Evde Kendim Ne Yapıp Satabilirim? 25 Fikir!

Evde kendim ne yapıp satabilirim sorusu aklınızı kurcalıyorsa doğru adrestesiniz. Evde üretip satabileceğiniz birbirinden karlı ürün üretim fikirlerini sizler için listeledik.

Özellikle İnternet'ten yapılan alışverişin artmasıyla evde yapılan küçük ürünler üreterek satmak popüler gelir kapısı haline geldi. Eğer sizinde ek gelire ihtiyacınız varsa evde ne yapıp satabilirim listesi için hazırladığımız 25 fikri inceleyebilirsiniz.

Evde Kendim Ne Yapıp Satabilirim?

Arkadaşlar listelenmiş seçeneklerin hiç birisi benim uydurmuş olduğum metotlar değildir. Hepsi hali hazırda evde üretilip, internette çokça istatistiksel olarak kanıtlanmış ürünlerdir. Evde üretip satabileceğiniz birbirinden farklı 25 fikir bu başlık altında listelenmiştir. Detaylar için konu başlıklarını takip edebilirsiniz.

  1. El yapımı ahşap oyuncak
  2. Amigurumi oyuncak
  3. Montessori aktivite kitabı
  4. Ahşap aktivite tahtası
  5. Evde organik süt ürünler yapıp satın
  6. Evde doğal ekmek yapıp satın
  7. El yapımı ev süsleri
  8. Evde yapılan hediyelik eşyaları satın
  9. Organik doğal sabun
  10. Sandviç
  11. Özel tasarım pasta yapıp satın
  12. Takı bujiteri ürünleri
  13. Mum
  14. Limonata
  15. Reçel
  16. Pekmez
  17. Turşu
  18. Çanta (Etamin, penye ip, keçe)
  19. Örgü bebek kıyafetleri
  20. Keçeden ev ayakkabısı
  21. Anahtarlık
  22. Maske, saç bandı, eldiven
  23. Tasarım tshirtler
  24. Mantı
  25. Sirke

El Yapımı Ahşap Oyuncak

Erkek ve kadınların rahatlıkla yapabileceğini, evde üretim modeli. Ahşap oyuncak yapmak düşünüldüğü kadar zor değil. Öncelikle kendinize bir kaç ekipman almanız gerekiyor. Sonrası İnternet araştırma ve el işçiliği. Eğer dikkat ederseniz sosyal medyada el yapımı ahşap oyuncakların çok satıldığını görebilirsiniz.


Avrupa'da kadınlar genellikle bu tarz el işçiliklerinde fazlasıyla ustalaşmış durumda. Ülkemizde evde el yapımı ahşap oyuncak yapıp satanlarda var olsa bile bu işi genellikle erkekler yapıyor. Ahşap oyuncak yapıp satmak üstelik çokta karlı.  Bu nedenle evde kendim ne yapıp satabilirim listesinde ilk sırayı alınıyor.

İlgili içerik : Tahtakale'den Ne Alıp Satabilirim?

Amigurumi Oyuncak

Amigurumi ipi ve bir kaç tığ aldıktan sonra amigurumi oyuncak yapabilirsiniz. Bu işin en büyük avantajı İnternet'te çok fazla kaynak olması. Organik oyuncak denince akla bu oyuncak modelleri geliyor.


Satılması çok kolay evde yapılabilir ve kar marjı yüksek bir fikir. Evde sizde Amigurumi oyuncak yapabilir, sosyal ve real mecralardan satışını yapabilirsiniz.

Montessori Aktivite Kitabı

Genellikle keçeden üretilen bu kitaplar çok satılıyor. Üstelik kar marjı'da çok yüksek. Yapmak için çok fazla ekipmana gerek yok. Küçük çocukların zeka gelişimini desteklemek amacıyla satın alınan bu kitaplar çok satılan ürünler arasında.


Keçe, makas, iğne ve iplikle bu üründen rahatlıkla yapabilirsiniz. İnternet'te bu ürün hakkında çok fazla kaynak bulunuyor. İnceleyerek sizde evde yapabilir, satabilirsiniz.

