Gurk Tavuk Civcivleri Ne Zaman Bırakır?

Gurk tavuk civcivleri ne zaman bırakır merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Bu içerikte kuluçkaya yatan anne tavuk ve civciv ilişkisini ne zaman sonlandırmamız gerektiğine dair gerekli bilgileri paylaştık.

Gurk tavuk, başarılı kuluçka dönemi geçirebilirse 21 gün sonunda yumurtadan civcivler çıkmaya başlar. Yumurtadan yeni çıkmış olan civcivlerin anne tavuk olmadan maalesef yaşamaları imkansızdır. Peki gurk tavuk ile civcivleri ne zaman ayırmamız gerekir?

Gurk Tavuk Civcivleri Ne Zaman Bırakır?

Hobi kümes sahibi olmanın en keyifli yanı gurk tavuk altından civciv çıkartmaktır. Bazen yer sıkıntısından ya da farklı problemlerden dolayı gurk tavukla civcivleri ayırmak gerekir. Bunun için en uygun vakti gurk tavuk kendi ayarlamaktadır.

Ortalama 45 gün sonra gurk tavuk civcivleri kendinden uzaklaştırır. Uzaklaştırmalar sırasında tavuğun mizacına göre bazen ölümle biten itişmeler görülebilir. Kümes sahibi olarak gurk tavukla civcivler arasındaki ilişki iyi gözlemlenmeli gerekli görüldüğü durumda kümesler ayrılmalıdır.

Gurk Tavuk ile Civciv İlişkisi

Civciv yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 35 derece sıcaklıkta tutulması gerekmektedir. Gurk tavuk civcivleri kanatların altında ısıtarak canlı kalmalarını sağlar.

Günden güne kademeli olarak civcivin sıcaklık isteği azalır. İlk hafta az yem ve su içen civcivler genellikle gurk tavuktan ayrılmaz. 1 hafta sonunda gündüz sıcak saatlerde daha çok yem ve su içen civcivler gece gurk tavuk altında ısınmaya devam ederler.

Anaç tavuk civcivleri sürekli yem yemeye, su içmeye ve gezinmeye teşvik eder. Civcivler için özel yem ve zarar görmeyecekleri su kabının kümese konması civciv sağlığı açısından önemlidir.

Civcivler 45 gün sonunda yetişkin tavuğun ihtiyaç duyduğu sıcaklıkta yaşaya bilirler. Eğer gurk tavukla civcivler 45 gün öncesinden ayrılması isteniyorsa civcivleri ısıtmak için bir cihaz kullanılmalıdır.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url