Fare Giren Ev Nasıl Temizlenir?

Fare giren ev nasıl temizlenir ve farenin gezdiği yerler nasıl temizlenir; gündeminizde bu iki soru varsa bu makale sayesinde en net cevapları bulabilirsiniz.

İnsanlara ait olan yaşam alanlarına fareler korunmak, üremek ve gıda bulmak için yerleşirler. Fareden bulaşan ölümcül hastalıklar göz önünde bulundurulduğunda bu ziyaretçiler insanlar tarafından genellikle hoşgörüyle karşılanmaz.

Fare giren evde görülen idrar ve fare pisliği hastalık yaya bilir. Fare kadar üzerinde bulunan parazitler’de çok tehlikeli hastalıklar taşımaktadır. Tehlikenin boyutu bu kadar büyük olunca yapılacak olan temizlikte kapsamlı ve titizlilik ile yapılmak zorundadır.

Fare giren ev nasıl temizlenir tüm detaylarıyla incelemek için içerik başlıklarını takip edebilirsiniz.

Fare Giren Ev Nasıl Temizlenir?


Temizliğe başlamadan önce bulaşabilecek hastalıkları önlemek için kişisel önlemler alınmalıdır.

  • Vücutta bulunan açık yaralar yara bandı ile kapatılmalıdır.
  • Plastik eldiven takılarak pisliklerin ele teması engellenmelidir.
  • Ağız ve burnu kapatacak şekilde maske takılmalıdır.Fare pislikleri temizlenirken havaya kalkan toz nedeniyle hastalık bulaşabilir.

Kişisel önlemler alındıktan sonra temizlik sırasında kullanılacak olan eşyalar seçilmelidir.

  • Süpürge veya elektrikli süpürge kullanmayın. Fare dışkısında bulunan zararlı patojen bakterileri bu sayede havaya karışır ve soluduğumuzda hastalık bulaşma riski artacaktır.
  • Uygulanacak olan temizlik sırasında tek kullanımlık bez ve kağıt havlu kullanmaya özen gösterilmelidir.

Kolay bulunmasından dolayı, genel temizlik için kullanılacak olan en etkili dezenfekten çamaşır suyudur. Kullanım açısından uygun olan her yer çamaşır suyu ve ılık su ile detaylı şekilde hijyenik hale getirebilir. Doğal yöntemler ile temizlik yapmak isteyenler her aşamada kaynar su ve sirke kullanabilir.

Farenin Gezdiği Yerler Nasıl Temizlenir?


Farenin gezindiği yerleri tespit etmek için gözlenmesi gereken iki unsur var. Birincisi fare pisliği diğeri ise farelerin kemirdiği nesneler. Geceleri aktif olarak yiyecek ve su aramaya çıkan fareler duvar diplerini takip ederek tüm odaları dolaşmış olabilirler.

İlk olarak karşınıza çıkan fare dışkılarını temizlemek ve yok etmek gerekmektedir.

  • Fare dışkısı tespit edilen alan 30 dakika havalanmaya bırakılır.
  • Kişisel sağlık önlemler dikkate alınarak Plastik eldiven ve maske takılır.
  • Kağıt havlu yardımı ile pislikler toplanarak poşete konur ve kapalı çöp kutusuna atılır. Çok bekletilmeden dışarıya atılması tavsiye edilir.
  • Pisliğin kaldırıldığı alana dezenfektan sıkılarak 5 dakika bekletilir. Çamaşır suyu, su ile seyreltilerek aynı işlem uygulanabilir.
  • Tek kullanımlık bez ile alan kurulanır ve işlem 3 defa tekrar edilir. Her işlem için yeni bez ve eldiven kullanılması tavsiye edilir.

Yukarıdaki tüm işlemleri fare dışkısı temizliği için uyguladıktan sonra, evin içinde muhtemel olarak farenin gezdiği tüm alanlar aynı titizlik ile çamaşır suyu ile silinerek dezenfekte edilebilir. Özellikle duvar dipleri ve mobilya altları detaylı şekilde temizlenmesi tavsiye edilir.

Nane Yağı: Nane yağı farenin sevmediği kokular arasında yer almaktadır. Tüm işlemlerden sonra nane yağı ile tüm alanları tekrar silinebilir bu sayede farelerin tekrar eve girmelerini önleyebilirsiniz.

Farenin Kirlettiği Mobilyalar Ve Kıyafetler Nasıl Temizlenir?

