İnstagram Canlı Yayından Para Kazanma

İnstagram canlı yayından para kazanma konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Eğer sizde instagram canlı yayın para kazandırıyor mu sorusuna cevap arıyorsanız en doğru adrestesiniz.

İnstagram geçmiş yılın ilk yarısında canlı yayın yapan kullanıcıların para kazanma fırsatı sunan bir güncelleme geleceğini duyurmuştu. Bu güncelleme ile instagram rozetleri belirli fiyatlar ile satışa sunuyor ve canlı yayını gerçekleştiren kullanıcıya hediye edilmesi ile para kazanılması sağlanıyor.

Özellikle 2020 yılındaki covid salgını nedeniyle instagram üzerinden gerçekleştirilen canlı yayın sayısı ve süreleri oldukça artı. Bu yükselişi fırsata çevirmek isteyen instagram, Türkiye'ninde aralarında bulunduğu 9 farklı ülkede test etmeye başladı.

İnstagram Canlı Yayından Para Kazanmak

Instagram bussines resmi sayfasından 27 Mayıs 2020 tarihinde "Instagram'da içerik üreticilerini daha fazla desteklemek" başlığı altında gelecek olan 2 yeni güncellemeleri paylaştı. Bu güncellemeleri ilki ve bizi ilgilendiren kısmı ise instagram canlı yayından para kazanma.


Ülkemizinde aralarında dahil olduğu, ABD, Brezilya, Avustralya, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya, Türkiye, İspanya ve Meksika'da 50.00'den fazla içerik üreticisi instagram canlı yayın rozetlerini kullanarak para kazanıyor.

Rozet kavramını Tiktok ve Twitch gibi canlı yayın açarak para kazandıran diğer platformlardan hatırlaya bilirsiniz. Kullanıcılar satın aldıkları instagram canlı yayın rozetlerini, içerik üreticilerine hediye ederek para kazanmalarını sağlıyor. İnstagram canlı rozetler kaç para ve nasıl kullanılacağı ile ilgili detayları paylaşacağım.

İnstagram Canlı Yayın Para Kazandırıyor mu?

İnstagram canlı yayından para kazanma özelliği halihazırda test durumunda. İnstagram fenomenlerinin yapmış oldukları canlı yayınlarda hayranları tarafından gönderilen rozet gelirinin %100'nü kazanabiliyor. Kısa süre içinde tüm kullanıcılar tarafından kullanılması ön görülüyor.


Ama bu özellikten faydalanmak için bazı şartları yerine getirmiş olmanız gerekiyor. Eğer tüm şartlar için uygun bir instagram hesabına sahipseniz, canlı yayında takipçilerin göndereceği rozetler sayesinde sizde para kazanabilirsiniz.

  • 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekiyor.
  • En az 10 bin takipçiye sahip olmanız gerekiyor.
  • +18 yayın yapmamanız gerekiyor.
  • Suç ve suça özendirici yayınlardan para kazanmanız engelleniyor.

İlgili içerik : İnstagram'da Trendyol Reklamı Yapanlar Ne Kadar Kazanıyor?

İnstagram Canlı Yayın Rozeti

Kullanıcılar sevdikleri ve takip ettikleri instagram fenomenlerine canlı yayın üzerinden rozet hediye ederek para kazanmalarını sağlayacak. Kullanıcılar ise hediye ettikleri rozetler sayesinde fenomen tarafından daha görülür hale getirilecek.

İnstagramın yapmış olduğu resmi açıklamada " Covid döneminde kullanıcıların sevdikleri yayıncıları beğeni, yorum ve bağışlar ile desteklediklerini gördük. Hayranların yayına katılmalarını ve sevdiklerini daha kullanışlı bir yöntemle dile getirmelerini sağlamak için bu rozetleri hazırladık." diyor.

Kısacası, hayran olduğunuz yayıncılara bahşiş vermek için rozet satın almanız gerekiyor. Ya da hayran kitleniz varsa ve para kazanmak istiyorsanız açtığınız canlı yayınlarda size rozet hediye etmeleri gerekiyor.

İnstagram Rozet Fiyatları

Canlı yayın rozetleri ülkemizde satışa sunulmaya başlamadı. Bu nedenle net rakamı bilemiyoruz. Ama fikir edinmek adına Amerika'da satışa sunulan fiyatları sizlerle paylaşmak istiyorum.

3 çeşit rozet bulunuyor. Tek kalp 0,99 dolar, 2'li kalp rozet 1,99 dolar, 3'lü kolp rozet ise 4,99 dolara satışa sunuluyor. Başlangıçta yayıncı hediye edilen rozetlerin gelirinin %100'nü alabiliyor. İlerleyen dönemlerde instagram rozetlerden komisyon alacak mı bunu zaman göstericek.

İnstagram Rozet Nasıl Satın Alınır?

Test aşamasında olduğunu daha öncede sizlere iletmiştim. Eğer rozetlere test döneminde sahip olmak istiyorsanız "rozetlere erken erişim için değerlendirme formu" üzerinden başvuru yapabilirsiniz. Eğer olumlu geri dönüş alırsanız instagram hesabınız güncelleme için hazırlanan teste dahil ediyor ve rozet satın alabiliyorsunuz. Forma ulaşmak için lütfen resmi "Business Instagram" sayfasını ziyaret ediniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url