Bayrağında Sarı Olan Ülkeler Listesi ve Anlamları

Bayrağında sarı olan ülkeler hangileridir merak ediyorsanız doğru adrestesiniz. Sarı rengin insana uyandırmış olduğu pozitif ve negatif etkileri bulunmaktadır. Genel olarak sarı rengin, zenginliği ve zekayı temsiz ettiği düşünülmektedir. Güneşin sarı renk olması gökyüzünü ve sıcaklığı ifade ettiği de söylenmektedir.

Sarı renk hakkında hastalığı ve geçici olmayı temsil ettiği söyleniyor olsa da eminim herkes için pozitif düşündüren bir renk. Sarı renk gün boyu karşılaştığımız bir çok objenin ana renği olduğu gibi bazı ülkelerinde bayraklarında da yer alıyor. Bizde bu içerikte, bayrağı sarı olan ülkeleri sizler için listeledik.

Bayrağında Sarı Olan Ülkeler Listesi

Bayrağında sarı renk olan ülkelerin toplam sayısı 29'dur. Bu ülkelerden bazıları Avrupa, Afrika ve Asya kıt'asında yer almaktadır. Detaylı bilgi almak için video izleyebilir ya da aşağıda bulunan ülkelerin bayraklarını inceleyebilirsiniz.

  • Güney Kıbrıs
  • Almanya
  • Brezilya
  • İspanya
  • Ukrayna
  • Bosna Hersek
  • Filipinler
  • Kazakistan
  • Çin Halk Cumhuriyeti
  • Portekiz
  • Arjantin
  • Butan
  • Moğalistan
  • Angola
  • Barbados
  • Andorra
  • Bovilya
  • Vietnam
  • Brunei
  • Kolombiya
  • Litvanya
  • Malezya
  • Mozambik
  • Romanya
  • İsveç
  • Çad
  • Ekvator
  • Kırgızistan
  • Belçika

Güney Kıbrıs Bayrağı


Bayrağında sarı olan ülkeler listesinde ilk sırada Güney Kıbrıs Rum kesimine ait bayrak bulunuyor. Kıbrıs adasının haritasının yer aldığım bayrağın barışı temsil ettiği söylenmektedir. Beyaz zemin üzerinde sarı renkte Kıbrıs adasının haritası ve yeşil renkte iki adet zeytin dalı bulunmaktadır. Beyaz renk ve zeytin dalı barışı simgelerken, sarı renk ise adada bolca bulunan bakır madeni temsil eder.

İlgili içerik : Sarı Olan Şeyler

Almanya Bayrağı


Almanya tarihi boyunca 11 farklı bayrak kullanmıştır. Günümüzde kullanılan Almanya ülkesinin bayrağı 23 mayıs 1949 yılanda resmi bayrak olarak kabul edilmiştir. Almanya bayrağı enlemesine 3 eşit parçadan oluşan siyah, kırmızı ve altın sarısından oluşmaktadır. Renkler sırasıyla Beraberlik, Hak ve özgürlüğü simgelemektedir. Almanya bayrağındaki sarı renk özgürlük anlamında kullanılmaktadır.

Brezilya Bayrağı


Brezilya Güney Amerika yer almaktadır. Federal Brezilya Cumhuriyeti'ne ait ulusal bayrak yeşil, sarı ve mavi renkten oluşur. Yeşil zemin renk Brezilyada bulunan ormanları temsil eder. Bayrağın ortasında bulunan sarı renk eş kenar dörtken ise kimileri tarafından ülkede bolca bulunan altın madenini, başka kimseler tarafından ise ülkeyi bir dönem yöneten Habsburg Hanedanı temsil ettiği savunmaktadır. Brezilya bayrağında ayrıca mavi renkte bir çember ve çember üzerinde 27 adet beyaz renkte yıldız bulunmaktadır.

İspanya Bayrağı


İspanya, Spain : İspanya Krallığı'na ait ulusal bayrak, yatay şekilde 3 şeritten oluşur. Şeritler sırasıyla tek birim kırmızı, ortada iki birim sarı ve en altta tek birim kırmızıdır. Bayrağın sarı şeridi üstünde 2 rozetten oluşan bir arma bulunur. Bu arma İspanya krallığını temsiz etmektedir.

Ukrayna Bayrağı


Bayrağı sarı olan ülkelerde 5. sırada Ukrayna var. Ukrayna bayrağı 2 yatay şeritten oluşmaktadır. Üst şerit mavi renktedir ve gök olarak ifade edilmiştir. Alt yatay şerit ise sarı renktedir. Bu şerit buğday tarlaları ve refah ifade edilmiştir. Ukrayna yüz ölçümü tamamı Avrupa'da olan en geniş ülke olma unvanına sahiptir. Başkenti Kiev'dir.