Ahşap Aktivite Tahtası

Çocukların motor gelişimini desteklemek için üretilen ahşap aktivite tahtası evde üretim yapıp satmak isteyenlerin tercih edebileceği bir ürün. Sabit bir platform üzerine, anahtar, fiş, piriz, fermuar ve buna benzer aksesuarlar eklenerek yapılan bir ürün.


Çocuk sahibi olan aileler ahşap aktivite tahtasını çocukları için satın alıyor. Bu ürününü fiyatı özellik ve boyutuna göre 200 liradan 1200 liraya kadar satılmaktadır. Hem karlı hemde evde kendim ne yapıp satabilirim diyenler için biçilmiş kaftan.

Evde Organik Süt Ürünler Üretip Satın

Evde organik süt ürünleri yapıp satmak belki herkesin aklına gelebilir ama genellikle kimse bu işe yeltenmez. Aslında bu işin kar marjı çok yüksek. Aynı zamanda alım gücüde çok yüksek olan bir alan. Bu işi sosyal medyada ve real hayatta başarıyla sürdüren insanlar bulunuyor. Bunlardan biri neden siz olmayasınız.


Organik süt ürünleri nelerdir, birlikte hatırlayalım. Organik peynir, yoğur, kefir, kaymak, tereyağı başlıca sayabileceklerimden. Peynirin bile onlarca çeşidi bulunuyor. Kısacası bu işte çok çeşit ve çok para olduğu kesin. Ayrıca evde kendim ne yapıp satabilirim diyenlerin hemen şimdi başlayabileceği bir seçenek.

Evde Doğal Ekmek Yapıp Satın

Saltbilgi.com işi iyice basitleştirdi, ekmeği kim neden bizden alsın dediğinizi duyar gibiyim. Gerçekten ekmek marketlerde ya da fırından alınır mı ? Ekmeğin bayatlamasını engellemek, raf ömrünü uzatmak için içersin'de 10'larca katkı maddesi olduğunu biliyor muydunuz?


Sadece bu yıl, ekmek içine konan 17 katkı maddesinin artık konulması yasaklandı. 17 gitti kaç kaldı bilmiyorum ama bu katkı maddeleri, migrenden, kansere kadar bir çok hastalığa sebep olduğu bilim insanları tarafından söyleniyor. Kısacası ya ekmek yemeyeceğiz, ya da evde yapıp satılan doğal ekmeklerden alıp yiyeceğiz.

Evde kendim ne yapıp satabilirim diyenler için, evde ekmek çeşitlerini yapıp satmasını tavsiye ederim. Doğal ürünler, her zaman talep görür ve para kazandırır.

İlgili içerik : İnternetten Para Kazanma Yalanları

Hediyelik Eşyalar Yapıp Satın

Hediyelik eşya sektörü çeşitlilik konusunda her zaman sıkıntı çekiyor. İlginç olan hediyeler özellikle çok talep ediliyor. Eğer bu işte başarılı olabileceğinizi düşünüyorsanız sizde evde hediyelik eşya yapıp satabilirsiniz.

Yukarıdaki mağazanın sahibi bir Türk. Hatta Türkiye'de yaşıyor ama yaptığı el yapımı hediyelik eşya ve doğum günü süslerini, tüm Avrupa ve Amerika'ya satıyor. Ülke sınırları içinde bu işi yapanlarda var. Evde ne yapıp satabilirim diyorsanız kesinlikle hediyelik eşya üretme konusunu boş geçmeyin.

Doğal Sabun

Evde doğal sabun üretip satmaya ne dersiniz. Sabun yapıp satmak aslında kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş bir mirası. Bu kültürü tekrar gün yüzüne çıkartmaya ne dersiniz? Zaten hali hazırda bu işi evden yürüten insanlar bulunuyor.


Kısacası bu işin pazarı oluşmuş durumda, siz sadece nasıl yapmanız gerektiğini öğrenip pazardan payınıza düşeni almak için çabalayacaksınız. Günümüzde en çok ziyaret edilen sosyal medya ve e-ticaret sitelerinde el yapımı doğal sabun ilanları bulunuyor ve bu nedenle, doğal sabun üretme fikri evde ne yapıp satabilirim listesinde yerini alıyor.