Farenin Kirlettiği Mobilyalar: Farenin idrarı ve dışkısı koltuk ve yatak gibi çamaşır makinesine sığmayan mobilyalarına üzerinde görülebilir. Bu gibi durumlarda öncelikle pislikler kağıt havlu ile toparlanır ve dezenfekte etmek için direkt leke üzerine uygulamalar yapılmaktadır.

Temizlemek İçin Karbonat: Fare idrarı ve dışkısının koltuk vb. mobilyaların üzerine bırakmış olduğu lekeyi çıkartmak için ilk aşamada karbonat kullanabilirsiniz. Kumaşa uygunluğunu kontrol etmek için öncelikle mobilyanın görünmeyen kısmına uygulayın olumlu sonuç aldıktan sonra lekeye uygulayabilirsiniz.

Karbonatı lekenin üzerine serpiştirin daha sonra tek kullanımlık temiz bir bezi sıcak suya batırarak leke üzerinde ovuşturun. Bu işlemi leke çıkana kadar devam edin ve mobilyayı çok ıslatmamaya çalışın. Temizlik işlemi tamamlandıktan sonra mobilyayı sirke ile dezenfekte edebilirsiniz.

Dezenfekte Etmek İçin Sirke: Kumaş üzerine renk açıcı özelliği olan dezenfektanlar kullanmak maalesef uygun değildir. Tamamen doğan bir ürün olan sirke koltuk üzerinde bulunan pisliği dezenfekte etmeye yeter. Mobilya kumaşına zarar vermemi için görünmeyen bir alanda deneme yapın. Bir bardak su ile kaynar suyu karıştırın ve lekeli alanı silin. İşlem bittikten sonra mobilyayı kurutmaya bırakın.

Farelerin Kirlettiği Kıyafetler: Fareler genellikle kıyafet yığınlarının içine yuva yapar ve kıyafetleri kemirirler. Bu tarz bir durumla karşılaştıysanız farenin üzerinde bulunan zararlı parazitler kıyafetlere geçmiş olabilir ve atmanız tavsiye edilir. Yoğun olarak fare idrara ve dışkısına maruz kalmış kıyafetlerde atılmalıdır.

  • Kıyafetler çamaşır makinesine konmadan önce parazitlerin tamamen yok edilmesi gerekmektedir. Bunun için kaynar su içine sirke eklenerek kıyafetler 15 dakika boyunca haşlanmalıdır. Bu işlem sonrası makinede standart bir yıkama uygulanarak kurutma işlemi yapılabilir.

Ölü bir fare ile karşılaştığınızda fare giren ev nasıl temizlenir sorusuna cevap arıyorsanız okumaya devam edin.

Fare Ölüsü Nasıl Temizlenir?

Fare giren ev nasıl temizlenir : Yapılan detaylı temizlik sırasında ölü fare ile karşılaşabilirsiniz. Farenin üzerinde bulunan parazitler fare leşi üzerinden etrafa yayılarak ölümcül hastalıkları bulaşmasını sağlayabilir.

  • Fare leşi üzerine çamaşır suyu direkt olarak dökülür.( Bu işlemi 5 dakika arayla 2 sefer tekrarlayın. ) Bu sayede parazitler yok edilir.
  • Fare leşi direkt olarak poşetin içine konularak gömülmesi tavsiye edilir.
  • Fare leşinin kaldırıldığı alan mümkünse tek kullanımlık bez ile çamaşır suyu ile tekrar silinir. Tüm pislik ortadan kalkana kadar işlem tekrarlanır son olarak kağıt havlu ile kurların.

Fare İstilasından Kurtulun

Fare giren ev nasıl temizlenir ve farenin gezdiği yerler nasıl temizlenir sorularına en net cevapları bulduk. Eğer fareleri yaşam alanından kovamazsanız tekrar aynı durumla karşılaşabilirsiniz.

Evinizde fare varsa onu yakalamadan önce genel bir düzenleme yaparak başka farelerin girmesini engellemelisiniz. Eğer gerekli düzenlemeyi yapmasanız evde olan fareyi öldürmeniz hiç bir anlam ifade etmeyecek, ölenin yerine yenisi gelecektir. Bu konuda yardıma ihtiyaç duyuyorsanız hazırlanmış olan diğer makaleyi inceleyebilirsiniz.

Fare Giren Ev Nasıl Temizlenir ? Bu konu hakkında tecrübelerinizi yorumlardan tüm okurlar ile paylaşabilirsiniz. İlgili diğer makaleleri incelemeyi unutmayın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url