Bosna Hersek Bayrağı


Bosna Hersek Cumhuriyetine ait ulusal bayrakta 3 farklı renk bulunmaktadır. Ana fon renk mavidir. Bayrağın sağ üst köşesinde sarı renkte bir üçgen bulunur. Bu üçgen Bosna Hersek Cumhuriyetinde yaşayan Boşnak, Hırvat ve Sırp halklarını temsil eder. Sarı üçgenin altında 9 adet beyaz renk yıldız bulunmaktadır. Ülkenin nüfusunun %51'i Boşnak, %31'i Sırp, %16'nı Hırvatlar oluşturmaktadır.

Filipinler Bayrağı


Filipinler, Kabul edilen ulusal bayrağı 4 renkten oluşmaktadır. Yatay bayrağın sol kenarında beyaz üçgen şekli bulunur. Beyaz kısmın üzerinde 8 köşeli güneş ve 3 adet sarı renkte yıldız bulunur. Diğer kısımları ise mavi ve kırmızı renkten oluşan iki ayrı şeritten oluşmaktadır. Ülke sınırları içinde 7.641 ada ve adacık bulunmaktadır.

Kazakistan Bayrağı


Kazakistan Cumhuriyetinin resmi bayrağında 2 renk bulunmaktadır. Ana fon rengi mavidir. Bayrağın üzerinde sarı renkte simgeler bulunmaktadır. Bayrağın ortasında bulunan sarı renkte güneş, altında bozkır kartalı, bayrağın solunda ise altın renkte şerit bulunmaktadır. Bu simgeler özgürlüğü, bağımsızlığı ve Kazakistan'ın tarihini temsil etmektedir. Sovyetler Birliğinin dağılmasından sonra özgürlüğününe kavuşan Kazakistan'ın resmi bayrağı, 4 haziran 1992 yılında ulusal bayrak olarak kabul edilmiştir.

Çin Halk Cumhuriyeti Bayrağı


Bayrağında sarı olan ülkeler sıralamasında 9. sırada Çin Halk Cumhuriyeti var. Ulusal bayrağın zemin rengi kırmızıdır. Bayrağın sol üst köşesinde ise bir büyük ve dört adet küçük sarı renkte yıldız bulunmaktadır. Çin ülkesinin 2019'da yapılan sayıma göre nüfusunun, 1.400.050.000 olduğu tahmin edilmektedir. 2019 yılının Aralık ayında Covid-19 virüsünün çıkış yeri olan Çin ulusal medyada adından çokça bahsedilmemektedir.

Portekiz Bayrağı


Portekiz ulusal bayrağında yeşil ve kırmızı renk olmak üzre iki dikey şerit bulunmaktadır. Sarı renk ise bayrağın üzerinde bulunan armada bulunmaktadır. Portekiz'in sınırlarına komşu olan tek ülke İspanya'dır 2019 yılında yapılan sayıma göre 10,28 milyondur. Dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo'nun memleketi Portekiz Funchal şehridir.

Arjantin Bayrağı


Güney Amerika olan Arjantin'in bayrağı 3 yatay şeritten oluşmaktadır. Şeritler sırasıyla mavi, beyaz ve mavi renklerden oluşmaktadır. Bayrağın ortasına konumlanmış sarı renkte güneş arması bulunmaktadır. 2019 yılında yapılan En çok suç işlenenler listesinde Arjantin 17. sıradadır. Diego Maradona ve Lionel Messi gibi dünyaca ünlü futbolcular Arjantin doğumludur.

Butan Bayrağı


Güney Asya'da bir ülke olan Butan'ın kabul edilen bayrağı sarı ve turuncu olmak üzre iki üçgen şeritten oluşmaktadır. Butan, Çin ve Hindistan ile komşudur. Ülkenin toplam yüz ölçümü 38.394 km²'dir. Budan Ülkesinin, yüz ölçümü 38.873 km² olan Konya şehrinden daha küçük olduğunu söyleyebilirim. 2019 yılında yapılan sayım ile ülke nüfusunun toplam 741.672 olduğu tespit edilmiştir.

Moğalistan Bayrağı


Moğalistan bir doğu Asya ülkesidir. Moğalistan bayrağı, 3 yatay eşit şeritten oluşmaktadır. Şeritlerin rengi sırasıyla kırmızı, mavi ve kırmızıdır. Bayrağın sol kısmında Soyombo adı verilen sarı renkte bir sembol bulunur. Bu simgeyi ateş, güneş, ay, yer, su ve Taijitu'nun geometrik çizimleri oluşturur. Ülkenin Çin ve Rusya olmak üzre iki komşu ülkesi bulunmaktadır.

İlgili içerik : Sarı Renkli Meyveler

Angola Bayrağı


Angola bir Afrika ülkesidir. Bayrak iki yatay şeritten oluşmaktadır. Şeritler sırasıyla kırmızı ve siyah renktedir. Bayrağın ortasına konumlanmış şekilde ve sarı renkte, yıldız, pala ve yarım dişli bulunmaktadır. Bayrakta bulunan kırmızı renk ülkenin bağımsızlığı için akan kanları temsil ederken altta bulunan siyah renk Afrika kıt'asını temsil eder. Sarı renkte bulunan yarım dişli, işçileri, pala çiftçiyi, yıldız ise ülkenin ilerleme arzusunu temsil etmektedir.

