Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?

Eve giren kertenkele nasıl yakalanır sorusuna cevap arıyorsanız en doğru adrestesiniz. Bu içerikte, özellikle yaz aylarında aktif şekilde uyanan, ev ve iş yeri gibi insanların yaşam alanlarını istila eden kertenkeleden nasıl kurtulabiliriz sorusuna cevap bulacağız.

Ülkemizde varlığını sürdüren kertenkeleler genellikle duvar kertenkelesi olarak isimlendirilen küçük kertenkele türleridir. Anadolu'da ve kırsal alana yakın yaşam alanlarında ise daha büyük ve renkli kertenkele türleri bulunmaktadır.

Yaşam alanını istila eden davetsiz misafirlerden bir an önce kurtulmak istiyorsanız, eve giren kertenkele nasıl yakalanır sorusuna cevap olacak 3 yöntemi uygulayabilirsiniz.

Eve Giren Kertenkele Nasıl Yakalanır?

Kertenkele ilk bakışta yılanı andırdığından dolayı halk arasında çok zararlı ve ölümcül olduğu düşünülmektedir. Halk arasındaki bu yaygın düşüncenin aksine, bilim insanlarının yaptığı araştırmalar tam tersini söylemektedir.

Yapılan araştırmalar sonrasında kertenkele ile insan karşılaşmalarının %100 'ü ilk adımda kertenkelenin kaçması ve insanların elle yakalaması sonucu ısırılma ile sonuçlandığı gösterilmektedir. Yine bilinenin aksine ülkemizde yaşayan kertenkele türleri zehir taşımazlar.

İçeriğin asıl konusu olan, eve giren kertenkele nasıl yakalanır sorusuna 3 yöntemle cevap bulmak mümkün.

İlgili içerik : Kertenkele Eve Yuva Yapar mı?

Yapışkan Tuzak

Eve giren kertenkele nasıl yakalanır sorusuna verilebilecek en etkili cevap bu yöntemdir. Fare yapışkanı adıyla hemen hemen her yerde satılan yapışkan tuzaklar, fare başta olmak üzre kertenkele ve böcek yakalamak için kullanılmaktadır.


Öncelikle yapışkan tuzağı hazırlayın ve orta kısmına küçük salam parçası, sucuk parçası koyun. Kertenkele doğal yaşamda küçük böcek ve sinekler ile beslenmektedir. Eğer bu tarz canlı bir yem temin edebilirseniz kısa sürede kertenkeleyi evdeki saklanmış olduğu yerden çıkartıp yakalamak mümkün olacaktır. Yapışkan tuzağını odanın duvarına çok yakın bir konuma yerleştirin ve sabah saatlerinde kontrol edin.

Yapışkan tuzağı satın alabileceğiniz yerler; nalbur, eczane ve marketlerdir. Fiyatı ise modeline göre 5 lira ile 40 lira arası değişmektedir.

Elektrikli Süpürge Makinesi


Eğer kertenkelenin nerede olduğunu biliyor ve bir an önce yakalamak istiyorsanız kullanabileceğiniz bir yöntemdir. Kertenkele insandan kaçındığı için evden bir an önce çıkmak istese de yol bilmezliğinden bunu beceremez.

Eğer onu kaybetmeden elektrikli süpürge makinesini açarak onu çekebilirseniz yakalamış olacaksınızdır. Kertenkeleye zarar vermeden lütfen tekrar doğaya salmayı unutmayın.

Kavanoz


Kavanoz kova ya da kutu ile kertenkele yakalamak aslında çok basit bir yöntemdir. Kenara kıstırılan kertenkeleyi incitmeden bir kavanoz örtebilir ve sonra altına bir kağıt koyarak kavanozu ters çevirebilirsiniz. Bu şekilde hapsettiğiniz kertenkeleyi daha sonra doğal yaşamına salarak hem evden uzaklaştırmış olursunuz hemde canlıya zarar vermemiş olursunuz.

Cam bardak ya da cam kavanoz ile kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise basit tuzaklardır. Yukarıda bulunan resimde basitçe bir tuzak temsil edilmiştir. Yemi yemek için ısırık atan kertenkele kendiliğinden yakalanmış olacaktır.

İlgili içerik : Kertenkele Evden Nasıl Uzaklaştırılır?

Kedi


Kediler doğal olarak kertenkele avcısıdır. Eğer evinizde kedi varsa kertenkele yakalama konusunda başarılı olacağından emin olabilirsiniz. Kedinin kertenkele yemesi sonucu doğacak olan bir kedi hastalığı olmamasına rağmen yinede tavsiye edilmeyen bir yöntemdir.

Mümkünse kaza eseri evinize girmiş olan bu canlıyı öldürmeden ve zarar vermeden evden uzaklaştırmaya çalışmak en doğru yöntem olacaktır.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url