En iyi Türk Kahvesi Markası Hangisi? Kullanıcılar Ne Diyor?

En iyi Türk kahvesi markası hangisi sorusu aklınızı kurcalıyorsa en doğru adrestesiniz.

Kültürümüzün bizlere mirası olan Türk kahvesinin dünyada eşi benzeri olmayan bir pişirilme yöntemine ve lezzete sahip. Sade, tek şekerli ya da orta şekerli tercih edilen en lezzetli, bol köpüklü Türk kahvesi marka tavsiyeleri bu içerikte sizi bekliyor.

Yazımın sonunda kahve çekirdeğinin Türkiye'de yetişmemesine rağmen neden adının Türk kahvesi olduğunu açıklıyoruz. Gelin şimdi hep birlikte En iyi Türk kahvesi hangisi inceleyelim.

En İyi Türk Kahvesi Markası Hangisi?

Türk kahvesi, pek çok marka tarafından üretilmektedir. Türk kahvesi markaları, farklı özellikler, fiyatlar ve kaliteler sunmaktadır. Türk kahvesi seçerken, dikkat edilmesi gereken bazı kriterler vardır. Bunlar:

  • Kahve çekirdeği: Türk kahvesi, Arabica veya Robusta gibi farklı kahve çekirdekleriyle yapılabilir. Arabica kahve çekirdekleri, daha aromatik, yumuşak ve asidik bir tat verir. Robusta kahve çekirdekleri, daha acı, sert ve kafeinli bir tat verir. Türk kahvesi, genellikle Arabica kahve çekirdekleriyle yapılır. Ancak, bazı markalar, Robusta kahve çekirdekleriyle veya ikisinin karışımıyla da Türk kahvesi üretmektedir. Kahve çekirdeği türü, kahvenin tadını ve kalitesini etkiler. 
  • Kavrulma tekniği: Kahve çekirdekleri, farklı derecelerde kavrulabilir. Kavurma derecesi, kahvenin rengini, aromasını ve tadını etkiler. Kavurma derecesi, açık, orta veya koyu olarak sınıflandırılabilir. Türk kahvesi, genellikle orta veya koyu kavrulmuş kahve çekirdekleriyle yapılır. Ancak, bazı markalar, açık kavrulmuş kahve çekirdekleriyle veya farklı kavurma derecelerinin karışımıyla da Türk kahvesi üretmektedir. Kavurma derecesi, kahvenin köpüğünü ve gövdesini de etkiler. 
    • Açık kavrulmuş kahve çekirdekleri, daha açık renkli, daha asidik ve daha hafif bir tat verir. 
    • Orta kavrulmuş kahve çekirdekleri, daha koyu renkli, daha dengeli ve daha zengin bir tat verir. 
    • Koyu kavrulmuş kahve çekirdekleri, daha siyah renkli, daha acı ve daha yoğun bir tat verir. 
  • Aroma: Türk kahvesi, farklı aromalarla zenginleştirilebilir. Türk kahvesi, geleneksel olarak sade olarak içilir. Ancak, bazı markalar, Türk kahvesine farklı aromalar ekleyerek çeşitlilik sağlamaktadır. Türk kahvesine eklenen aromalar, menengiç, damla sakızı, moka, krem, vanilya, karamel, fındık, çikolata, tarçın, karanfil, zencefil, kakule gibi baharatlar veya meyveler olabilir. Aromalı Türk kahvesi, farklı damak zevklerine hitap eder. Ancak, aromalı Türk kahvesi, kahvenin orijinal tadını ve aromasını maskeleyebilir. Aromalı Türk kahvesi seçerken, aromanın doğal ve kaliteli olmasına dikkat edilmelidir.

Türk kahvesi markaları arasında, tercih edilen, yenilikçi, geleneksel, uygun fiyatlı ve en farklı aromalı olanları sizler için bu başlık altında listeledik. Kahve dünyasında çeşitli beklentilere hitap eden markalar arasında yapılan tercihleri inceledik ve sizin için öne çıkanları derledik.

Kurukahveci Mehmet Efendi

Tarihine baktığımızda en eski ve en lezzetli Türk kahvesi markalarından birisi Kurukahveci Mehmet Efendi’dir. 1871 yılında Babasının baharat ve kahve çekirdeği satan dükkanının başına geçen Mehmet Efendi kahve çekirdeğini öğütülmüş ve paketlenmiş şekilde satmaya başlayarak sektörün ilk hazır kahve satan işletmesi oldu. Babadan oğulla devir alınmaya devam eden bu işletme ülkemiz yanı sıra Avrupa ülkelerinde de tanınan ve rağbet göre Türk markası olmaya devam etmektedir.


Yıllardır ve bugünde dahil olmak üzre ülkemizde en çok tercih edilen, en lezzetli Türk kahvesi olarak bilinen markadır. Açık konuşmak gerekirse market reyonlarında bile sıklıkla reyonlarda tükendiğini diğer markaların ise bu markaya nazaran çok az tercih edildiğini gözlemleye bilirsiniz.