Barbados Bayrağı


Bayrağında sarı renk bulunan ülkeler sıralamasında 15. sırada Barbados bulunuyor. Barbados ülkesine ait ulusal bayrak 3 dikey şeritten oluşmaktadır. Şeritler sırasıyla lacivert, sarı ve laciverttir. Bayrağın ortasında bulunan sarı şerit üzerinde siyah renkte çatal zıpkın bulunmaktadır. Karayipler'de bulunan bir ada ülkesi olması ve geçmişte tek geçim kaynaklarının deniz olması bayrağın tasarımına bu şekilde yansımıştır. Barbados günümüzde Turistik açıdan çok gözde bir ülkedir. Dünyaca ünlü Rihanna Barbados'ludur.

Kolombiya Bayrağı


Kolombiya bayrağı yatay 3 şeritten oluşmaktadır. Sırasıyla sarı, lacivert ve kırmızıdır. Güney Amerika ülkesidir. Nüfusu 50 milyondur. Başkenti Bogota, resmi dili ise İspanyolcadır. Dünyanın en ünlü uyuşturucu baronu Pablo Escobar Kolombiya'da yaşamıştır. Ülke günümüzde suç ve ülke içinde yaşanan çatışmalar ile ulusal medyada yer almaktadır.

İsveç Bayrağı


İsveç bayrağında geleneksel Hristiyan hacını temsil eder. Sarı renkte haç işareti ve diğer kısımlarda mavi renkten oluşmaktadır. Ülkenin başkenti Stokholm'dür. Ülke nüfusu yapılan son sayımda 10.6 milyon olarak hesaplanmıştır. İsveç, Kuzey ışıkları nedeniyle her yıl milyonlarca turistin uğrak adresidir.

Çad Bayrağı


Bayrağında sarı olan ülkeler listesinde en son sırada Çad var. Çad bayrağı sırasıyla mavi, sarı ve kırmızı renkli 3 eşit dikey şeritten oluşmaktadır. Afrika ülkesidir ve yıllar boyu Fransa sömürgesi altında sömürülmüştür. 1960 yılında sözde bağımsızlığını ilan etmiştir. Ülkenin resmi dili Fransızca ve Arapçadır. Ülke adını sınırlarında bulunan Çad gölünden almaktadır.

Bayrağında Sarı Olan Ülkelerin Sayısı ve Anlamları

Bayrağında sarı olan ülkelerin sayısı ve dağılımı ve anlamları hakkında size bilgi vermek isterim. Sarı renk, bayraklarda genellikle güneşi, ışığı, zenginliği, cesareti, adaleti veya milli birliği temsil eder. Sarı renkli bayraklar, dünyanın farklı bölgelerindeki birçok ülke tarafından kullanılmaktadır.

Bayrağında sarı olan ülkelerin sayısı tam olarak belirlenmesi zor olabilir, çünkü bazı ülkelerin bayraklarında sarı renk çok küçük veya sembolik bir şekilde yer alabilir. Ancak, bayrağında sarı renk önemli bir yer tutan veya sarı renkli bir sembol veya şekil içeren ülkelerin sayısı yaklaşık 100 civarındadır.

Bayrağında sarı olan ülkelerin dağılımına baktığımızda, bu ülkelerin çoğunun Asya ve Afrika kıtalarında yer aldığını görürüz. Örneğin, Asya'da Çin, Hindistan, Vietnam, Filipinler, Butan, Malezya gibi ülkelerin bayraklarında sarı renk bulunmaktadır. Afrika'da ise Gana, Nijerya, Güney Afrika, Etiyopya, Senegal, Mali gibi ülkelerin bayraklarında sarı renk yer almaktadır.

Bayrağında sarı olan ülkelerin dağılımı, bu ülkelerin tarihi, kültürel, siyasi veya coğrafi bağlantılarını yansıtabilir. Örneğin, Afrika'da sarı renkli bayraklar, genellikle Pan-Afrikanizm hareketinin bir parçası olarak görülür. Pan-Afrikanizm, Afrika kökenli insanların birliğini ve dayanışmasını savunan bir ideolojidir. Bu ideoloji, Afrika ülkelerinin bağımsızlık mücadelelerinde önemli bir rol oynamıştır. Bu nedenle, Afrika'da sarı renkli bayraklar, Afrika'nın zenginliğini, güneşini ve umudunu simgeler.

Asya'da ise sarı renkli bayraklar, genellikle Budizm veya Konfüçyüsçülük gibi din veya felsefelerle ilişkilendirilir. Budizm, sarı rengi aydınlanmayı, bilgeliği ve merhameti temsil eden bir renk olarak kabul eder. Konfüçyüsçülük ise sarı rengi, Çin'in geleneksel imparatorluk rengi olarak görür. Bu nedenle, Asya'da sarı renkli bayraklar, bu ülkelerin dini veya kültürel kimliklerini yansıtır.

Bayrağında sarı olan ülkelerin hakkında size bilgi verdim. Daha fazlası için bizi takip etmeyi unutmayın.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url