En İyi Civciv Yemi Hangisi?

En iyi civciv yemi hangisi, merak edenler için bir çok markanın etlik ve süs civciv geliştirme yemlerini inceleyerek sizler için bir liste hazırladım. Listemizin sonunda, civciv yemi nerede satılır ve bir civcivin ne kaç gram yem yemesi gerektiği hakkında bilgilerde vereceğim.

Günümüzde hobi tavuk yetiştiriciliğiyle uğraşan herksin bir kuluçka makinesi bulunuyor. Civcivler makineden çıkar çıkmaz kaliteli bir yeme ve temiz suya ihtiyaç duyuyor. Civcivler için hangi yemi kullanmak daha mantıklı ve gelişimine olumlu yönde etkiler bunu bilmek istiyoruz.

En iyi civciv yemi hangisi ve nerede satılır hep birlikte inceleyelim.

En İyi Civciv Yemi Hangisi?

Bu listede en kaliteli civciv yemi hangisi ona karar vereceğiz. Biliyorsunuz, kötü ve bayat yem kanatlı hayvanların sindirim sitemini bozar ve ani ölümlere sebep olur. Aslında aldığımız yem en iyi markanın dahi olsa taze olmasına dikkat etmeliyiz.

Bayatlamış, nemlenmiş ve küflenmiş civciv yemleri civcivleri kısa zamanda öldürebilir. Bu nedenle yemin kaliteli olduğu kadar yemi nereden aldığımızda çok önemli. Yazının devamında civciv yemi nereden satılır, biz nerelerden almalıyız sorusuna da cevap vereceğim.

Sadova Civciv Yemi

En iyi civciv yemi hangisi sıralamasında ilk sırayı sadova yeme verdim. Fiyatı piyasa yemlerine göre yüksek olmasına rağmen satın alıyorum ve civcivler keyifle yiyor. Gelişim konusunda çok başarılı. (bkz: civcivleri hızlı büyütmek) Sadova markasına ait süs civciv yemi, büyük ırk civciv yemi ve yumurtacı civciv yemi olarak 3 farklı civciv yemi rasyonu bulunuyor.

İçerisinde hiç bir hayvansal gıda bulunmadığı firma tarafından söyleniyor olsa da doğruluğunu tespit edecek bir araştırma yapmadım. Süs civciv yemi içerisinde prebiyotik ve probiyotik katkısı olduğu kesin. Bu sayede civcivlerin gelişimi harika seyrediyor. Yemin palet ve granül olmak üzre iki çeşidi bulunuyor.

Brahma ve benzeri ırklar için büyük ırk civciv yemi kullanımı civcivin iskelet yapısının gelişmesine yardımcı oluyor ve bu sayede iri tavuklar yetiştirebiliyorsunuz. Kaliteli bir yem denemenizi tavsiye ederim.

Kor Organik Yumurtacı Civciv Yemi

En kaliteli civciv yemi hangisi diyenlere kor yumurtacı organik civciv yemini tavsiye ederim. Ülkemizde organik yem sertifikasıyla satış yapan tek marka olduğunu söyleyebilirim. Civciv yemini satın aldıktan sonra gelen faturayla birlikte organik sertifikasını'da size iletiyorlar.

Kor yem, T.C. 5262 sayılı Organik Tarım Kanunu ve ilgili Organik Tarımın esasları ve uygulanmasına ilişkin yönetmeliğe uygun olarak üretilmiştir ibaresini kullanıyor. İçerisinde organik mısır, organik soya, ay çiçek, mermer tozu ve vitaminler bulunuyor. Ham protein oranı ise %20.

CP Civciv Yemi

Cp piyasanın en eski civciv yemi üreticilerinin başında geliyor. 34 yıllık sektör tecrübesi ve neredeyse ülkemizin her şehrinde birden fazla bayisi bulunuyor. 6 adet fabrikasıyla ülkemiz genelinde en fazla yem satışı yapan firma diyebiliriz. Cp yemi daha önce çok kullandım. İçinde hayvansal ürünler kullanıldığı söylentisinden dolayı kullanmıyorum. Kullandığım dönemde pahalı olması dışında hiç şikayetçi değildim. Hatta civcivler çok sağlıklı büyüyordu ve bir gün çuvalın üzerinde şu yazıyı okudum.

"Kanun ve yönetmeliklere uygun antikoksidial ve antibiyotik büyüme ilerleticilerle desteklenmiştir. ibaresi bulunmaktadır."

