Evde Fare Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Evde fare olduğu nasıl anlaşılır, sorusuna kesin cevap bulabileceğiniz kısa ama kesim çözüm üreten bir içerik sizleri bekliyor.

Evde fare var mı, yok mu? karar veremediyseniz bu içerikteki soruların cevabını vererek kesin sonuca ulaşabilirsiniz. Evdeki fare istilası boyutuna göre fark etmesi zor olabilir. Farelerin evdeki uğrak noktalarını ve davranışlarını inceleyerek evde izi sürmek sizi sorunun kesin cevabına ulaştıracaktır. Eğer evde fare varsa ortalama bir sayını dahi tahmin edebiliriz.

Evde Fare Olduğu Nasıl Anlaşılır?

Fareler gündüz dinlenen geceleri ise aktif yaşayan canlılardır. Bu nedenle eğer evin içinde fare varsa kolay kolay fark edemezsiniz. Fareler çok farklı yöntemler ile evin içine girerek yuva yapabilir. Fareler daha taze besin, su ve yuva arayışı nedeniyle genellikle insanların yaşam alanlarını istila ederler. Şimdi aşağıdaki yöntemleri izleyerek evde fare olduğu nasıl anlaşılır sorusuna cevap bulalım.

İlgili içerik : Fare Nasıl Yakalanır?

Evde Fare Pisliği Var mı?


Evde fare olduğunu anlamak için öncelikle geride bıraktıkları izleri takip etmemiz gerekir. Fare bir günde onlarca dışkı bırakır. Bu dışkıların şekli küçük siyah pirinç tanelerine benzer bkz: fare pisliği nasıl olur? Fare pisliğini her zaman ulu orta görmeniz mümkün değildir. Bu nedenle, öncelikle gıda stoklarının olduğu dolap içlerine bakılarak dışkı izleri aranmalıdır.

Ayrıca fareler atıl alanlara yuva yapmayı severler. Tavan arası, elbise yığınları, duvar arkaları, karton istifleri ve evinizde akla gelen, az kullanan bir çok yerde fare dışkısı aramanız gerekir. Bu yer banyo dolabı ya da mutfaktaki kiler dolabı dahi olabilir. Fare pisliği varsa kesinlikle farede var demektir.

Evde Kötü Koku Var mı?


Burnunuza gelen kötü kokuların sebebi evde farenin varlığına işaret olabilir. Fare idrarı bekledikçe keskinleşen rahatsız edici bir kokuya sahiptir. Evcil hayvanlar bu kokuya daha duyarlıdır. Fare idrarı genellikle yuva seçilen bölgede oldukça yoğun görülmektedir.

Yukarıdaki fotoğrafta fareler tarafından yuva olarak kullanılmış bir banyo dolabının görebilirsiniz. Fare dışkısı, yemek kırıntıları ve sarı lekeler. Sarı lekeler, farenin idrarından dolayı oluşmuştur. Eğer evde fare varsa sizde muhtemelen buna çok yakın bir manzarayla karşılaşırsınız.

Evde Kemirilmiş Yiyecekler ve Eşyalar Var mı?


Farelerin ağzının ön kısımda bulunan iki kemirme dişi ömür boyu uzamaktadır. Bu nedenle fare yeterince beslense dahi bir şeyler kemirmek ve sürekli uzayan dişlerini törpülemek zorundadır. Ev içinde terlik, kablo, karton, gazete, plastik poşet daha doğrusu aklınıza gelebilecek her türlü obje fare tarafından kemirilmiş olabilir. Evde eşyaları kontrol ederek kemirilme izi olup olmadığını kontrol edin. Fare istilası olan evlerde kesinlikle kemirilmiş eşyalar bulunmaktadır.

Farenin evin içinde olmasının en geçerli sebebi yiyecek bulmak istemesidir. Eğer evdeki paketli gıdalarda alışagelmişin dışında delikler görüyorsanız dikkatli olun, evde fare olabilir.

Evde Farenin Ayak İzleri Var mı?


Evde fare olduğu nasıl anlaşılır sorusuna cevap olacak bir diğer soru ise evde farenin ayak izlerinin olup olmadığıdır. Fareler evin içinde gezerken duvar kenarlarını kullanır. Evin tam ortasında yürüyen bir fare görmeniz mümkün değildir. Duvar kenarından ilerleyen farenin eğer karşılarına bir eşya çıkacak olursa muhtemelen altına girecektir.

Atıl durumda olan duvar kenarlarında farenin ayak izlerini birikmiş olan tozlar üzerinde ayırt etmeniz nadiren de olsa mümkündür. Eğer fare izlerini net şekilde takip etmek istiyorsanız duvar kenarına nişasta serpin. Bir sonraki geçecek olan farenin ayak izleri kesinlikle gözlemlenebilir.

Evde Tıkırtı Sesleri Var mı?


Gündüz saatlerinde farelerin genellikle istirahat ettiğini, geceleri ise aktif olarak gezindiğinden bahsetmiştik. Gece sessizliğinde duvar arkasından ya da tavan arasından tıkırtı sesleri geliyorsa muhtemelen o seslerin sahibi faredir. Bu seslerin izlerini sürmek kısa vadede sorunuza net cevabı bulmanıza yardımcı olacaktır.

Fare Belirtilerini Gözden Kaçırmayın

Farelerin varlığını evimizde hissetmek çoğu zaman rahatsız edici olabilir. Ancak, fare belirtilerini doğru bir şekilde tanımlayarak ve alınacak önlemleri bilerek, bu sorunu çözmek mümkündür. Fare dışkısı, kötü koku, kemirilmiş eşyalar, ayak izleri ve tıkırtı sesleri gibi belirtileri göz önünde bulundurarak, evde fare olup olmadığını anlamak daha kolay hale gelir.

Bu belirtileri takip ederek ve evde fare istilasına karşı önlemler alarak, sağlıklı ve farelerden uzak bir yaşam sürmek mümkündür. Eğer sorun devam ederse, profesyonel yardım almak da her zaman bir seçenektir.

Evde fare olduğu nasıl anlaşılır sorusuna cevap bulabileceğiniz kısa ama kesin çözüm üreten içeriğin sonuna geldik. Fare istilası ile ilgili daha fazla içerik için "Fare" etiketini takip edebilirsiniz. Temiz, sağlıklı ve farelerden uzak günler dileriz!

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url