Çilek Tohumu Çileğin Neresindedir?

Çilek tohumu çileğin neresindedir merak ediyorsanız sizer için hazırladığımız detaylı içeriğe göz atın. Alışa gelmişin dışında çileği kestiğimizde içinde tohum çekirdeğinin olmadığı görebiliriz. Peki nerede bu çilek tohumu?

Diğer yaz meyveleri olan erik, kiraz ya da bir şeftaliyi incelediğimizde meyvenin tam merkezinde tohum çekirdeğinin olduğunu rahatlıkla gözlemleye biliriz. Çilek, bildiğmiz meyve türlerinden daha farklı bir yapıya sahip. Şimdi hep birlikte çilek tohumu çileğin neresindedir sorusuna cevap bulalım ve çilek hakkında daha önce hiç duymadığınız az bilinen bir kaç ilginç bilgiyi inceleyelim.

Çilek Tohumu Çileğin Neresindedir?


Çileği ortadan kestiğinizde içerisinde alışa gelmiş tohumu göremeyiz. Bunun sebebi çilek tohumunun çileğin dış kısmında bulunmasıdır. Yukarıda bulunan fotoğrafta cımbızla sökülen çekirdekler kuruturlur ve toprağa uygun mevsimde ekilirse çilek bitkisi yetiştirilebilir. Bu bilgi çilek hakkında sizi şaşırtacak olan tek gerçek değildir.

Bir porsiyon çilekte portakalda olduğundan daha fazla C vitamini içerdiğini biliyor muydunuz ya da 1 yılda yetişen çilek dünyayı neredeyse 18 defa daire içine alacak boyutta olabileceğini tahmin edebilir miydiniz?

Çilek insan sağlığını olumlu etkileyen meyvelerden biri olmasına rağmen bazı bilim insanları tarafından aslında tamda bir meyve olarak kabul edilmiyor, nedenini merak ediyorsanız lütfen saltbilgi.com'un'nin anlattıklarına kulak vermeye devam edin.

Çilek Tohumu Neden Çileğin Dışında Oluşur?


Bazı bilim insanları çileği bir meyve olarak kabul etmiyor, bunun nedeni alışa gelmiş olan meyvelerin tohumlarının merkezinde olması, oysa çileklerin tohumları, kırmızı katmanın dışında bulunan çekirdeklerin içerisinde bulunuyor ve bu bilim insanlarını ikileme düşüyor.

Bir şeftali ağacı düşünelim, ağaç dallarında öncelikle çiçekler oluşur ve bu çiçekler döllenir. Döllenen çiçekler önce şeftali çekirdeğini ve sonrasını şeftali meyvesinin yenen kısmını çekirdeği saracak şekilde şişirerek büyütür.

Çilekte ise bu durum farklıdır, çiçek döllendikten sonra meyve şişmez bunun yerine çilek olarak bildiğimiz bitkinin priz kısmı yani sürgünün uzatılmış gövde kısmı şişerek asıl çilek meyvesini dışında barındırır. Çileğin meyvesi aslında dışında bulunan kuru çekirdeklerdir ve bu meyvelerin her biri içerisinde tohum barındırır.

İlgili içerik : Çilek Tohumu Nasıl Elde Edilir?

Çilek tohomu çileğin neresindedir sorusuna cevap bulduğumuz içeriğin sonuna geldik. Daha fazlası için bizi takip edebilir konuyla alakalı tüm soruları yorum yazarak bize iletebilirsiniz.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url