Gurk Tavuk Kaç Günde Civciv Çıkarır?

Gurk tavuk kaç günde civciv çıkarır sorusuna cevap arıyorsanız doğru adrestesiniz. Bu hobiye ilk başladığımda kuluçkaya yatan tavuk kaç günde civciv çıkarır sorusu benimde gündemimdeydi. Şimdiyse kazanmış olduğum tecrübelerin sonucu olarak size bu içeriği üretmeye karar verdim.

Özellikle hobi kümeslerinde tavukları kuluçkaya yatırmak çok popüler bir yöntemdir. Eğer daha önce tecrübe etmediyseniz gurk tavuk altından kaç gün sonra civciv çıkacağını bilmiyor olmanız çok doğaldır. Bu içeriği takip ederek aklınızdaki bir çok soruya cevap bulabilirsiniz.

Gurk Tavuk Kaç Günde Civciv Çıkarır?

Gurk tavuk 21 günde civciv çıkartır. Tavuklarda kuluçka dönemi 18 gün gelişim, 3 gün çıkım olmak üzre toplam 21 gündür.

Kuluçka süresi sayımına “0”‘dan başlanır. Eğer ayın 1. günü gurk tavuk altına yumurta konulduysa ayın 1. günü “0” ayın 22’si ise kuluçkanın 21. günü olarak hesaplanmaktadır.


Kuluçkada gelişim dönemi yaklaşık 18 gün sürmektedir. 18 gün boyunca yumurta içresinde bulunan döllü embriyo’da civciv gelişimi görülür. 19 günden itibaren artık civciv her an yumurtayı çatlatarak çıkabilir. Bu nedenle civciv çıkımları 19.gün, 20.gün yada 21. gün olabilir.

Civciv 21 Günde Çıkmazsa ne Yapılmalı?

Gurk tavuk altından 21 gün olmasına rağmen civciv çıkmadıysa ne yapılmalıdır, sebepleri nelerdir?


Bazen kuluçka döneminin sonuna gelinmesine rağmen civciv çıkımı olmamaktadır. 22. gün nadirde olsa çıkım olabilir. Bu nedenle gurk tavuk eğer kalkmadıysa 22. günüde yatmasına müsaade edin. 23, gün yumurtalar kulağa dayanıp civciv sesi dinlenir. Eğer ses gelmiyorsa civciv yumurtadan çıkamadan ölmüş demektir. Bunun birden fazla sebebi olabilir.

  • Gurk tavuğun yumurta üzerinden uzun süre kalkması ve yumurtanın soğuması 21 sonunda civciv çıkmamasına sebep olur.
  • Yumurta dölsüz olabilir.
  • Yumurtalar bayat olabilir.
  • Gurk tavuğun altına çok fazla yumurta konulması çıkımı kötü etkiler.
  • Hava sıcaklığı çok yüksek mevsimlerde civciv çıkımı kötü etkilenir.
  • Nem oranının çok düşük ya da çok fazla olması 21 sonunda civciv çıkmamasına sebep olabilir.

Gurk tavuğun başarılı kuluçka dönemi geçirmesi için ona yardımcı olabilirsiniz. Kuluçkalık yumurta seçimi ve adeti civciv çıkımı için hayati önem taşımaktadır.

İlgili içerik : Gurk Tavuk Kaç Yumurtaya Yatar?

Gurk tavuğu her gün bir defaya mahsus 10 dakika gezintiye çıkartın. Bu sayede yem yer, su içer, dışkılar ve toprakta eşinir. Eşinmek, kuluçkadaki yumurtaların gerekli nemi almasına yardımcı olur.

Gurk tavuk kaç günde civciv çıkarır sorusuna cevap bulabileceğiniz içeriğin sonuna geldik. Daha fazla bilgi için lütfen takipte kalın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url