Evde Sandviç Yapıp Satın

Sabah erken kalkıp işe gidenler dışarıda kahvaltı yapmanın ne kadar sıkıntılı ve zararlı bir şey olduğunu gayet iyi bilir. Peki neden sağlıklı kahvaltılık sandviçleri yapıp satmayı biz denemiyoruz.


Ülkemizde yok ama Fransa'da yaşayan Albert Touraine, bu işe sokakta başladı he şuan tüm Fransa sokaklarında onun sandviçlerini satan seyyar satıcılarla dolu.

İlgili içerik : Ucuza Alıp Pahalıya Satılan Ürünler

Doğum Günü Pastası

İsmek kurslarından yetiştirdiği pasta ustaları sosyal mecralarda özel günler için tasarlanmış pastalar yaparak para kazanıyor. Hepside evde üretim yapıyorlar. Aldıkları siparişi evde hazırladıktan sonra siparişi veren ürünü evden teslim alıyor.


Özellikle doğum günlerinde çok talep gören bu tasların minimum fiyatı 300 liradan başlıyor. Tabi ki özel tasarım bir pasta yapmakta çok kolay sayılamaz. Evden kendim ne yapıp satabilirim diyenler için örnek bir alan. Yukarıda paylaşmış olduğum resim bu işi evinden yapan bir satıcıya ait.

Evde Takı Yapıp Satın

Takı, bijuteri ürünleri, en az maliyetle, evde kendiniz üretip, en çok para kazanabileceğimiz seçeneklerin arasında. Bir bilekliği, küpeyi ya da kolyeyi çok farklı aksesuar ürünlerinden imal edebilirsiniz.


Küpeler için silikon kalıp ve epoksi, bileklik için renkli ipler, kolyeler için etamin'den faydalanılabilir. Ne kadar farklı, sıra dışı ve kaliteli ürün tasarlarsanız o kadar yüksek fiyatlara satmanız mümkün. Bakın yukarıda eklemiş olduğum resim, evde bileklik yapıp satan bir mağazaya ait.

Evde Keçeden Ev Ayakkabısı Yapıp Satın

Keçeden ayakkabı olur mu demeyin. Özellikle çocuklar için çok talep gören bir ürün. Kış aylarında hem yetişkin hemde çocuk için üretilen keçeden ayakkabılar çok talep görüyor. Hali hazırda evden keçeden ayakkabı üretip satan kişiler bulunuyor.

Ben nasıl yaparım diye düşünmeyin, İnternet'te araştırma yaparsanız bir çok kaynak bulacaksınız. Eğer kaynak sıkıntısı çekerseniz yorum yazarak bana bildirin. Özellikle yabancı kaynaklar çok güzel modellerin nasıl yapılacağına dair videolar bulunuyor.

Ev Yapımı Turşu Satın

Hazır turşu ile ev yapımı turşu arasındaki lezzet farkını bilmeyen yoktur. Eskilerde sokak başı turşucu dükkanı varken sektörün rekabetine yenik düşenlerin hepsi dükkanlarını kapattı. Ama ağzının tadını bilenler ev yapımı turşudan vazgeçemiyor.


Turşucu deyince aklımıza genellikle salatalık, biber yada lahana geliyor. Ama karpuzun hatta muzun bile turşusunu kurmak mümkün. Sizde evde turşu kurup satabilirsiniz. Halihazırda bu işi yapanlar var.

Bonus: Evde İçerik Üreterek Para Kazan

Bende bir ara evde kendim ne yapıp satabilirim diye düşüyordum. Şu anda okumuş olduğunuz içeriği evimde oturmuş olduğum koltuktan yazıyorum ve para kazanıyorum. Uzman olduğunuz bir konu ya da araştırmaktan zevk aldığınız konular hakkında sizde benim gibi içerik üreterek para kazanabilirsiniz.


Üstelik hiç bir ücret dahi ödemenize gerek yok. İhtiyacınız olan sadece bilgi ve zaman. Daha fazla detay için bağlantıyı lütfen inceleyin : Ücretsiz Blog Açmak Para Kazandırır mı?

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url