Kahve Dünyası Türk kahvesi

Son yıllarda en popüler ve lezzetli Türk kahvesi markalarından bir diğeri. Orta kavrulmuş, çok kavrulmuş ve damla sakızlı Türk kahvesi ürünleri ile damaklarda muhteşem lezzetler bırakıyorlar.


Kahve dünyası Türk kahvesi nereden alınır diye merak ediyorsanız eğer 3 mağazaya uğraya bilirsiniz. Öncelikle neredeyse Tüm Alışveriş merkezlerinde bir şubeleri bulunuyor ve farklı kahve seçenekleri de burada sizleri bekliyor. Kendi İnternet siteleri üzerinden 70 farklı ürünü satın alabilir ya da arkadaşlarınıza hediye gönderebilirsiniz.

Ortalama 30 dakikada kapıya servis yapan Getir uygulaması üzerinden kahve dünyası Türk kahvesi satın alınabiliyor. Migros marketlerde reyonlarda bu ürünü bulup satın alabiliyorsunuz ya da Migros sanal market uygulaması üzerinden kapınıza sipariş edebilirsiniz.

Tchibo Türk Kahvesi

Tchibo, "Zevkinizi köpürten Tchibo Türk Kahvesi ile en iyi Türk Kahvesinin keyfini çıkarın." sloganıyla Türk kahvesi satışına başladı. Çekirdek ve filtre kahve başta olmak üzre bir çok aramotik kahve çeşidi satışını gerçekleştiren bu Marka son bir yıldır Türk kahvesi üretip satmaya başladı.

Bu lezzeti denemek için Türkiye'nin farklı noktalarında bulunan 100'ü aşkın TChibo şubelerine gidebilir ya da resmi web sitesi üzerinden sipariş verebilirsiniz. Hali hazırda bir çok kahvenin satışını yapan buu marka Türk kahvesinde üstün lezzet ve bol köpüklü üretim yapmayı başarmış gibi duruyor.

Kocatepe Türk Kahvesi

En iyi Türk kahvesi hangisidir sorusuna cevap olabilecek lezzette olan bir diğer marka bence Kocatepe Türk kahvesi. Ankara'da bulunduğum bir dönemde ODTÜ şubesinde kahveyi tatma fırsatı buldum. Ankara'da çok ünlü bir marka olmasına rağmen ülkemizde sadece 21 şubesi bulunuyor.


Bu kahveyi satın almak istiyorsanız eğer Migros marketlerden ya da internet alışveriş sitelerinden sipariş verebilirsiniz.

Nuri Toplar Türk Kahvesi

Odun ateşinde kavrulmuş Türk kahvesini daha önce hiç denediniz mi? Emin olun daha önce tatmadığınız bir lezzet. Emin önünde odun ateşinde kavurduğu kahve çekirdekleri ile Türk kahvesi satışı yapan Nuri Toplar markası son dönemde kıymeti bilinen en lezzetli markalardan birisi.


Eğer bu markaya ait Türk kahvesini satın almak istiyorsanız, İnternet sitesinden, Migros marketlerden ya da odun ateşinde taze kavrulmuş ve çekilmiş kahvenizi Tahtakale Hasırcılar çarşısında bulunan şubeden satın alabilirsiniz.

Mandabatmaz Türk Kahvesi


İstanbul Beyoğlu'nda 1967 yılından beri hizmet veren Mandabatmaz, kendi Kuru Türk kahvesiyle hizmet vermeye başladı. Kendilerine has kahve kavurma tekniğini bir sır gibi saklıyor ve en kaliteli kahve çekirdeklerini kullanıyorlar. Yoğun ve aromalı Türk kahvesi severler için en iyi tercihler arasında yer alıyor.

Ülke genelinde yeni mağazalar açmayı planlayan Mandabatmaz'ın kuru Türk kahvesini şuan resmi web sitelerinden ya da Beyoğlun'da bulunan kafelerinden temin edebilirsiniz. Mandabatmaz ne demektir merak edenler için kısaca açıklayayım. Kahvenin köpüğü öyle boldur ki kahve fincanının içine manda atsan o bile batmaz anlamına gelir. Kısacası bol köpüklü ve lezzetli bir Türk kahvesi istiyorsanız bu markayı tercih edebilirsiniz.

Selamlique Geleneksel Türk Kahvesi


Selamlique Geleneksel Türk Kahve çekirdekleri doğal güneşte kavrulur ve taş değirmenlerde öğütülmektedir. Dengeli asidite, yumuşak içim, orta yoğunlukta aroma, damakta kremamsı tat bırakır. Kahve çekirdekleri menşei Brezilya-Rio Minas’tır. Kafein oranı: % 1.2'dir.

Yaptığımız En iyi Türk kahvesi markası anketinde yedinci sırada yer alan Selamlique kahve aromasını orta yoğunlukta seven bir çok kişi tarafından tercih edilmektedir.

