Americano Kahvenin Adı Nereden Geliyor?

Hiç düşümdünüz mü, americano kahvenin adı nereden geliyor olabilir ? Şu an burada olduğuna göre bu soru kafanızı kurcalıyor olmalı.

Aslında pek düşündüğünü zannetmiyorum zaten düşünmemen bana göre sağlıklı olan. Şuan da dahi aklınızda bir soru işareti oluştuysa büyük bir ihtimalle Amerika menşeli bir kahve ya da Amerikan kültürüne ait bir kahve olduğunu düşüne bilirsiniz. Türk kahvesi ismini nereden alıyorsa, americano'da ismini oradan alıyor desem.. Bu nasıl iş der misiniz ?

Umarım biliyorsunuzdur Türk kahvesi aslında ülkemizde yetişen bir kahvenin çekirdeğinden üretildiği için bu adı almıyor, Türk kahvesi adını, ülkemizde özgü pişirilmesi ve geleneksel içim kültüründen alıyor. Americano'da aynı bu nedenle Amerikalılara ithaf edilmiş bir kahve ismi aslında.

İkinci Dünya Savaşı esnasında İtalya'daki Amerikan askerleri espressoyu ilk tattıklarında onlara acı gelmiş ve sertliğini azaltmak için üzerine su eklemişler. İtalyanlar ise bu usule biraz da kinayeli olarak americano adını vermişlerdir.

Önceki Gönderi Sonraki Gönderi
Yorum yok
Yorum Yaz
comment url