Gurk Tavuk Yumurtlar mı?

Gurk tavuk yumurtlar mı ve gurk tavuk ne zaman yumurtlar sorularına cevap bulmak istiyorsan doğru adrestesin.

Gurk tavuklar üremek için yaklaşım 21 gün süren yorucu kuluçka dönemine girerler. Çıkım başladıktan sonra hayata yeni gelen civcivleri yetiştirme görevini de üstlenen gurk tavuk bu süreçte yumurtayı keser. Peki gurk tavuk yumurtlar mı? gelin hep birlikte cevabını bulalım.

Gurk Tavuk Yumurtlar mı?

Kuluçkaya yatan tavuklar hakkında bir çok makale paylaştık. Bu sefer kümesteki follukta yumurta sayısını artırmayı amaçlayan bir konudan bahsedeceğiz. Tavuklar üremek için 21 günlük kuluçka dönemine girerler ve kuluçka dönemi bittikten sonra civcivleri büyütmek üzre onlarla ilgilenmeye başlarlar.

Gurk tavuk, kuluçkaya yattığı dönemde yumurtaların sıcaklığını ve nem dengesini ayarlamaya odaklanır ve yumurtlamaz.

Gurk Tavuk Ne Zaman Yumurtlar?

Tavuk kuluçkaya yattıktan sonra 21 gün sadece yem yemek, su içmek, tüylerini nemlendirmek ve dışkılama için yerinden kalkar. 21 gün sonunda yumurtadan civciv çıkımı başlar.


Tavuk iyi beslenemediği için oldukça bitkindir. Civcivleri büyütmek için yeni bir çabaya giren tavuk, günden artık kendini toparlamak üzre yem yemeye ve gezinmeye başlar. Gurk tavuk ne zaman yumurtlar sorusuna gurk olduktan 2,5 ile 3 ay sonra tekrar yumurtlamaya başlar diyebiliriz.

Tavuklar üremek için yumurtlar. Yeterli miktarda yumurta biriktiren tavuk kuluçka dönemine girer ve yumurtayı keser. Tavuğun tekrar yumurta vermeye başlaması için kendini toparlaması gerekmektedir. Bu dönemde besleyici yem, multivitamin ve probiyotik kullanmak tavuğun hızlı toparlamasına yardımcı olacaktır. Ayrıca bit kontrolü yapılmalı ve tespit edilirse ilaçlama yapılmalıdır.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url