterimi çok alan hesap.

Bu nedenle instagram'dan para kazanmak için sakın takipçi satın almayın. Takipçi 2. planda kalıyor. Önemli olan takipçilerin paylaşılanları görüyor olması, yorum atıyor olması ve beğeniyor olması.

Eğer sizinde aktif kullanıcılı instagram hesabınız varsa ister 1000 takipçili olsun isterse 1 milyon kesinlikle para kazanırsınız. Nasıl mı? reklam alarak. Kim size reklam verir?


instagram kaç takipçiye para ödüyor diye düşünenler yukarıdaki ilanı bir freelancer sitesinden aldım. Burada instagram hesapları olanlar ücret karşılığında reklam yapmak için ilanlar oluşturuyor. Bakın bu arkadaş ilanın başlığına ne yazmış "13 k takipçili instagram hesabımda sayfanın reklamını yaparım" peki kaç para istemiş?


1 post sayısı için geçerli, 30 lira ücret talep etmiş. Bence çok düşük bir ücret ama burada fiyatı ve kuralları siz belirliyorsunuz arkadaşlar. Şimdi bir başka ilanı inceleyelim.


İşini ciddi yapan bir arkadaşla karşınızdayım arkadaşlar. İlanı veren arkadaş diyor ki; 155 bin ile 1.5 milyon arası takipçisi olan toplam 13 milyon kişiye instagram üzerinden reklam yaparım ve karşılığında 1,800 lira paranızı alınırım.

İlgili içerik : İnstagram Canlı Yayından Para Kazanmak

İş ilanı hakkında kısmını okursanız ilanın özellikleri de yazıyor. Bu tarz sayfalar günde 3-4 farklı reklam alarak güzel kazanç sağlıyorlar. Bu tarz örnekleri çoğaltmak mümkün.

İnstagramda kaç takipçiden sonra para kazanılır, sorusuna en net cevabı vermeye çalıştım. Bu konuyu merak eden ve makaleyi okuyan herkes için faydalı olacağını düşünüyorum. Eğer eksik olduğunu düşündüğünüz ya da sormak istediğiniz bir şey varsa yorum yazarak paylaşabilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url