Civciv Bulgur Yer mi?

Civciv bulgur yer mi ya da Tavuklara bulgur verilir mi sorusuna en doğru cevabı bulmak adıma detaylı bir makale hazırlamış bulunuyorum.

Civciv yumurtadan ilk çıktığı andan itibaren ortalama 48 saat boyunca yem yemeden ve su içmeden hayatta kalabilir. Üç gün sonunda civcivin hayatta kalabilmesi için yem yemesi gerekir.

Ortalama 20. haftadan itibaren civciv yumurta dönemine giren yetişkin tavuklar haline gelirler ve beslenme civciv, tavuk sağlığı için çok önemlidir. Peki, tavuk ve civciv bulgur yer mi?

Tavuk ve Civciv Bulgur Yer mi?

Doğal ortamda civciv, yumurtadan çıkış anından sonra anne tavuk tarafından küçültülmüş yemler ile beslenir. Bulgur civciv ve tavuğun yiye bileceği boyutta olan bir besin maddesidir yani civciv bulgur yer.

Ama yanlış kullanımda bulgur yemek civcivin ölümüne sebep olabilir. Bulgur su ile birleştiğinde şişer ve kuru yenen bulgur bir günlük civcivin kursak kısmanda su ile birleştiğinde şişerek ölüme sebep verebilir. Tavuk ve civcivlere bulgur vermeden önce bir saat boyunca suda bekleyerek şiştiğine dikkat edin.

İlgili içerik : Civciv Ne Yer?

Civcivler sağlıklı gelişim için bulgurdan daha fazla besleyici olan yemlere ihtiyaç duyarlar. Eğer acil olarak civcivlerin açlığını yatıştırmak zorundaydınız günü kurtarmak adına bulguru su ya da süt ile şişirdikten sonra vere bilirsiniz. Daha sağlıklı kanatlılar yetiştirmek için beslenme çok önemledir. Doğru beslenme hakkında detaylı bilgi almak istiyorsanız civciv ne yer adlı yazıyı inceleye bilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url