Fare Pisliği Nasıl Dezenfekte Edilir?

Fare pisliği nasıl dezenfekte edilir sorusu gündeminizde ise doğru adrestesiniz.

Ev faresi bilinen diğer adıyla, fındık faresi ev ve iş yeri gibi yaşam alanlarını istila ederek maddi, manevi bir çok zararda bulunuyor. Özelikle taşıdıkları hastalıklar ile insan sağlığı için büyük risk taşıyor.

Fare pisliği ve idrarından bulaşan "Hanta Virüs Enfeksiyonu" 2009 ile 2017 yılları arasında Giresun ilinde 31 hasta görülmüştür ve 4 kişi bu nedenle yaşamını yitirmiştir. Fare'den insanlara geçen bir çok bulaşıcı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıklardan korunmak için farenin kendisi ve pisliğiyle temastan kaçınmak hayati önem taşır. Fare pisliği nasıl dezenfekte edilir detaylı şekilde inceleyelim.

Fare Pisliği Nasıl Dezenfekte Edilir?


Hanta virus en çok görülen bulaşıcı hastalık olarak bilinmekte olsa da tek değildir. Kara ölüm olarak adlandırılan "Hıyarcıklı Veba" farelerin üzerinde bulunan pireler tarafından insanlara bulaşabilir. Farelerden bulaştığı bilinen diğer tehlikeli hastalık ise Leptospiroz' dur. Bu hastalıkta fare pisliğinin suya ve yiyeceğe karışması ve insan tarafından tüketilmesiyle bulaşmaktadır.

Eğer fare yaşam alanınıza girdiyse önce fare yakalama yöntemlerinden birini kullanarak fareyi evden uzaklaştırmak gerekmektedir. İzlenmesi gereken adımları, Fare nasıl yakalanır adlı ilgili makaleden inceleyebilirsiniz.

Durumun ciddiyetini daha iyi kavramanıza yardımcı olacak giriş metnimizi geçtiğimize göre asıl soru olan fare pisliği nasıl dezenfekte edilir'in cevabını inceleyelim.

Fare pisliğini temizlemek için gerekli malzemeler;

  • Maske
  • Eldiven
  • Koruma Gözlüğü
  • Süpürge ve Faraş
  • Çamaşır Suyu
5 adımda fare pisliği nasıl dezenfekte edilir?
  1. İlk adımda maske, eldiven ve koruma gözlüğünü takarak fare pisliğinin vücuda temas etmesini engelleyin.
  2. Fare pisliğinin bulunduğu ortamı havalandırmak için pencereyi açın.
  3. Süpürge ve faraş yardımıyla pisliği süpürün. Fare pisliğini tek kullanımlık çöp poşeti içine koyarak ağzını sıkıca bağlayın.
  4. Fare pisliğinin temas ettiği zemini çamaşır suyu yardımıyla defalarca silin.
  5. Kullanılan ekipmanları çamaşır suyu ile dezenfekte edin.

5 adımda fare pisliği nasıl dezenfekte edilir sorusuna cevap bulduk. Daha fazlası için fare giren ev nasıl temizlenir tüm detaylarıyla inceleye bilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url