Fare Kapanı Nasıl Kurulur?

Fare kapanı nasıl kurulur sorusuna hızlı ve detaylı cevap bulabileceğiniz makaleye hoş geldiniz. Piyasada çok farklı şekillerde kapanlar bulunuyor biz bu yazıda neredeyse ülkemizin her bölgesinde  sıklıkla kullanılan metal fare kapanı nasıl kurulur sorusuna cevap bulacağız.

Kuruluma başlamadan önce parmaklara zarar gelmemesi için korumalı bir eldiven takmanızı tavsiye ederim. Kurulan fare kapanını lütfen çocukların ulaşamayacağı, mümkünse sadece fare ile temasa gireceği bir noktaya konumlandırın. 

Lütfen fare tuzağının canlı dostlarımıza (kuş, kedi, köpek vb.) zarar vermemesine dikkat edelim.

Fare Kapanı Nasıl Kurulur?

Çok farklı modelleri bulunuyor olsa da genellikle kurma ve çalışma prensipleri aynıdır. Fare kapanları beş parçadan oluşmaktadır. Tutturulmak için Platform, Gergin yay, yaydan güç alan çekiç, çekici sabitleyen tutma çubuğu ve çekici harekete geçiren yem haznesi.

Yem haznesi aynı zamanda farenin yemesi için tuzağa konulacak yemin yeridir. Gelin şimdi dört adımda fare kapanı nasıl kurulur öğrenelim.


  • Fare kapanını kurmaya başlamadan önce plastik eldiven giyerek kokunuzun tuzağa sinmesini engelleyin.
  • Fare kapanını koyacağınız yerde kurmanız taşıma sonrası oluşacak kazaları engelleyecektir.
  • Kapanın pedalına yem koyun. Öncelikle varsa gofret veya çikolata tercih edin. ( Bkz: Fare ne yer)
  • Yayı gerecek olan teli resimde görüldüğü gibi geriye çekin ve teli kapanın pedalında bulunan deliğe geçirin.
  • Fare kapanı nasıl kurulur aşağıda bulunan videoyu video izleyerek öğrenebilirsiniz.

Metal fare kapanı nasıl kurulur konulu video hazırlayarak Youtube kanalımıza yükledik. Video içerisinde sadece kurulum değil aynı zamanda nasıl çalıştığını bir çok nesneyle test ettik. Bizi Youtube kanalımızdan takip etmeyi unutmayın.

Fare Kapanına Ne Konur?

Fareler gıda olarak her şeyi tüketebilirler. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı besinleri daha çok tercih ederler. Eğer fare kapanına ne konulur merak ediyorsanız öncelikle farenin daha önce tükettiği bir gıdayı koymayı deneyin. Çünkü farelerin damak tadı gelişmiştir daha önce gıda stoklarından tüketmiş olduğu bir besini tekrar yemek isteyecektir.

Örneğin: Stok yapılan köpek maması fareler tarafından yenildiğini biliyorsanız öncelikle köpek mamalarını farenin ulaşamayacağı şekilde stoklayın. Fare kapanını stok odasına kurun ve yem olarak fare kapanına koyun. Bunlar haricinde farenin yemeyi sevdiği yiyecekler bulunmaktadır.

İlgili içerik : Fare Ne Yer?

  • Gofret ve çikolata çeşitlerini fare kapanı üzerine yerleştirebilirsiniz.
  • Fıstık ezmezi ve tane fıstık olarak fare kapanına koyabilirsiniz.Fıstık ezmesini fareler çok sever ama kuruduğu zaman sertleşeceği için çok beklediğinde cazibesini kaybedebilir.
  • Tane buğday arpa pirinç veya hamur ürünlerini koyabilirsiniz.
  • Patates, mısır, havuç fare kapanına koyabilirsiniz.
  • Pişmiş et, pastırma veya sucukta konulabilir.

Farelerin koku alma duyusu çok kuvvetlidir. Fare kapanına koyduğunuz gıda dikkatlerini kesinlikle çeker. İşinizi şansa bırakmak istemiyorsanız evin içinde bulunan gıdaları farenin yiyemeyeceği şekilde stoklayın, bu sayede fare kapanın üzerindeki yemi yemek zorunda kalma ihtimalini arttırabilirsiniz.

Fare Kapanı Nereye Konur?

Fare kapanını kurdunuz ama onu nereye koyacağınızı ve genel olarak nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız fareyi yakalama konusunda başarılı olmanız çok büyük bir sürpriz olacaktır.

Fare kapanını koyacağımız yere karar vermeden önce çevrede bulunan diğer canlılara zarar verebileceğini unutmayın. Çocuklara ve evcil hayvanlara zarar vermeyecek şekilde konumlandırmaya dikkat etmeyi unutmayın.

Fareler geceleri aktif halde gezinirler. Geçinmelerinin en büyük sebebi açlık ve su ihtiyaçlarını gidermektedir. Evin içinde var olan bir fare sakladığı yerden çıktıktan sonra duvar kenarlarını takip ederek su ve gıda bulmak için aranmaya başlayacaktır. Karanlık ve dar alanlarda beklemeyi tercih edeceklerdir.

Bunları göz önünde bulundurduğumuzda öncelikle Kapı arkaları, dolap, yatak ve koltuk altlarına kurmayı tercih edebilirsiniz. Tavan arasına yuvalanmış fareleri yakalamak için direkt olarak çatı ve tavan arasına fare kapanı konulabilir.

Farenin izini sürün, fare pislikleri farenin direkt yuvasını veya vakit geçirdikleri alanları tarif edebilir. Yuvaya yakın en uygun köşeye fare kapanları kurulabilir.

Evin dışında ve bahçede fare kapanlarını binanın dış duvarlarına yakın şekilde kurabilirsiniz. Evin etrafında bulunan su birikintileri, çöp yığınları veya ot yığınlarının önüne konulabilir.

Fare kapanı nasıl kurulur sorusuna cevap bulduğumuz içeriğin sonuna geldik. Daha fazla bilgi için ilgili başlıkları incelemeyi unutmayın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url