Eğer civcivler sık sık hasta olmasın ama antibiyotikli yem kullansın diyorsanız cp yemi sizde satın alabilirsiniz. Etlik civciv yemi ve yumurtacı civciv geliştirme yemi olarak 2 farklı rasyonu bulunuyor. 0-8 hafta boyunca civcivleri bu yemle besleyebilirsiniz.

Civciv Yemi Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğer ticari bir amaç içim civciv yemi satın almayacaksanız lütfen maddi kaygıları bir tarafa bırakın ve sağlıklı tavuklar yetiştirmek için En kaliteli, en iyi civciv yemini satın almayı tercih edin.

  • Organik sertifikasının bulunmasına dikkat edin.
  • Yeni üretilmiş olması ve son kullanma tarihinin geçmemiş olması.
  • Kuru ve serin bir ortamda depolanmış olması.
  • Nemli ve küflenmemiş olması.
  • Satın aldığınız civciv yeminin çuvalının ağzı açık ya da patlak olmaması.
  • Civciv yeminin rasyonu içresinde hayvansal atıklar (kemik unu, hayvan kanı) olmamasına dikkat edin.
  • Protein İçeriği: Civcivlerin büyüme dönemlerinde yeterli protein alımı önemlidir. Yemdeki protein oranı genellikle önemli bir faktördür. Genellikle, civciv yemlerinde %18 ila %20 arasında bir protein içeriği önerilmektedir. 
  • Enerji İçeriği: Civciv yemi, enerji sağlayan bileşenlere de sahip olmalıdır. Bu, özellikle soğuk iklimlerde veya civcivlerin daha fazla enerjiye ihtiyaç duyduğu durumlarda önemlidir.
  • Vitamin ve Mineral İçeriği: Civcivlerin sağlıklı büyümesi için çeşitli vitamin ve minerallere ihtiyaçları vardır. Bu nedenle, yemde vitaminler (A, D, E, K) ve mineraller (kalsiyum, fosfor, magnezyum vb.) bulunmalıdır. 
  • Katkı Maddeleri ve Probiyotikler: Bazı civciv yemleri, sindirim sağlığını desteklemek veya bağışıklık sistemini güçlendirmek için probiyotikler veya diğer katkı maddeleri içerebilir. 
  • Yağ İçeriği: Civcivlerin enerji ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli miktarda sağlıklı yağ içeren bir yem seçmek önemlidir. 
  • Yemleme Talimatları: Yem üreticisinin sağladığı yemleme talimatlarını dikkate almak da önemlidir. Doğru miktarlarda ve uygun periyotlarda yemleme yapmak, civcivlerin sağlıklı büyümesini destekleyecektir.

Civciv yemi seçerken, yerel pazar koşullarını ve civciv yetiştirme amaçlarınızı da göz önünde bulundurmanız önemlidir.

Civciv Yemi Nerede Satılır?

Civciv yemi toptan, perakende ve kilo bazlı olarak farklı mecralarda satışa sunulmaktadır.

Eğer ihtiyacınız olan kilo bazında civciv yemi almaksa zirai ilaç satan yerler, evcil hayvan yemleri satan dükkanlar ve mahalle bakkallarından alabilirsiniz. Semtinizde tavuk yetiştiriliyorsa, özellikle bakkallar kesinlikle civciv yedime satar.

Parkende olarak civciv yemi nerede satılır diye soranlar için il ve ilçesine ait yem satıcılarını araştırıp bulmalarını tavsiye ederim. Ayrıca İnternet üzerinden yemin marka adı aramasını yaparak e-ticaret sitelerinden satın alabilir.

Bir çiftliğiniz var ve toptan civciv yemi nerede satılır diye soruyorsanız direkt fabrikaları aramanız gerekiyor. Örneğin cp yem fabrikasını ayırarak satışa bağlanın. İstediğiniz miktarı iletin ve size sunulan teklifi değerlendirin.

Bu makalede en iyi civciv yemi hangisidir sorusuna cevap bulmaya çalıştık. Eminim listenin neden bu kadar kısa olduğunu soruyorsunuzdur. Bilinen diğer tüm civciv yemleri markaları gerekli kalite ve titizliği maalesef gösteremiyor ve neredeyse fiyatları aynı. Sizde civciv yemi alacaksınız bu kaliteli markalardan şaşmayın derim.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url