Çim Adam Nasıl Yapılır?

Çim adam nasıl yapılır, sorusuna cevap bulabileceğiniz bir makale sizleri bekliyor. 

Miraç Eren ile birlikte çim adam yapmaya karar verdik. Yukarıda bulunan fotoğraftaki gibi çok farklı çim adam modellerini inceledik ve sonunda hazır set almaya karar verdik. Çim adam setini hazırlamamız yaklaşık 10 dakika sürdü.

Sizde çim adam yapmak için hazır setlerden alabilirsiniz. Farklı modeller üretmek için kadın çorabı içine set içinde bulunan çim tohumlarını yerleştire bilirsiniz. Çim adamı şekillendirmek için bakır tel, ip ve takma göz kullanabilirsiniz.

Çim Adam Nasıl Yapılır?


Çim adam yapmaya karar verdikten sonra Miraç'la birlikte öncelikle gerekli malzemeleri temin ettik. Çim adam malzemelerini, kırtasiyeden, oyuncak satan dükkanlarda ya da bir milyoncu olarak bilinen Çin pazarlarından temin edebilirsiniz.

Eğer çim adamı çorap içinde yapmak istiyorsanız, çiçek toprağı ve çim tohumunu, zirai ürün satan dükkanlardan, Koçtaş, Bauhaus, Pratiker gibi yapı marketlerinden ya da en basit internet sitelerinden satın alabilirsiniz.

Çim adam yapmak için gerekli malzemeler;

  • Çiçek toprağı ya da talaş
  • Çim tohumu
  • Saksı ya da çorap
  • Su

Çiçek toprağını saksını içerisine boşaltıyoruz ve sıkıştırma yapmadan toprağı eşit şekilde yayıyoruz.


Toprağı yaydıktan sonra, çim tohumunu toprağın üzerine yerleştiriyoruz. Yine tohumları eşit şekilde yaymaya dikkat ediyoruz. Çim tohumlarını toprağa gömmemize gerek yok üstünde bırakarak sulamamız yeterli olacaktır.


Son olarak çim adamın üzerine can suyu döküyoruz. Çok su çim tohumlarına zararlı olabilir, bu nedenle 2 yemek kaşığı suyu yayarak döktük. Artık çim adam yeşerene kadar beklemek zorundayız.

Çim adamımız yeşerene kadar, iyi güneş gören bir yerde bekletmemiz gerekiyor. Güneş'den kuruyan toprağı her gün güneş battıktan sonra 2 yemek kaşığı sulamaya devam ediyoruz. Evde yetiştirdiğimiz çim adamın gelişimini sürekli olarak resimleyerek paylaşmaya devam edeceğim.

Çim adam nasıl yapılır sorusuna cevap bulduk şimdi gelişimi takip edelim.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url