Ülker Türk Kahvesi


Ülker Türk Kahvesi, hem kesesinin hesabını hem de ağzının tadını bilenlerin vaz geçilmezi. Kurukahveci Mehmet Efendi'den sonra en yaygın olarak satılan Türk kahvesi olma unvanını da elinde bulunduruyor.

Ülker kurukahvesi Brezilya ve Afrika çekirdeklerinin harmanlanması ile ortaya çıkıyor, yumuşak içimli ve kendine has aroması ile ağızda hoş bir tat bırakıyor. Bu ürünü Ülker satış noktaları başta olmak üzere hemen hemen her markette rahatlıkla bulabilirsiniz.

Hisar Türk Kahvesi


Cumhuriyetin ilk kurulduğu yıllardan itibaren İzmir Hisarönü'nde küçük bir dükkanda satışa başlayan Hisar Kahve, eşsiz lezzetini günümüze kadar getirmeyi başardı. 1928 yılında satışa başlayan Hisar Kahve, ilk defa vakumlu ambalajı kullanan ve yenilikler ile sürekli kendini geliştiren bir marka.

İzmir'de oldukça bilinilirliği bulunuyor, ünü zamanla İzmir'i aşınca Kemalpaşa'da üretim tesisi kurup tüm Türkiye'ye kapalı vakumlu ambalajlar içinde kurukahve satmaya başladı. Lezzetini tarihinin mirasından üretim teknolojisini geleceğe taşıyarak el değmeden hijyenik koşullar altında üretimine devam eden bir marka haline gelmiş durumda.

En iyi Türk Kahvesi Nereden Alınır?


En iyi Türk kahvesi markası olarak şüphesiz Kurukahveci Mehmet Efendi Türk kahvesi diyebilirim. İstanbul'a turist olarak gelen ya da bu şehirde ikamet eden bir çok kişi, Eminönü Mısırcılar çarşısından çıktıktan sonra Rüstem Paşa caddesi üzerinde olan şubesine gidip oradan kahve satın almıştır.

Emin olun orada hazırlanan ve satın alınan kahvenin lezzeti bambaşka.

En iyi Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?


Önce hangi kahve markasını tercih edeceğimize karar verdik sonra satın aldık şimdi ise en iyi Türk kahvesi nasıl yapılır onu inceleyeceğiz. Günümüz şartlarında artık herkesin evinde bir Türk kahvesini yapan bir makinesi var ama siz hala cezvenin verdiği lezzeti arıyorsanız size göre bir tarifimiz kesinlikle var. Şimdi gelelim tarife.

  1. Bakır cezvenin içerisine kişi sayısınca fincan dolusu su koyuyoruz. Suyun klor içermeyen içme suyu olduğuna dikkat edin.
  2. Suyun soğuk olması köpüğün bol olmasına oda sıcaklığında olması ise az olmasını sağlar. Damak tadınıza göre suyun sıcaklığını ayarlayın.
  3. Su dolu cezvenin içine her bir fincan için iki çay kaşığı Türk kahvesi ekleyin.
  4. Kısık ateşte kahveyi pişirirken bir yandan karıştırmaya devam edin.
  5. Köpük oluşmaya başladıktan sonra kaşığı çıkartın ve piştiğine emin olduktan sonra fincana dökün.
  6. Türk kahvesinin yanında su ikram etmeyi unutmayın, afiyet olsun.

Türk Kahvesi İsmini Nereden Alıyor?

Kahve çekirdeklerinin ülkemizde yetişmemesine rağmen neden Türk kahvesi olarak anıldığını hiç merak ettiniz mi ? Tabi ki işin sırrı kahve çekirdeğinin yetiştirildiği yerde değil işin sırrı pişirilme yöntemi ve kültüründe.

Türk kahvesi ve kültürü 2013 yılında Azerbaycan'ın başkenti Bakü’de UNESCO tarafından düzenlenen Somut olmayan dünya mirasları listesine eklendi. Bu değer bizim olduğu için bununla hoşnut olmak ve bunu bilmenin hakkımız olduğunu düşünüyorum.

Osmanlı devletinin Kanuni Sultan Süleyman tarafından yönetildiği dönemde 1543 yılında yemen valisi tarafından çok beğenilen Kahve İstanbul'a getirildi. Osmanlı için kahve yeni bir içecekti ve pişirilme yöntemi zamanla geliştirilerek şu an kullandığımız şekle everildi.

Türk kahvesi kültürü ve geleneği, eşsiz pişirilme ve sunum yöntemleriyle tüm dünya tarafından Türklere özgü olarak tanınmıştır. Bu gurur verici mirası taşıyan en iyi Türk kahvesi markalarını sizlerle paylaştığımız içeriği burada sonlandırıyoruz.

Siz de en sevdiğiniz Türk kahve markalarını yorumlar bölümünden bizimle paylaşmayı unutmayın. Bu sayede, "Kullanıcılar Ne Diyor?" bölümünde tüm ziyaretçilerimiz, diğer kahve tutkunlarının deneyimlerini inceleyebilir.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url