Çilek Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Çilek tohumu nasıl elde edilir, sorusuna cevap bulabileceğiniz kısa ama detaylı bir makale sizleri bekliyor.

Ormandan topladığım çileklerin tohumunu alırken bunu bir içerik haline getirip paylaşmaya karar verdim. Çok lezzetli bir çilek yediniz ve tohumlarını alıp bir sonraki yıl kendi bahçenizde yetiştirmek istiyorsanız uygulamanız gereken tüm adımları burada anlatıyorum.

Çilek ülkemizde en çok yetiştiriciliği yapılan meyveler arasında yer alıyor. Ticari amaçla yetiştirilen çilek çeşitlerinin yanı sıra Orman Çileği, Osmanlı Çileği gibi saf türler aroması ve eşsiz lezzetiyle hobi amaçlı yetiştirilmesi en keyifli bitkiler arasında. Lafı daha fazla uzatmadan çilek tohumu nasıl elde edilir adım adım inceleyelim.

Çilek Tohumu Nasıl Elde Edilir?


Çilek yetiştiriciliğinde tohumdan yetiştiricilik neredeyse hiç kullanılmayan bir yöntemdir ama organik dağ çileklerinden topladığınızı ya da çok lezzetli çilek yediğinizi ve bunların tohumlarını alarak bir sonraki yıl yetiştirmek istediğinizi var sayıyorum.

Böyle bir durumda çileklerin tohumlarını tek tek sökerek biriktirip ekim zamanına kadar saklamanız gerekiyor.

Çilek tohumlarını elde etmek için bir adet çilek, kürdan ve peçete kağıdına ihtiyacımız var. Kürdan yardımıyla çilek tohumlarını tek tek söküyoruz ve peçete üzerinde bekletiyoruz.


İşlem sonrası yukarıdaki resim görüldüğü gibi tohumları biriktiriyoruz ve ekim zamanına kadar saklamak üzere kurutuyoruz. Kurutma işlemini peçete üzerinde mümkünse güneşin gölgesinde yapıyoruz ve kuru peçeteye sarıp bir kavanoz içine yerleştiriyoruz.

İlgili içerik : Çilek Tohumu Nasıl Ekilir?

Evde çilek tohumu nasıl elde edilir sorusuna cevap bulduk, çilek ile ilgili daha fazla bilgi için lütfen etiketleri takip ediniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url