Fare Pisliği Nasıl Olur?

Fare pisliği nasıl olur sorusu için cevap arıyorsanız en doğru adrestesiniz. Fare boku ile ilgili birden farklı içerik ürettik. Şimdi ise paylaşacağımız görseller ile fare pisliğini net olarak teşhis edebileceksiniz.

Fare pisliğini yemek, temas etmek ve solumak insan sağlığı için ölümcül olabilir. Eğer yaşam alanınızda fare var ise öncelikle kendisinden sonra ise kalıntılarından en kısa sürede kurtulmak sağlığınız acısından izlenmesi gereken en güvenli yoldur. Bu içerikte, fare pisliğinin tanımını yaparak, kütlesi, boyutu ve şekli hakkında detayları inceleyeceğiz.

Fare Pisliği Nasıl Olur?

Evde bulunan pisliklerin fareye ait olduğunu teşhis etmek için bu başlık altında verecek olduğumuz bilgiler tamimiyle yeterli olacaktır. Eğer pislikler fareye aitse ortalama kaç tane olduklarını ve varlıklarını sürdürmeye devam edip etmedikleri de anlaşılabilir.


  • 1 mm ile 3 mm uzunluğunda siyah pirinç tanelerine benzetilebilir.
  • Fare dışkısının bir ucu yuvarlak diğer ucu sivridir.
  • Fare pisliğinin rengi genellikle koyu kahverengi olsa da yedikleri besine göre değişiklik göstermektedir.
  • Fare pisliğinin kokusu ayırt edici olmasa da idrar lekesi ile birlikte görülen öbek pislikler fare pisliği olduğuna işarettir.
  • Bir ev faresi günde ortalama 50 ile 75 dışkı bırakır.
  • Taze fare dışkısı parlak renktedir. Zamanla kuruyarak matlaşır.
  • Ev faresinden daha büyük olan Sıçan dışkısı sadece daha iri ve 3 mm'lik sosis şekline benzer.

Fare pisliği tespit edildikten sonra temizlenerek evde farenin yaşamını devam ettirip ettirmediği tespit edilebilir. Bir fare günde ortalama 50 ile 75 parça pislik bırakır. 24 saatte biriken pislik sayısı fare sayısı hakkında bize fikir verebilir. Çok kurumuş ve matlaşmış fare pislikleri artık oranın fare istilası altında olmadığının en büyük kanıtlarındandır.

İlgili içerik : Fare Nasıl Yakalanır?

Fare Pisliği Görselleri

Yaşam alanınızda fare pisliği ile karşılaşabileceğiniz bir çok nokta bulunmaktadır. Bunların başında genellikle gıda ve suya yakın atıl alanlar yer alır. Görseller ile evde fare pisliği ile nerelerde karşılaşabilirsiniz hep birlikte inceleyelim.


Yukarıdaki resimde atıl durumda olan bir mutfak dolabının içinde bulunan fare pisliklerini görebilirsiniz. Muhtemelen bir adet farenin her gün saatlerce ziyaret ettiği bir alan.


Yukarıdaki resimde tavan arasına yuva yapmış farelerin pisliğini görebilirsiniz. Ev gibi yaşam alanlarında fareler en çok tavan arası gibi atıl alanları yaşamak için seçer. Gece saatlerinde aktif olarak yaşayan fareler evde yaşayan insanlar uyuduktan sonra yemek ve su arayışına geçerek evin içinde gezinmeye başlarlar.


Bir kiler dolabı içinde bulunan gıda ürünlerini tırtıklayan fare her gün saatlerce burada vakit geçirmiş ve bu alanı yuva olarak kullanmıştır. Dışkıların şekline ve miktarına bakıldığında fare dışkısı olduğu kesinlikle anlaşılmaktadır. Renk olarak ilk iki resimden farklı olmasının sebebi yedikleri yiyeceklerdir.

Eğer sizde fare dışkısıyla karşılaştıysanız direkt temastan kaçının ve fare pisliği nasıl dezenfekte edilir adlı içeriğini incelemeyi lütfen unutmayın. Fare pisliği nasıl olur adlı içeriğin sonuna geldik, daha fazlası için lütfen takipte kalın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url